Ki lehet zárni valakit a szavazásból mert lejárt a személyie?
Figyelt kérdés
Nem igazolhatja magát mással ?2010. ápr. 11. 20:44
1/9 anonim válasza:
Szerintem igen.Voltak előttünk is valakik,akiknek valami nem volt rendben a lakcímkártyával(vagy nem tudom pontosan mivel)és nem szavazhattak.
2/9 anonim válasza:
elvileg igen. Lejárt személyivel nem lehet szavazni. Ráadásul azthiszem ideiglenessel sem.
Az a baj hogy más arcképes igazolvánnyal elvileg igazolhatod magad, de asszem a lakcimkártya sem érvényes ha a személyi lejár.
Én úgy tudom csak személyivel lehet igazolni magad választáson. Mondjuk azért nem most derült ki hogy választás lesz, meg lehetett volna nézni mi van személyivel.
3/9 anonim válasza:
Igen. Sőt, az egyik srác úgy jött el a múltkor nyelvvizsgázni, hogy másfél éve le volt járva a személyigazolványa. (Vizsgázhatott, mert ott volt a jogsija, de a szavazásnál nem engedik meg) Úgyhogy mázlija volt, hogy nem fizettették be vele újra a pénzt.
4/9 anonim válasza:
Igazolhatod magad útlevéllel vagy jogsival is.
5/9 anonim válasza:
A szavazópolgár magát lakcímet is tartalmazó személyi igazolványával, vagy lakcímkártyájával ÉS személyazonosító igazolványával, vagy lakcímkártyájával ÉS 2001. január 1. után kiállított (kártya alapú) jogosítványával, vagy lakcímkártyájával ÉS útlevelével igazolhatja magát.
6/9 anonim válasza:
Amúgy személyije, nem pedig "személyie". Ez olyan volt, mintha azt írtad volna, hogy valakinek a "kártyáa":)
7/9 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló tudja jól.
Jogosítvány 2000.01.01 utáni érvényes.
8/9 anonim válasza:
A lakcímkártya nem tud lejárni, az örökérvényű amíg el nem kopik..
Ha nincs személyi, jó a jogsi, vagy az útlevél is !!
9/9 A kérdező kommentje:
20:54-esnek köszönöm a kiigazítást ! Meg mindenkinek a választ !
2010. ápr. 12. 09:31
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!