Miért ilyen magasak az adók? Meg egyáltalán mi van ebben benne ( milyen adók, nyugdíj járulék, TB, stb )?
Pálya választás előtt állok és éppen nézegettem, hogy minek kéne tovább tanulni. Több dologra kerestem rá, hogy pontosan milyen munkát végeznek, milyen munkaidőben dolgoznak, stb.
Találtam egy egész pontos cikket a rendőrök fizetéséről: a pályakezdő érettségivel rendelkező rendőr bruttó fizetése 124 400 forint, nettó 91 000, a diplomásé pedig bruttó 216 000 forint, ami nettó 124 ezret jelent ( meg a pótlékok, de most nem erre irányul a kérdés ). Alig 30 ezer forinttal több.
De mégis mi ez a sok levonás? 90 ezer forint? És akkor még emellé jön a 27%-os áfa minden termékért, külön adók járművekre, ingatlanokra? Mi kerül ennyibe az ember saját fizetésén?
Mit miért?
Mert a közpénzekből lehet lopni, azok meg az adókból folynak be.
Ennyire egyszerű a képlet. Egyszerűen hihetetlen, hogy a magyarok nagy része még mindig nem érti.
Ami ebbe a legérdekesebb hogy a rendőrnek is fel van bruttósítva.
Tehát az állam, az adó fizetők pénzéből kap fizetést és ebből levonják az adókat is. Magyarul az egyik zsebéből át teszi a másik zsebébe az állam a pénzt. Mi lenne ha meg állapítanának nekik például 91000 forintot és kész.
4# korrupció. Akkor bizony a mostaninál is nagyobb korrupció lenne, ugyanis nem százezrekért meg milliókért lehetne megvenni a rendőröket, hanem pár ezer forintért.
Egyébként mondtam hogy nem erre irányult a kérdés. Ugyanennyit vonnak le egy céges alkalmazottól. És a kérdés, hogy mégis miért vonnak le 90 ezret? ( Erre a kérdésre pedig eddig csak egy válasz érkezett ).
Azért, mert Európában (főleg ezen a felén) a "gondoskodó állam" ideál az, amit a legtöbb ember támogat. Magyarul az állam egy csomó mindent a seggedbe tol, ami például az USA-ban egyáltalán nem evidens (ingyenes egészségügy, ingyenes oktatás, állami nyugdíj stb.). Viszont ugye ehhez nagyobb állami büdzsé dukál, vagyis több pénzt kell adóként visszavenni.
Személyes véleményem az, hogy ha a polgárok többsége felelőtlen, nem tud bánni a pénzzel, akkor ez a modell hasznosabb (feltéve, ha a vezetők nem ilyenek). Ha viszont valaki jobban be tudja osztani a pénzét, előrelátóbb, akkor ez a modell inkább visszafogja.
Fizetned kell a TB-t, mert a betegeket el kell látni.
Fizetned kell a Nyugdíjat, mert az öregeknek is meg kell élni valamiből.
Fizetned kell álláskeresői járulékot, mert a munkanélkülieket is kell támogatni valamivel
És fizetned kell az adót, mert utakat, iskolákat kell építeni, fent kert tartani a közintézményeket, okmányirodákban ügyeket kell intézni, nyilvántartásokat és még egy csomó mindent. Fizetést kell adni a közszolgáknak, meg kerítést kell építeni az ország határra.
Sajnos az állam nem jó gazda, ezért minden túlárazott és nem gazdaságos. Senkinek se érdeke, hogy az legyen.
Érdekes, én nem vettem észre, hogy az állam olyan rohadt gondoskodó lenne.
Különben nem kéne várni 3 hónapot egy orvosi vizsgálatra és az útjaink nem úgy néznének ki, mintha még a Luftwaffe bombázta volna őket szét, hogy a Vörös Hadsereg előrenyomulását gátolja, miközben már 71 éve vége a háborúnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!