A magyaroknak miért jó ez a szegénység, ami az országban van?
Mert igénytelenek.
Én is sokat hallgatom öreganyámtól, hogy mit kell nekem szidnom a Csodálatos Nagy Orbán Viktort, amikor én még nem is éltem az 50-es, 60-as években, amikor ennél sokkal rosszabb volt és Viktornak köszönhetjük, hogy most sokkal jobb, mint akkor, stb...
Olyan embereket tényleg nem nehéz meggyőzni a jelenlegi nagy jólétről, akik még mindig valahol a Rákosi-korszakban vannak leragadva és azt veszik viszonyítási alapnak.
https://www.youtube.com/watch?v=uXZTQVB2ReE
Hát most nézd már meg ezeket.
Főleg az elsőt. :D
Nem csípom a gyúrcsányt, vót a tévébe mondják mindig, rafinát meg gizda!!! Nyééééé, csípom, izélem!!!
de gondoljatok már bele!
azért minimálbérre nem adnak lakás és autóhitelt sem! :D
hogy a fentieket megkapd, főleg, ha mindkettőt akarod, jóval többet kell keresned a minimáltól.
09:07
És ha az ember közben elveszti a jól fizető állását?
azért annyira nem "szar" itt minden, mint ahogy jó magyar szájhagyomány szerint mondani szokás.
egyébként azt sem értem, milyen csodát vár mindenki, mit fog tenni a kormány?
alig telt el 5 év a baloldal leváltása óta, egyik napról a másikra nem fog változni semmi, közel a csőd szélén volt az ország az MSZP kormány alatt, kell idő még stabilizálódik a helyzet.
eladtak mindent a nyugati puszi pajtásoknak, kiszorították a magyar termékeket a boltok polcairól.
augusztusban spanyol paradicsom volt a tesco zöldséges pultjaiban?
de még sorolhatnám..
a másik baj, hogy mindenki a nyugati országokhoz hasonlítgatja Magyarországot, ott milyen király az élet stb, ami eleve hülyeség, legalábbis demagóg dolog az összehasonlítás.
ettől függetlenül a sok proli követeli a 300 ezres minimálbért, mert a fricceknél annyi -há' akkó' az nekem is jár, mé' nem?
viszont abba nem gondolnak bele, hogy azt a minimálbért ki is kéne termeli valahogy.
megemelhetné a kormány a segélyezést, meg a fizetéseket is (legalábbis a közalkalmazottakét) pár évig biztos működne a dolog, addig happy lenne mindenki, csak aztán ugyan úgy járnánk mint a kommunizmus alatt, a rendszer saját magát emésztené fel idővel, mivel nem lenne aki a többletet kitermelné.
nem azt mondom, hogy nincs szegénység Magyarországon, mert az mindenhol van, de azért addig még nektek is rendelkezésre áll a platform, amihez internet előfizetés is tartozik..nos az nem azt a mély szegénységet tükrözi.
persze én megértem, hogy mindenki többre vágyik, mert a média is folyamatosan azt sugallja, hogy ha nincs meg az aktuális legújabb trendi holmid, akkor csak fél ember vagy.
akik pedig leginkább a szegény réteget képezik, azok a képzetlen (talán) 8 általánossal sem rendelkező emberek.
egyébként pedig minden magyar állampolgár aki nem dolgozik, nem fizet adót, ugyan úgy jár neki a betegellátás, attól függetlenül hogy nincs társadalom biztosítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!