Miért nem vezetik be a 6 órás műszakot?
Ugyanilyen fizetés mellett tűrhető lenne, mert vagy több ideje lenne az embereknek vagy többet tudnak túlórázni és több pénzük lehetne.
Milye hatással lenne a bevezetése? Miért nem vezetik be?
Szerintem idővel be fogják vezetni. Mivel ahogy fejlődünk, egyre kevesebb emberi munkára van szükség, így ha nem akarunk felesleges munkahelyeket csinálni, akkor a munkaidőt kell csökkenteni. Ennek két módja lehet: vagy a háromnapos hétvége, vagy a kevesebb órás munkanap.
Az elsőre egyébként volt is már példa, hiszen régen a szombat is munkanap volt! Szerintem simán elképzelhető, hogy akár még a mi életünkben csökkentenek a munkán.
Bár az is jó lenne, ha csak több lehetőséget adnának a hatórás munkavégzésre, akár kevesebb pénzért, egy szint fölött már megéri.
csakhogy akkor nem marad az ugyanilyen fizetes, foleg aki orabert kap.
a vasarnapi zaras miatt sok embernek esett a fizetese, a 6 orazasnak is ez lenne a hatasa, es ime az ujabb orszagos hiszti.
többet tudnak túlórázni - es akkor ez most mire jo? ha ugyanugy marad majd 8 orat meloba? sok helyen orulhetsz ha egyaltalan kifizetik a tulorat, nem hogy magasabb oraber jarna erte.
A közszférában mindenképpen érdemes lenne csökkenteni.
Rengeteg helyen csak "bent ülnek" 8 órát,és abból jó ha ténylegesen 4-et dolgoznak.
Ahol nem profitra vagy termelésre megy a dolog,ott nem értem miért kell erőltetni a 8 órát...
A versenyszférában nem tudom elképzelni ezt,ott mindig is a kizsákmányolás,és a nagyobb profit lesz mindig a cél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!