Miért kell ilyen nyomorult körülmények között élnünk nekünk magyaroknak?
Ebben az országban csak tönkre lehet menni, más kicsivel fejlettebb országban minimálbérből is meglehet élni számolgatás nélkül, autót hobbit finanszírozni. Itt mindent felülír a csekk és a túlélés. Az utak vállalhatatlanul néznek ki, az ember sajnál bármivel rámenni mert csak szét vágja a futóművet...
Kifelé az országból olyan az út minősége mint az álom, itthon kihalt autópálya részeken van normális aszfalt.
"más kicsivel fejlettebb országban minimálbérből is meglehet élni számolgatás nélkül, autót hobbit finanszírozni"
Ezt gondold át még egyszer.
Minimálbérből, Ausztriában sem fogsz még autókázni meg melléje egy V8-as hobbiautót fenntartani.
Nem eszik olyan forrón a kását.
2000 euró és afelett már igen.
Azért én szívesen ellenék például a Spanyol minimálbérrel, ami nagyjából 250000-300000 Forintnak felel meg. Itthon még az aktív dolgozók sem keresnek ennyit sok esetben, a magyar minimálbérről meg ne is beszéljünk.
A keleteurópai országok nagyrésze is veri a mi minimálbérünket. Hát ez nem egy nagydurranás hatévi fidesz úralkodás után viktorka.
20:46! 2000 euró és afelett már igen.
Miről beszélsz ember?? 620000 Forintos vagy a feletti fizetés?
Ez még nyugaton is egy felsőkategóriás fizu.
Nem olvastam a válaszokat, de azért, mert hagyják! ..
Szerintem pont idevág a 2Arc Amit az asztalra letettem.
Mondjuk csak azért, mert Ausztriában nincs minimálbér.
Németországban sincs minimálbér. Idok,mert nem egyenlő az ország régióinak fejlettsége meg ilyesmi. Minden régióban viszonyoktól függően rendesen megfizetnek,de nem vállalják be az országos szinten elfogadott minimál fizuk bevezetését.
Am 2K euró nem felsőkategóriás fizu nyugaton.
2-2,5K egy építőmunkásnak. 3-3,5k villanyszerelőnek. Úgyszintén 2 felett ápoló stb.
Reptér igazgató 10K felett keres.
Én továbbra is tarrtom magam a véleményemhez,hogy a kommunizmus alatt nem lehetett fejlődni. A kommunizmus után pedig mindenki igyekezett meggazdagodni és nem hosszútávon gondolkodtak a cégtulajok. Amíg lehetett mindenki vitt amennyit tudott.
Aztán ment a politikai csatározás,hogy ki dirigáljon és szabja a szabályokat,ami kb most csendesedik le.
Szóval kezdünk felzárkózni és előtervezni. Nem rövidlátó módon mindent tönkretenni gyorsan meggazdagodni és lelépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!