Miért ilyen magasak az adók? Meg egyáltalán mi van ebben benne ( milyen adók, nyugdíj járulék, TB, stb )?
Pálya választás előtt állok és éppen nézegettem, hogy minek kéne tovább tanulni. Több dologra kerestem rá, hogy pontosan milyen munkát végeznek, milyen munkaidőben dolgoznak, stb.
Találtam egy egész pontos cikket a rendőrök fizetéséről: a pályakezdő érettségivel rendelkező rendőr bruttó fizetése 124 400 forint, nettó 91 000, a diplomásé pedig bruttó 216 000 forint, ami nettó 124 ezret jelent ( meg a pótlékok, de most nem erre irányul a kérdés ). Alig 30 ezer forinttal több.
De mégis mi ez a sok levonás? 90 ezer forint? És akkor még emellé jön a 27%-os áfa minden termékért, külön adók járművekre, ingatlanokra? Mi kerül ennyibe az ember saját fizetésén?
"Érdekes, én nem vettem észre, hogy az állam olyan rohadt gondoskodó lenne. "
A gyerekeid (vagy te) ingyen tanulnak az iskolába, az életmentő és alap orvosi ellátás ingyenes (az más kérdés, hogy milyen), van alanyi jogon nyugdíj, szociális háló, stb. Az USA-ban meg egy jobb egyetemen 30 ezer dollár körül van egy félév, komolyabb orvosi beavatkozásért meg mind Kubába járnak, mert olcsóbb és legalább olyan jó.
Azért mert nem látod, mert ebbe születtél bele és mindig itt éltél.
Nem fogom megnézni, ha kifejted, hogy miben nincs igazam, akkor válaszolok. Imádom az ilyen "nincs igazad b..szdmeg" típusú érveléseket.
Gyengébbek kedvéért: nem arra próbálok utalni, hogy gazdasági szempontból jobb Magyarországon élni mint az USA-ban, nyilván nem, az USA sokkal gazdagabb állam, könnyebb boldogulni, csak mondjuk előre kell gondolkozni és félretenni iskoláztatásra, saját egészségügyi biztosítást kötni, stb.. De mondjuk ilyen szempontból Kanadát és az USA-t érdemes összevetni. Kanada inkább hasonlít ránk, "csak" gazdag.
Hogy miért?
Mert az a magyar mentalitás hogy semmiért nem akarunk fizetni, ugyeskedésben elsők vagyunk, a magyar vállakozók többsége (tisztelet a kivételnek) nem fizeti be rendesen a járulékokat meg az adókat ahogy azt törvényesen kellene...
Utána meg megy a sírás rívás hogy az országnak semmire nincs pénze!
A magyar állam nagy taktikája meg az hogy ezt azzal kompenzálaj hogy megemeli az adókat!
# 11
Ezt valamennyire el is hiszem mert a kanadai rokonomék mesélték hogy kanadában jobban megéri babysitter fizetni mint ovodába vinni a gyereket, mert ott nincs ingyen az ovoda és a babysitter jobban megéri anyagilag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!