Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki támogatná azt az ötletet,...

Ki támogatná azt az ötletet, hogy a 25 évnél fiatalabbaknak és a nyugdíjasoknak ne legyen szavazati joguk?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 7. 12:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ja, és szívesebben élnék diktatúrában, mint demokráciában, ha az a diktatórikus rendszer jobb megélhetést biztosítana.
2010. ápr. 7. 13:22
 12/21 anonim ***** válasza:
39%

Ha a 25-ön aluliak nem szavazhatnának, akkor a Jobbik sehol sem lenne...ezért támogatom az ötletet :D

Amúgy meg attól, hogy valaki elmúlt 25, még nem biztos, hogy értelmesebb is, mint egy fiatalabb, sőt...a kor nagyon kevéssé döntő tényező. Akkor már miért nem az iskolai végzettséget, jövedelmet stb írtad?

2010. ápr. 7. 13:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és szívesebben élnék diktatúrában, mint demokráciában, ha az a diktatórikus rendszer jobb megélhetést biztosítana.

A Fidesz képtelen arra hogy a gazdaságon annyit fordítson ami miatt jobb lehetne. Elvannak kötelezve, és 20 éve korruptak. Velük semmi esély.

De majd te is meglátod amikor jönnek a megszorítások.

Még ennél is sokkal rosszabb lesz.

2010. ápr. 7. 13:32
 14/21 anonim ***** válasza:
84%

Még a 25 évet értem abból a megfontolásból,hogy akkorra már elég érett az ember.Nem értek egyet vele,hogy annyi legyen a korhatár,egyébként a világon szinte mindenütt alacsonyabb.Itt egy térkép:

[link]

Jól látszik,hogy az országok döntő többségében 18 év a korhatár.Néhány helyen még alacsonyabb is,például Ausztriában,de ahol magasabb,például-hogy szintén fejlett demokráciát mondjak-Japánban,ott is kevesebb mint 25. 25 éves korhatár egyedül Üzbegisztánban van.

De oké,legyen 25 év a korhatár,bár nem értek vele egyet,sőt én inkább az osztrákokat tartom követendő példának,mint az üzbégeket.De mondom: Legyen 25 év a korhatár,de b@kker a nyugdíjasoktól miért is kellene elvenni?Ez milyen baromság?

2010. ápr. 7. 13:54
 15/21 anonim ***** válasza:
6%
Jaj maradjál már!Miért?A korral észt is kapsz?Nehogy azt gondold, már 18 vagyok és mindent tudok!:)))A szavazásra meg tök mindegy....Szavazzanak akire akarnak!Kizárólag a Jobbikra!Másra ne!Mert nem lehet!Erre kell!Ha tetszik, ha nem!Hehehe!
2010. ápr. 7. 14:49
 16/21 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem ez így önmagában nem lenne célravezető. 18 éves vagyok, de minden pártprogramot elolvastam, hogy tisztábban tudjam megítélni a pártokat (naivitás csak a pártprogramra hagyatkozással szavazni, én is tudom, de persze nem ez az egyetlen befolyásoló tényező). Ha valamit nem értettem benne (a nagy pártok hajlamosak úgy fogalmazni, hogy a nem szakavatottak ne értsék) pártatlanul megkérdeztem olyat a környezetemben aki ért hozzá. Nem hiszem, hogy csak azért, mert most fogok egyetemre menni, nem lennék eléggé "érett" ahhoz, hogy döntsek a sorsomról. A nyugdíjasoknak igaz, hogy fontos a nyugdíj, de legalább ilyen fontos az egészségügy is, hiszen öreg napjaik többségét kórházban töltik, tehát nem csak ez a befolyásoló tényezőjük (persze mindenhol vannak kivételek). Én inkább bizonyítványhoz kötném, mondjuk érettségihez. Szerintem ez így kicsit jobb megoldás lenne, mint csak a kort figyelembe venni. Az IQ teszt sem rossz ötlet.
2010. ápr. 7. 17:08
 17/21 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó, érettségizeh? Akkor egy szakmunkás már ne is szavazzon? Az érettségit letenni nem nagy kunszt szerintem, nem ezen múlik, hogy valaki elég értelmes-e.
2010. ápr. 7. 17:14
 18/21 anonim ***** válasza:
17:08as vagyok, legjobb tudomásom szerint a szakmunkások is érettségiznek. Hiába jár az ember szakmunkásképzőbe ott is van érettségi, csak még szakvizsgát is tesznek. És szerintem annyira épp elég az érettségi, hogy kiszűrje azokat, akik tényleg nem képesek felfogni a szavazatuk súlyát.
2010. ápr. 7. 17:24
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
A szakmunkások nem érettségiznek, az a szakközépiskola. De a szakmunkásban nincs érettségi. Lehet tenni annak, aki akar, de akkor rá kell húznia pár évet, vagy elmennie estire stb. Sok embernek nem is azért nincs érettségije, mert buta, hanem mert nincs rá szüksége.
2010. ápr. 7. 18:05
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez érdekes. Tudnál nekem esetleg egy linket adni erről? :) Mert amikor még 8.-os voltam, ott a tanárok beszéltek erről, hogy mit jelent pontosan a gimnázium/szakközép/szakmunkás és egyöntetűen azt mondták, hogy mindenhol kell tenni érettségit. Mindenesetre én csak mondtam egy ötletet, de akkor hozzá lehetne tenni, hogy érettségi vagy szakvizsga.
2010. ápr. 7. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!