Hát pont nem a naivságomról vagyok híres (hanem inkább a gyanakvásomról) és köztudottan nem vagyok butuska sem! Viszont jobbikos vagyok. Én elolvastam a programjukat, végigolvastam mind a 88 oldalt. Azon kívül nyitott szemmel jártam/járok a világban. És sajnos tisztába vagyok vele, hogy az elmúlt év mélyrepülése a saját környezetemben, családomban (is) nem az én butaságom következménye, hanem a kormány "csodálatos" ténykedésének következménye. Egyszerűen ellehetetlenítik a családalapítást, meglévő családoknál (tehát ahol gyerek van, nekem van belőle 2, egyik 4, a másik 1 éves) a normális állampolgárokhoz méltó caládi életet. Azt, hogy a bankok kezében vagyunk és messzemenőkig kihasználják az emberi tájékozatlanságot, esetlegesen a tudatlanságot (pl. a lakáshitelt nem a recesszió mértékével emelték, hanem jóval nagyobb százalékban és ez a kis plusz pénz mocskos emberek zsebében landol, mialatt a tisztességes polgárnak sokszor még munkalehetősége sincs). Az embert nem veszik emberszámba, a közhivataloknál (OEP, Államkoncstár) olyannyira senkinek néznek minket, hogy még arra se méltatják az embert, hogy felvegyék a telefont. Hónapokig nem utalják a pénzt, ami jár (terhesség alatti táppénz, gyed stb.), aztán fel vannak háborodva, ha ezt számon kérik rajtuk. Mindenórás terhesen személyesen kellett bevinnem vidékről az OEP-nek a táppénzes papírt, mert ha ezt nem tettem volna meg, akkor kb. 3 hónap múlva utalták volna csak a pénzt (tudom, mert ezt is átéltem a legelején. Az OEP-ben az ügyfélkiszolgálás nulla. És amikor többórás nagy hassal történő állás után kivertem a balhét és vezetőt kértem, akkor még ő volt felháborodva. Én is ügyfélszolgálaton dolgoztam egy multinál, hát mit mondjak, ha nálunk valaki csak a tizedét megcsinálta annak ami egy ilyen állami hivatalnál bevett szokás (az ügyfél semmibe vétele), akkor az illető már repült is a cégtől. És mi nem kaptunk többszázezres prémiumot meg vaskos cafeteriát a cégtől mint ahogy ezek kapják. Mi kőkeményen dolgoztunk sz.ros kis átlag pénzért, ők nem dolgoznak,de jól élnek belőle. A Jobbik nagyon jól átlátja, hogy a gyökerénél kell kezelni a bajt és nem a tüneteket kell gyógyítani (dobunk egy kis zsét a 100 gyermekes, soha nem dolgozó roma anyucinak, hogy lássa a nép: itt bizony segítenek a rászorulókon -á la kormány). 2 diplomám van, mindig dolgoztam, mégis a kuli munka jut, mert a képzettségünkhöz méltó melókat meg sem hirdetik. Dolgoztam olyan cégnél, ami egy köztörvényes, többször felfüggesztetre ítélt (mellesleg MSZP-s alpolgármester az illető) emberé. Itt minimálbérre jelentettek be, de mégcsak nem is diplomás minimálbérre. Egy véletlen folytán sikerült belelátnom a céges adatbázisba, hát elhűltem, hogy én ott mint csak érettségivel rendelkező egyén voltam feltűntetve. De ha késve fizetek be egy jogtalan parkolást,akkor már jön a levél, hogy viszik a kocsimat (ez is megtörtént eset, újévi meglepetésként 120 ezret pengethettem ki egy olyan végrehajtónak, akinek még elérhetősége sincs és csupán a hét egyetlenegy napján tudja fogadni az ügyfeleket). Nos, ha a csaló cégeket lefülelnék és jól megbírságolnák, akkor mindjárt nem lenne olyan üres az államkassza és nem kéne a kismamáktól és az egészségügytől elvonni a támogatásokat. A Jobbik ezt ugyanolyan pontosan látja mint én és sok-sok millió társam. Ezért hiszek bennük, meg azért, már látom a programjukon, hogy vannak alternatíváik, amik működőképesnek tűnnek.