Mikor lesz Magyarországnak egy demokratikusan elfogadott Alkotmánya?
"Na de Fidesz demokratikusan nyerte a kétharmadát."
Ez már így, ebben a formában nem fedi a valóságot. Demokratikusan akkor nyer valaki, ha az emberek szavazatukat nem kényszer hatása alatt, vagy vesztegetés miatt adják arra akire adják. Demokráciából még van mit tanulnod!
11-es te hol élsz? :D
Az egy dolog, hogy lebirkázzátok a Fidesz-szavazókat, csak saját magatokat és az ökörségeiteket nem látjátok :D
"Demokratikusan akkor nyer valaki, ha az emberek szavazatukat nem kényszer hatása alatt, vagy vesztegetés miatt adják arra akire adják."
Nem tudom, nekem senki nem állt az utamba a szavazófülke előtt, senki nem próbált befolyásolni, megvesztegetni - és szavaztam is - a Jobbikra. De ha a Fideszt vagy az MSZP - t húzom be, megtehettem volna azt is, senki nem kényszerített semmire. Nem is ismerek, nem is hallottam konkrét ilyen esetről és a nemzetközi szervezetek sem hallatták hangjukat a választások tisztátalansága miatt. Aztán '14 - ben megint nyertek - gondolom szerinted azt is megfélemlítéssel, zsarolással, csalással. Gondolom majd most linkeled a bizonyítékok tömkelegét.
Ha '18 - ban bukna Orbán, gondolom pezsgőt bontasz, de újra nyer, akkor meg csalást kiáltasz. Így könnyű.
Most erre szavazott a nép, a népszerűségi kutatások persze manipulálhatóak, de azok is igazolják a nép hangulatát.
Ideje demokráciát tanulnod, vagy csak akkor van demokrácia, ha az általad preferált erő nyer? Liberális teccik lenni?
"Ideje demokráciát tanulnod, vagy csak akkor van demokrácia, ha az általad preferált erő nyer? Liberális teccik lenni?"
Ez egy baromság, a demokrácia fogalma nem az, hogy választunk egy parlamentet, ami aztán bármit megtehet. Vannak egy demokráciának alapértékei, pl. az alkotmánybíróság pártfüggése és a népszavazások akadályozása nem az. Ennyi, ezen most kár vitázni, vitázni legfeljebb azon lehetne, hogy jó helyre megy-e pl. a stadionpénz.
Mindenesetre nem arra hatalmazták fel 2014-ben a választók a Fideszt,hogy orrba szájba stadionokat építsen meg (alkotmányt-tákolmányt módosítson évente...)
Simán visszaélnek a hatalmukkal.
Egyébként minden kormány alatt működött a fékek és ellensúlyok rendszere.
(Még Gyurcsányék alatt is.)
Mióta viszont Viktorék vannak,szinte eltűntek a fékek és ellensúlyok.(Az van,amit ők akarnak.)
Ők pont a demokrácia köpenye alatt csinálják a diktatúrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!