A magyaroknak miért van a korrupció a vérükben?
Valószínű mindenki szeretné lemásolni a "sikeresek" módszereit. Azért tettem idézőjelbe mert a korrupt milliárdosok, privatizátorok, olajszőkítők és más bűnözők lettek a "sikeresek".
Ha a tisztességes emberekből kerültek volna ki a sikeresek akkor talán az ő módszerüket másolná mindenki, de nem biztos, mert a fent említett gazemberek akkor is megtalálnák az előzés módját.
Meg aki nem korrupt az egyszerűen lemarad.
Például egyik munkahelyen én voltam egyedül diplomás és mégis a legszegényebb, mert minden szabályt betartottam. Persze aztán tanultam tőlük, de büszke nem vagyok rá.
Mi ez, hogy "a magyarok korrupt mentalitása" ? A korrupció nem egy speciális, csak és kizárólag magyarokra jellemző dolog, minden országban ugyanúgy űzik a korrupciót, mint nálunk.
Miféle kérdést tettél föl, Kérdező?
Mint egy kívülálló úgy kérdezel!....." a magyarok korrupt mentalitása miatt"?.....
Továbbá: a magyarok mentalitásáról szólsz. A 'mentalitás' melyik magyar jelentésére gondoljunk? Az észjárásra-e, a felfogásra-e, a gondolkodásmódra-e,vagy a lelki alkatra-e? Ha pontosabbá tennéd, mit is akarsz mondani, akkor köszönet érte, és lehetne további válaszokat várnod.
Be mernéd-e helyettesíteni a 'magyar' -t más nép, vagy más nemzet nevére?!? Ugye, nem. Ilyen kérdést légy szíves ne tegyél fel. Általánosító, előítéletes és sértő.
Az amerikaiaknál is a lobbizás törvényesített és intézményesített korrupció, van luxemburgi adóparadicsom, Lichtenstein, Svájc és a trópusi pénzmosodák. Vagy ami eurómilliárdokat költenek "a migránsok integrálására", az mind a migránsokra megy ? Ezt mind a mi korrupt mentalitásunk tartja fenn szerinted ? Ahogy egyik előző válaszoló írta, nyugaton azért nem foglalkoznak sajátjaik ilyen ügyeivel, mert az ottani pórnépnek megvan a minimális jóléte.
És végül, korrupció csak 2010 óta létezik, vagy már az előző kormányokat és rendszereket is áthatotta az uram-bátyámság és a felfelé bukás ?
Várjunk csak...... újra lehet általánosítani?
Akkor lehet azt is mondani, hogy egy etnikumnak vérében van a lopás? Vagy a sóherkedés?
Akár autószerelés, akár taxizáss, akár politikai.
Ez részben túlélés (szűkös anyagiak). Így lehet túlélni, megélni - dolgozói, vállalkozói szinten.
A politikai szinten... meg talán a hatalom, önnön maguk, és a pártok finanszírozása céljából van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!