Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyaroknak miért van a...

A magyaroknak miért van a korrupció a vérükben?

Figyelt kérdés
Szinte Magyarországon nincs is olyan hely, ahol ne lenne korrupció pl. munkahelyek, iskola, igazságszolgáltatás stb.
2016. máj. 15. 12:32
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Az egész világon nincs olyan hely, ahol ne lenne korrupció.
2016. máj. 15. 12:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Mindenhol van. Lényeg inkább, milyen a mértéke.
2016. máj. 15. 12:39
 3/10 anonim ***** válasza:
95%
Múltkor voltam vérvételen, de nálam nem mutattak ki korrupciót. Lehet, hogy korrupt volt a nővér és nem mondta el, hogy találtak benne?
2016. máj. 15. 12:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Valószínű mindenki szeretné lemásolni a "sikeresek" módszereit. Azért tettem idézőjelbe mert a korrupt milliárdosok, privatizátorok, olajszőkítők és más bűnözők lettek a "sikeresek".

Ha a tisztességes emberekből kerültek volna ki a sikeresek akkor talán az ő módszerüket másolná mindenki, de nem biztos, mert a fent említett gazemberek akkor is megtalálnák az előzés módját.

2016. máj. 15. 12:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Meg aki nem korrupt az egyszerűen lemarad.

Például egyik munkahelyen én voltam egyedül diplomás és mégis a legszegényebb, mert minden szabályt betartottam. Persze aztán tanultam tőlük, de büszke nem vagyok rá.

2016. máj. 15. 12:47
 6/10 anonim ***** válasza:
A világon mindenhol van korrupció,még az irigyelt "nyugat"-on is.Csak ott azért arra is odafigyelnek,hogy a "pórnép" is elégedett legyen az életével,életszínvonalával.Magyarán:ott is lopnak,de ésszel.Nálunk meg ész nélkül teszik és sz...nak a "csórókra".Előbb-utóbb elérik a "robbanáspontot".
2016. máj. 15. 15:45
 7/10 Jeffrey Spender ***** válasza:

Mi ez, hogy "a magyarok korrupt mentalitása" ? A korrupció nem egy speciális, csak és kizárólag magyarokra jellemző dolog, minden országban ugyanúgy űzik a korrupciót, mint nálunk.

Miféle kérdést tettél föl, Kérdező?

Mint egy kívülálló úgy kérdezel!....." a magyarok korrupt mentalitása miatt"?.....

Továbbá: a magyarok mentalitásáról szólsz. A 'mentalitás' melyik magyar jelentésére gondoljunk? Az észjárásra-e, a felfogásra-e, a gondolkodásmódra-e,vagy a lelki alkatra-e? Ha pontosabbá tennéd, mit is akarsz mondani, akkor köszönet érte, és lehetne további válaszokat várnod.

Be mernéd-e helyettesíteni a 'magyar' -t más nép, vagy más nemzet nevére?!? Ugye, nem. Ilyen kérdést légy szíves ne tegyél fel. Általánosító, előítéletes és sértő.

Az amerikaiaknál is a lobbizás törvényesített és intézményesített korrupció, van luxemburgi adóparadicsom, Lichtenstein, Svájc és a trópusi pénzmosodák. Vagy ami eurómilliárdokat költenek "a migránsok integrálására", az mind a migránsokra megy ? Ezt mind a mi korrupt mentalitásunk tartja fenn szerinted ? Ahogy egyik előző válaszoló írta, nyugaton azért nem foglalkoznak sajátjaik ilyen ügyeivel, mert az ottani pórnépnek megvan a minimális jóléte.

És végül, korrupció csak 2010 óta létezik, vagy már az előző kormányokat és rendszereket is áthatotta az uram-bátyámság és a felfelé bukás ?

2016. máj. 15. 16:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Várjunk csak...... újra lehet általánosítani?

Akkor lehet azt is mondani, hogy egy etnikumnak vérében van a lopás? Vagy a sóherkedés?

2016. máj. 15. 17:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor a te véredben a bűnözés van? :D
2016. máj. 15. 20:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Akár autószerelés, akár taxizáss, akár politikai.

Ez részben túlélés (szűkös anyagiak). Így lehet túlélni, megélni - dolgozói, vállalkozói szinten.

A politikai szinten... meg talán a hatalom, önnön maguk, és a pártok finanszírozása céljából van.

2016. jún. 10. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!