Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyaroknak miért jó ez a...

A magyaroknak miért jó ez a szegénység, ami az országban van?

Figyelt kérdés
Sokaktól hallom, hogy milyen remek ez a jelenlegi helyzet. Valóban az és nem is lehetne jobb?
2015. nov. 6. 08:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
42%

Mert igénytelenek.

Én is sokat hallgatom öreganyámtól, hogy mit kell nekem szidnom a Csodálatos Nagy Orbán Viktort, amikor én még nem is éltem az 50-es, 60-as években, amikor ennél sokkal rosszabb volt és Viktornak köszönhetjük, hogy most sokkal jobb, mint akkor, stb...

Olyan embereket tényleg nem nehéz meggyőzni a jelenlegi nagy jólétről, akik még mindig valahol a Rákosi-korszakban vannak leragadva és azt veszik viszonyítási alapnak.

2015. nov. 6. 08:52
 2/23 anonim ***** válasza:
59%
Mert sokan nincsenek tisztában a dolgokkal. Buták a politikához, ezért is lehet hogy bármit bevesznek. A 27%-os adó sem zavar sok embert, pedig Orbán Viktor emelte 25%-ról 27%-ra 2010 után...azóta a gazdaság szárnyal, a gazdaság sosem volt ilyen jó (mondja a kormány). Akkor miért nem csökkentik az ÁFÁ-t ha ez igaz? Na ebbe sokan nem gondolnak bele...így inkább tv előtt ülnek, neteznek és a Fidesz bármit megtesz addig...
2015. nov. 6. 08:57
 3/23 anonim válasza:
75%
nem jó nekik, csak az emberek olyanok, hogy zsörtölődnek, de ott ahol valóban célt érnének el a panaszukkal nem fordulnak. mondjuk nem tudom, mi lenne az a fórum, ahol valóban célt érnének. :D.... helyette mennek dolgozni, vásárolnak, fizetik a számlákat, mint a droidok...folyik minden tovább, mint eddig.
2015. nov. 6. 08:59
 4/23 anonim ***** válasza:
64%

https://www.youtube.com/watch?v=uXZTQVB2ReE

Hát most nézd már meg ezeket.

Főleg az elsőt. :D

Nem csípom a gyúrcsányt, vót a tévébe mondják mindig, rafinát meg gizda!!! Nyééééé, csípom, izélem!!!

2015. nov. 6. 09:00
 5/23 anonim ***** válasza:
87%
Ja, meg veszik fel a hiteleket ezerrel, amit aztán visszafizetni meg nem tudnak. Ezáltal még csórobbakká válnak majd, mert ugrik az autó, lakás is stb. Már ha volt egyáltalán..
2015. nov. 6. 09:04
 6/23 anonim válasza:

de gondoljatok már bele!

azért minimálbérre nem adnak lakás és autóhitelt sem! :D

hogy a fentieket megkapd, főleg, ha mindkettőt akarod, jóval többet kell keresned a minimáltól.

2015. nov. 6. 09:07
 7/23 anonim ***** válasza:

09:07

És ha az ember közben elveszti a jól fizető állását?

2015. nov. 6. 09:26
 8/23 anonim ***** válasza:
64%

azért annyira nem "szar" itt minden, mint ahogy jó magyar szájhagyomány szerint mondani szokás.

egyébként azt sem értem, milyen csodát vár mindenki, mit fog tenni a kormány?

alig telt el 5 év a baloldal leváltása óta, egyik napról a másikra nem fog változni semmi, közel a csőd szélén volt az ország az MSZP kormány alatt, kell idő még stabilizálódik a helyzet.

eladtak mindent a nyugati puszi pajtásoknak, kiszorították a magyar termékeket a boltok polcairól.

augusztusban spanyol paradicsom volt a tesco zöldséges pultjaiban?

de még sorolhatnám..

a másik baj, hogy mindenki a nyugati országokhoz hasonlítgatja Magyarországot, ott milyen király az élet stb, ami eleve hülyeség, legalábbis demagóg dolog az összehasonlítás.

ettől függetlenül a sok proli követeli a 300 ezres minimálbért, mert a fricceknél annyi -há' akkó' az nekem is jár, mé' nem?

viszont abba nem gondolnak bele, hogy azt a minimálbért ki is kéne termeli valahogy.

megemelhetné a kormány a segélyezést, meg a fizetéseket is (legalábbis a közalkalmazottakét) pár évig biztos működne a dolog, addig happy lenne mindenki, csak aztán ugyan úgy járnánk mint a kommunizmus alatt, a rendszer saját magát emésztené fel idővel, mivel nem lenne aki a többletet kitermelné.

nem azt mondom, hogy nincs szegénység Magyarországon, mert az mindenhol van, de azért addig még nektek is rendelkezésre áll a platform, amihez internet előfizetés is tartozik..nos az nem azt a mély szegénységet tükrözi.

persze én megértem, hogy mindenki többre vágyik, mert a média is folyamatosan azt sugallja, hogy ha nincs meg az aktuális legújabb trendi holmid, akkor csak fél ember vagy.

akik pedig leginkább a szegény réteget képezik, azok a képzetlen (talán) 8 általánossal sem rendelkező emberek.

egyébként pedig minden magyar állampolgár aki nem dolgozik, nem fizet adót, ugyan úgy jár neki a betegellátás, attól függetlenül hogy nincs társadalom biztosítása.

2015. nov. 6. 10:38
 9/23 anonim ***** válasza:
53%
Kedves #8-as, azért MSZP kormány mellett volt korábban is Fidesz kormány meg MDF kormány is, oszt egyik sem ágált a magyar termékek kiszorulása ellen ! A nyugdíjkasszában pluszként maradó összeget meg a mostan regnáló Fidesz kormány vonja el adóként (ahelyett, hogy ott hagyná), így aztán egyre kevesebb marad nyugdíjra a beszedett nyugdíjjárulékokból s gyakorlatilag szándékosan szegényítik el a nyugdíjasokat és rajtuk keresztül a járulékot befizető fiatal családtagjaikat is. A rezsicsökkentés meg kifejezett átverés, most "újították" fel az utcánkban a gázvezetéket, korábban ezt a gázművek ingyen csinálta a saját költségvetéséből, most gázóránként 200 ezret kellett kifizetni, hogy visszakapcsolják. Érdekes módon ez nem jelenik meg a gázszámlán, hogy ennyit nem spóroltunk meg !
2015. nov. 6. 11:21
 10/23 anonim válasza:
46%
Nektek nem jó senki!Mikor Gyurcsány volt hatalmon azt szidtátok,most Orbán,azt szidjátok...ha lesz egy harmadik akkor azt fogjátok mocskolni...
2015. nov. 6. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!