Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz Magyarországnak...

Mikor lesz Magyarországnak egy demokratikusan elfogadott Alkotmánya?

Figyelt kérdés
2010-ben a demokratikus alkotmányát Mo-nak eltörölte a Fidesz-2/3-ad és egy rákényszerített Alaptörvényt fogadtatott el a kormánypártokkal - a Nép megkérdezése nélkül.

2016. ápr. 26. 08:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

"Na de Fidesz demokratikusan nyerte a kétharmadát."

Ez már így, ebben a formában nem fedi a valóságot. Demokratikusan akkor nyer valaki, ha az emberek szavazatukat nem kényszer hatása alatt, vagy vesztegetés miatt adják arra akire adják. Demokráciából még van mit tanulnod!

2016. ápr. 26. 20:16
 12/16 anonim ***** válasza:
Téged pl. kényszerítettek vagy megvesztegettek?
2016. ápr. 26. 20:51
 13/16 anonim ***** válasza:

11-es te hol élsz? :D

Az egy dolog, hogy lebirkázzátok a Fidesz-szavazókat, csak saját magatokat és az ökörségeiteket nem látjátok :D

2016. ápr. 27. 14:54
 14/16 anonim ***** válasza:

"Demokratikusan akkor nyer valaki, ha az emberek szavazatukat nem kényszer hatása alatt, vagy vesztegetés miatt adják arra akire adják."

Nem tudom, nekem senki nem állt az utamba a szavazófülke előtt, senki nem próbált befolyásolni, megvesztegetni - és szavaztam is - a Jobbikra. De ha a Fideszt vagy az MSZP - t húzom be, megtehettem volna azt is, senki nem kényszerített semmire. Nem is ismerek, nem is hallottam konkrét ilyen esetről és a nemzetközi szervezetek sem hallatták hangjukat a választások tisztátalansága miatt. Aztán '14 - ben megint nyertek - gondolom szerinted azt is megfélemlítéssel, zsarolással, csalással. Gondolom majd most linkeled a bizonyítékok tömkelegét.

Ha '18 - ban bukna Orbán, gondolom pezsgőt bontasz, de újra nyer, akkor meg csalást kiáltasz. Így könnyű.

Most erre szavazott a nép, a népszerűségi kutatások persze manipulálhatóak, de azok is igazolják a nép hangulatát.

Ideje demokráciát tanulnod, vagy csak akkor van demokrácia, ha az általad preferált erő nyer? Liberális teccik lenni?

2016. ápr. 27. 15:10
 15/16 anonim ***** válasza:

"Ideje demokráciát tanulnod, vagy csak akkor van demokrácia, ha az általad preferált erő nyer? Liberális teccik lenni?"

Ez egy baromság, a demokrácia fogalma nem az, hogy választunk egy parlamentet, ami aztán bármit megtehet. Vannak egy demokráciának alapértékei, pl. az alkotmánybíróság pártfüggése és a népszavazások akadályozása nem az. Ennyi, ezen most kár vitázni, vitázni legfeljebb azon lehetne, hogy jó helyre megy-e pl. a stadionpénz.

2016. ápr. 27. 15:37
 16/16 MolotovPunk ***** válasza:

Mindenesetre nem arra hatalmazták fel 2014-ben a választók a Fideszt,hogy orrba szájba stadionokat építsen meg (alkotmányt-tákolmányt módosítson évente...)

Simán visszaélnek a hatalmukkal.

Egyébként minden kormány alatt működött a fékek és ellensúlyok rendszere.

(Még Gyurcsányék alatt is.)

Mióta viszont Viktorék vannak,szinte eltűntek a fékek és ellensúlyok.(Az van,amit ők akarnak.)

Ők pont a demokrácia köpenye alatt csinálják a diktatúrát.

2016. ápr. 27. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!