Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyaroknak már nincs többé...

A magyaroknak már nincs többé igénye a demokráciára, az jót nekünk nem hozott?

Figyelt kérdés
2016. máj. 18. 11:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Az olyan demokráciára nekem nincs igényem, amit mások - idegenek - erőszakolnak ránk. Jobb szeretem a szerves fejlődést, a magunk által választott berendezkedést."

Mondjuk az ilyeneket íróknak nem fura kicsit, hogy ők valahogy a pénisz kevésbé barátibb oldalán nem szeretnek lenni? Amikor arról van szó, hogy ők szopassanak másokat, akkor már erősen kívánatos az akarat ráerőltetése a másikra :)

2016. máj. 18. 16:54
 12/16 anonim ***** válasza:

16:54, miért is következik számodra abból, hogy nem szeretem a mások által rám erőszakolt demokráciát a mások szopatása? Igen nagy szűklátókörűségre vall!

Az "ők valahogy a pénisz kevésbé barátibb oldalán nem szeretnek lenni" kijelentés pedig kifejezetten primitív. Csak egy dolog - nem menti - magyarázza, hogy mindenki magából indul ki. Én az élni és élni hagyni elvét vallom, és más ne diktáljon nekem demokráciát, és az észt se igen ossza!

2016. máj. 18. 17:42
 13/16 anonim ***** válasza:

"A magyarok nem akarnak demokráciát! A magyarok atyáskodó állambácsit akarnak, aki minden gondjukat megoldja helyettük. Vagyis , ami most alakul..."

Te most a homo kadaricusról beszélsz.

Arról a néptömegről, akit agymosott a Kádár-rendszer, a szocializmus.

Szándékosan tették apolitikussá a lakosságot.

Sajnos bebizonyosodott az antalli-idézet jogossága, "tetszettek volna forradalmat csinálni".

Diktatúrában, elnyomásban szocializált emberekkel nehéz szabad világot csinálni.

Aki soha nem ízlelte meg a szabadság ízét, nem is vágyik rá.

2016. máj. 18. 17:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Mert volt olyan is?

Mivel nem volt normális rendszerváltás így...

2016. máj. 18. 23:34
 15/16 anonim ***** válasza:

"Te most a homo kadaricusról beszélsz.

Arról a néptömegről, akit agymosott a Kádár-rendszer, a szocializmus."

Pontosan arról. Soha akkora nosztalgia nem élt az emberekben a szocializmus iránt, mint ma. És ezt el is hozzák nekik! Csak pusztán meg kell nézni, hány olyan kérdés meg válasz van itt a GYK-n is, hogy mi volt jó a Kádár rendszerben, meg hogy volt akkor. Olyan ez, mint a piac: az van, amire igény is van. Állami közmű, csak állami iskolák, állami minden és központosított! Mindent az állam csinál és kontrollál...ez volt a szociban is.

Demokrácia? Ugyan már! Azt se tudjuk, mi az pontosan!

2016. máj. 19. 16:13
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen ám, csak ezzel az a gond, hogy az embereket nem készítették fel a rendszerváltásra.

Kis túlzással úgy néz ki a helyzet, hogy van állambácsi és vannak a multik, akikkel lehetetlen versenyezni.

Két legyőzhetetlen monopólium harapófogójában őrlődik az ember. Vadkapitalizmus és nem szabad verseny.

A kommunizmusban az államé minden, a vadkapitalizmusban a multié. Mindkettőben bérrabszolga az ember, csak a gazda a más.

2016. máj. 19. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!