A Kádár-rendszerben mennyire volt elfogadott a homoszexualitás, transzneműség? Hogyan reagáltak az emberek, ha egy férfi nyíltan másik férfival élt együtt vagy ha valaki úgy öltözködött és viselkedett, mint az ellenkező nem?
Nagyanyám élt akkor és ő irtózott mindenféle olyan dologtól, amire az egyház nem bólintott rá. Ez egészen odáig vezet vissza a történelemben, hogy XII. században a keresztény egyház minden olyan szexuális cselekedettel együtt bűnnek nyilvánított és tiltott, amiből nem születik saját törvényeik szerint elfogadott baba: orál, anál, maszturbáció, házasságon kívüli szex, egyes szex pozíciók, homoszexualitás bármilyen formája. Ezt még én is elég erősen éreztem az egyházban, pedig én 2000-ben érettségiztem egy keresztény gimnáziumban. (most jönni fog sok keresztény és le fog pontozni, mert ők csak szentek lehetnek...)
Aztán megjelent a pszichológia. Sigmund ~1900, Kinsey ~1950 és társaik. Ők azt mondták: "Hejj te egyház! Te nem ítélheted ezt el a homoszexualitást! Majd elítéljük mi. Nevezzük inkább egy betegségnek, mentális zavarnak."
Ez előrelépés volt, mert már nem törvényen kívüliek voltak a homoszexuálisok, hanem betegek. Azért ez egy fokkal könnyebb volt nekik.
Aztán jött a mai pszichológiai kijelentés az APA szervezettől: "Te figyi: azért mert egy pasi a kukit jobban smakkolja, mint a nunit, attól még nem lesz pszichopata." És kitörölték a hivatkozást a "Normális Zavarok Diagnosztikai és Statisztikai Kézikönyve"-'-ből.
Sokaknak nem könnyű felfogni, hogy más szexuális élete, az nem az ő dolga. Erre rájátszanak a melegek és próbálják a gátat lejjebb vinni, hogy ha valakiről kiderül, ne ítéljék el. Csak itt átesnek néha a ló túloldalára.
# 12!
Nekem hasznos volt. ( nem pontoztam le )
Ki ismeri a " Melegfront " c könyvet?
Én éltem abban az időben. Egy emlék (valószínű a 70-es évek legeleje). Kovácsék és Nagyék (a nevekre nem emlékszem) laktak a lakásban. A halból nyílt a "fiú szoba" és a "lány szoba".
A 80-as évek. Közép iskolában főiskolán is voltak társaim, akinek azonos nemű volt a "lakótársa". Ezek között vannak mai napig működő kapcsolatok.
Ebben az időben nem volt már tiltott, de erősen összemosták a pedofíliával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!