Egyetértesz Puzsér Róbert azon kijelentésével, hogy Magyarországon két generáció nem nőtt fel?
Nagyon szép! Fogadjátok gratulációmat, kedves előttem szólók!
Ez egy annyira végtelenül balkáni reflex. Semmiképpen se foglalkozzunk magával a kérdéssel, csak a kérdés feltevőjével. Semmiképpen se foglalkozzunk a kritika tárgyával, csak a kritikus személyével.
És ha Puzsér végzettség nélküli, attól még nem lehet véleménye és nem lehet a mondandójának objektív igazságtartalma?
És ha nem ért a demográfiához (egyébként megsúgom, hogy a kérdésben említett problémának semmi köze a demográfia tudományágához, sokkal inkább a szociológiához, de ez most mindegy), attól még nem lehet álláspontja ez ügyben?
Az őszintét megmondva Puzsér számomra is kétes egyén és nem mindenben tudok egyetérteni vele, de valahogy én nem kezdek el személyeskedni, hanem a tényleges problémamegoldás érdekében az állításával és nem az emberrel foglalkozom. Amúgy meg a kritikának egy feltétele van: hogy minden biológiai, kémiai és fizika kritérium meglegyen ahhoz, hogy a levegőt megtudd úgy rezegtetni, hogy az hangot képezzen. Ennyi! Remélem érthető voltam.
És hogy végre a kérdésre is válaszoljak: Igen, egyetértek ebben az esetben Puzsér állításával. Magyarországon két generáció nem nőtt fel, de hála a még mindig élő és komplett családi életeket átszövő és irányító "nyugger-szoci attitűdnek" félő, hogy van egy harmadik generáció, akinek számos tagja reked meg az előző kettőhöz hasonlóan a videóban is említett "JOLÁN? ITT A VOLÁN" infantilis, ránk öröklött világában. És ezt köszönjük az előző rendszer mindennapi életre kiterjedő kulturális propagandájának, ami ezeket a generációkat kitermelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!