Kinek mi baja az alapjövedelemmel? Mert nekem jól jönne ötven rugó plusz. Sőt adhatnának százötvenet is.
Ha csak fele ennyi lenne,már az is jó lenne.
De korlátoznám,a nagycsaládosok nem kapnának alapjövedelmet a 3.gyerek után,gyereknek pedig 18 évesig számítana valaki.
Tehát ezzel vissza lehetne szorítani a megélhetési gyerekgyártást.
Nem mindenki kapna ugyanannyi pluszpénzt, ne örülj előre ennyire :)
Szerintem érdekes ötlet és ki lehetne próbálni, mennyire válik be. Leginkább számomra az lenne a pozitívuma, hogy nem kéne stresszelni a munka miatt, szabadabban koncentrálhatnék az önmegavlósításra a szakmámban, mert tudom hogy nem fogok éhenhalni.
A negatívuma nyilván az, hogy nem tudjuk előre, mennyire csökkentene az emberek munkakedvét, nem szakadnának-e le még jobban a szegények.
Honnan vennék el?
Hát a rengeteg csalÁdi ingyenpénzből,amit most is kapnak rengetegen.
Az egyedülálló ember semmire nem jogosult,bzzeg a megélhetési gyerekvállalásért és a gazdagok gyerekeinek adókedvezménye ingyen pénz az nem böki a csőrötöket?
ahogy elnézem, itt gyönyörűen megbeszélte a társaság, mennyire jól hasznosítana nagyobb összegeket. Arról, hogy cserébe mit adna, szó nem esett.
No pont ettől tart ott az ország, ahol tart.
Nem,ez az ország azért tart ott,mert nálunk a felső tízezer is úgy akar élni,mint Németországban,a vállalkozók kizsigerelik az alkalmazottakat.
Nem fizetik meg a munkát,ezért van szükség alapjövedelemre,mert sokan pont emiatt a rendszer miatt nem tudnak megélni...
Vissza kell venni a jólétből a felső körökben.
Nem kell 3 autó meg évi 5 luxusnyaralás,hanem meg kell fizetni a dolgozót,és akkor majd nem kell alapjövedelem..
Ingyen pénz most is van!
Beiratkozhatsz az orvosira, ami 12 millió forint, és az állam állja!
Igazából most is ingyen van, vagy relatív elenyésző a költsége(pl ha elmész könyvtárba nyelvkönyvért), ha valaki saját munkájából szeretne előre jutni.
Csak nem! Mindenkinek jó lenne, ha hozzávágnának 50 rugót csak úgy, de dolgozni ne kelljen.
Most is van ingyen pénz,családi pótlék,családi adókedvezmény...
Még egy egyedülálló nem jogosult semmire..
Ja,nagyszerű összehasonlítás az orvosi egyetem,mert hát a népesség fele orvosira akar menni,ugye?
Ha lenne alapjövedelem,abból egy dolgozó családban a gyereke után,ha félre teszik az alapjövedelmet,már lenne egy alap tandíja,ha fizetős lenne az oktatás,persze nem orvosira,mert általában arra azok mennek,akiknek amúgy is gazdagok a szülei...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!