Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit csinálnak jobban a szlovákok?

Mit csinálnak jobban a szlovákok?

Figyelt kérdés
Nem olyan régen olvastam,hogy míg 10 éve még Szlovákiából jártak hozzánk dolgozni,mára megfordult a dolog.Ma már onnan inkább vásárolni járnak át,mint Ausztriából.Tényleg ennyire "elhúztak" mellettünk?

2016. máj. 1. 10:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
36%

A földjüket a magyaroktól lopták, a nyelvüket a csehektől.

Lopni azt tudnak!

2016. máj. 1. 13:58
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
MSZP :D
2016. máj. 1. 13:58
 13/20 A kérdező kommentje:
#7:Nem is igazán az átjáró vásárlókra kaptam fel a fejem,hanem inkább arra,hogy most már a magyarok járnak Szlovákiába dolgozni,míg régebben ez fordítva volt.Valamit mégiscsak jobban csinálhatnak,ha jó egy évtized alatt "beelőztek" minket.
2016. máj. 1. 14:18
 14/20 A kérdező kommentje:
#11:Lehet és nyilván lopnak is a politikusok ott is,hiszen ez nyugaton sincsen másképp.Csak úgy látszik,közben arra is figyelnek,hogy az ország is haladjon valamerre,lehetőleg előre.
2016. máj. 1. 14:21
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Befalazták a cigókat
2016. máj. 1. 14:22
 16/20 MZ.per.X ***** válasza:

"Valamit mégiscsak jobban csinálhatnak,ha jó egy évtized alatt "beelőztek" minket."

Tulajdonképpen nem ők csinálják jól, hanem mi szarul.

2016. máj. 1. 14:57
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

,,Sokkal kevesebbet lop a kormányuk a közpénzekből, így jut több az életszínvonalra. (!!!)Kb annyit lopnak mint nálunk anno az MSZP. Loptak, de maradt is.(!!!)"

Ezen jót röhögtem xD.

2016. máj. 1. 15:50
 18/20 A kérdező kommentje:
#16:Igen,én is csak annyit írtam,hogy jobban csinálják,nem azt,hogy jól. #17:Hát,pedig én is egyre jobban azt érzem,hogy a Fidesz sokkal jobban "teljesít" ezen a téren.És ezzel nem azt mondom,hogy az MSZP jobb lett volna,egyszerűen csak így látom.
2016. máj. 1. 17:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Testközelből nyilatkozva(a párom itt dolgozik,a gyerekkel jöttünk utána):

Kifizetik a túlórákat

A személyi-közvetlen főnökök egy-de inkább fél-évente fizetésemelést "harcolnak ki" a dolgozóknak.

A szociális háló nem olyan terhelt mint nálunk(nincs védőnő szolgálat.A gyerekorvos figyeli a gyereket havonta,ennek ára 5-25€)

Ha a dolgozónak albérlet kell hogy munkába járjon(pl a párom),a cég havi 100€-t áll.

Autót könnyebb venni,annak anyagi vonzatai(lásd pl súlyadó ami nincs is)sokkal kisebb.

Mindezek mellett a szabadság jár,a táppénz viszont kevesebb mert itt tudsz spórolni a fizuból betegség esetére.

Megfizetik a munkát a valós értékével.A páromnak pl 11€ az órabére.Tisztán.Nem Pozsonyban élünk mégsem elmaradott.Új épületek szép parkok vannak,megtalálsz tescot lidlt Kauflandot Deichmannt Tacco stb egy kisebb városban.

Viszont pl a közlekedésben szigorúbbak.Jelzés nélküli traffik járnak az utakon,sima ww-t látsz szembejönni aztán egyszercsak ott villog mögötted és vagy azonnal fizetsz vagy otthagyod a jogsid.És nem kapod vissza miv be nem fizeted a birságot.

Alapból sokkal szervezetebbek gazdaságilag.

2016. máj. 2. 10:22
 20/20 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy én Szlovákiában a jobb helyeknek számító részeken voltam (Poprád, Kassa), és elképesztően nagy a különbség Nógrádhoz képest. De igen, van szlovákiai magyar ismerősöm, és ő elmondta, hogy a keleti és északi helyek jobbára olyanok, mint itt Nógrád vagy Borsod.
2016. szept. 17. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!