Eu döntésről miért ne lehetne népszavazást tartani?
Márpedig lesz népszavazás.
Végülis, több milió ember, pár száz politikus ellen.
Centauri nevű felhasználó: "...lemondtunk a szuverenitásunk bizonyos részeiről. Köztük erről is."
Állításod nem igaz. Szuverenitásunknak erről a részéről nem mondtunk le.
Erre értettem:
"Európai Uniós törvények és döntések minden esetben felülírják a nemzeti szinten hozott döntéseket vagy törvényeket. "
Szerintem csak ennyi gond van vele.
Paks-nál is, 21 éven át közel évi 300 milliárd forint, néhány politikus döntött, mi meg majd nyögünk miatta.
Erről se kérdezte meg a népet senki.
Centauri, amit írsz "Európai Uniós törvények és döntések minden esetben felülírják a nemzeti szinten hozott döntéseket vagy törvényeket.", ez sem így igaz.
Ebben a konkrét esetben pl. az történt, emlékezetem szerint, hogy az uniós belügyminiszterek értekezletén született a témában egy többségi döntés. Itt többszörös hiba került elkövetésre. Magát a témát nem is írhatták volna ki szavazásra ebben a formában, ezen a módon. Az idegen népek betelepítése ügyében nem dönthet a belügyminiszterek fóruma, többségi szavazással meg pláne nem. Éppen ezért támadta meg a dolgot a Magyar állam az európai bíróságon.
Lehet róla népszavazárt tartani, de gyakorlati értelme nincs. Az EU-s törvények nem irhatók felül egy népszavazással, amin részt vesz pérezer lekenyerezett ember. Az egésznek annyi "haszna" lesz, hogy a népszavazás költségeit is mi fizetjük majd ki adóban.
Egyébként az olimpiáról is tarthatnának népszavazást. Arra legalább el is mennék..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!