Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki támogatná azt az ötletet,...

Ki támogatná azt az ötletet, hogy a 25 évnél fiatalabbaknak és a nyugdíjasoknak ne legyen szavazati joguk?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 7. 12:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
97%
én nem. viszont IQ tesztet íratnék szavazás előtt a szavazókkal. És 100-as IQ felett lehetne szavazni.
2010. ápr. 7. 12:56
 2/21 anonim ***** válasza:
67%
Én tuti nem. 23 éves vagyok, miért ne szavazhatnék szerinted? És aki nyugdíjas, miért ne szavazhatna?
2010. ápr. 7. 12:57
 3/21 A kérdező kommentje:
Mert 25 éves kortól nyugdíjas korig terjedő időszak általában az életben való részvétel legaktívabb része, amikor a legjobb döntéseket lehet hozni, mert a legjobban át lehet látni az egészet. 25 éves kor alatt mégcsak az életre való felkészülés és első szárnypróbálgatások vannak, a nyugdíjasoknál meg már sokakat csak az érdekel, hogy ne legyen kevesebb a nyugdíj és sokan nagyon begyöpösödött eszmékben hisznek.
2010. ápr. 7. 13:00
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Én se támogatnám.

Viszont valamilyen szűrést beiktatnék, hogy aki hülye vagy nem ért semmit a politikához, az ne szavazhasson.

Vagy egy ismerősöm, aki meglepően okos, de a közéletről, politikáról semmit nem tud. Magyar tv csatornáik nincsenek, újságot nem olvas, neten nem tájékozódik.

Múltkor kérdezi, hogy milyen pártokra lehet szavazni. Nem ismeri egyiket se, de nincs valami szélsőséges?

Hát mondom...

2010. ápr. 7. 13:02
 5/21 anonim ***** válasza:
70%
énse. sok 25 év alatti messze okosabb mint egy 25 fölötti "felnőtt"
2010. ápr. 7. 13:06
 6/21 A kérdező kommentje:

Egyébként én is mégcsak 19 éves vagyok, de azt veszem észre magam körül, hogy szinte minden fiatal a jobbikra akar szavazni, mert a radikalizmusban látják a jövőt, pedig a XX. század történelme könnyen megtaníthatja az emberrel, hogy ez sohasem vezet jóra. 25 éves korukra már sokan lecsillapodnak és tiszta fejjel, racionálisan látják át a helyzetet. A nyugdíjasok közül meg sokan az MSZP-re akarnak a nyugdíjuk miatt, vagy Kádár-nosztalgiából, pedig az MSZP egyrészt vadkapitalista másrészt a gulyáskommunizmushoz sincsen sok köze, ami egyébként működésképtelen volt, mertcsak kölcsönök felvételéből ment a jólét.

Én egyébként a Fideszre fogok szavazni, mert úgylátom, hogy nekik hihető, raconális programjuk van, és nem az a céljuk, hogy megvalósítsák a saját kis "mátrix"-ukat idealista módon, mint egyes pártok, pl. az utópiában hívő LMP.

2010. ápr. 7. 13:07
 7/21 anonim ***** válasza:
41%

Ne haragudj kérdező, de akkora baromságot írsz!

Ne, nem mesterségesen kell a szavazatokat egy irányba terelni, mert az diktatúra. Mi van ha ezt bevezetik, aztán a kormányzó pártnak az lesz a jó hogy 30-50 év közöttiek szavazzanak? És a végén majd 1 pártrendszer lesz?

Nem kérlek szépen, ennek van egy demokratikus kialakulása, csak valahogy ez nálunk nem érzékelhető, mivel egy túlszocializált és egyben vadkapiatalista országban élünk.

Kik választanak itt? Kikért megy a harc?

Az inaktívokért, mert belőlük van a sok.

Ezért vagy hazudoznak, vagy hazudoznak.

Kellene egy váltás az országunkban, hogy ne a nagytőke irányítson mindent, hogy legyen az embereknek lehetősége középosztályba felkapaszkodni. Akkor nem lenne ilyen probléma, hiszen ők lennének a széles szavazó réteg.

Csak hogy ez sok sok érdeket sért, így a demokrácia szabályai már eleve meghalnak gazdasági okokból!

2010. ápr. 7. 13:08
 8/21 anonim ***** válasza:
79%

Én egyébként a Fideszre fogok szavazni, mert úgylátom, hogy nekik hihető, raconális programjuk van, és nem az a céljuk, hogy megvalósítsák a saját kis "mátrix"-ukat idealista módon, mint egyes pártok, pl. az utópiában hívő LMP.

Hol van ez a "hihető, raconális programjuk" a Fidesznek!

Én még nem olvastam ilyet!

De ha te ezt látod jónak, akkor elárulod csak néhány mondatban hogy a mai magyar társadalomnak mi a legnagyobb gazdasági problémája?

Csak hogy hiteles lehess!

2010. ápr. 7. 13:12
 9/21 anonim ***** válasza:
74%

Második vagyok. Figyelj, 18 éves kortól elvileg elég felnőtt hozzá az ember, hogy házasodjon, dohányárut vásároljon, döntsön a saját életéről (műtétek, tanulás, munka, stb.), gyermeket vállaljon (úgy értem, nem kell hozzá gyám). Akkor miért kéne elvenni tőlük azt a jogot, hogy megválasszák azt a pártot, amelyik majd az előbb felsorolt dolgokat is sokban befolyásolhatja? A demokráciának az a lényege, hogy mindenkinek lehet véleménye, okosnak is, butának is.

És aki nyugdíjas, annak is épp úgy lehet véleménye, a nyugdíjba vonulás nem jelent egyet a szellemi leépüléssel. Papám 80 évesen halt meg, és soha olyan aktív nem volt, mint a nyugdíjas éveiben. Cikkeket írt, követte a politikát, a gazdaságot, stb.

Na de a többi nyugdíjas is, hát hadd szavazzon arra, amelyik szerinte az ő érdekeit képviseli. Egy életet ledolgoztak ebben az országban, és most, idősként pont azt a jogot vennénk el tőlük, hogy megválaszthassák, melyik párt irányítása alatt töltsék el öreg napjaikat? Hiszen ugy ezek az ő életükre is hatással vannak.

2010. ápr. 7. 13:14
 10/21 A kérdező kommentje:
Pl. abban, hogy a Fidesz rávilágít az olyan dolgokra, hogy nincsenek munkahelyek, hogy elszegényedés van, hogy a fiatalok jövője a béka sgge alatt van, hacsak nem mennek külföldre, miközben a többi párt olyan dolgokat tart fontosnak, hogy "Ne bántsátok a homikat!" "Éljen a kereszténység!" "Védjük a madarakat és a fákat!" "Konzervativizmus mindeneket felett!"
2010. ápr. 7. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!