A magyar társadalom kiveti magából a liberalizmust?
# 20
Tipikus "liberális" és atlantista válasz. Ha kiderül, hogy nincs igazunk, akkor bosszúból alázzuk a sárga földig a másikat.
Szerintem a magyarok már cseppet túltolják a liberalizmus-ellenességet.
Azt meg azért nem kéne.
"Jobbik már 2006 óta ígérgeti a liberalizmus elkerülhetetlen halálát, az elvtársai meg sok-sok évtizede. Csak nem akar az a fránya eljönni! " Eléggé tapasztalatlan és tájékozatlan vagy! Én emlékszem arra, amikor a jobbik bekerült a parlamentbe és az szdsz ( a "liberális" fellegvár) szó szerint azonnal tönkrement, és helyére lépett egy alig létező lmp, ami alig tudja tartani a küszöböt és valszeg jó esélyel kiesik a jövőben. Arra is emlékszem mikor például a jobbikról azt harsogták, hogy ha el is érik az 5%-kot akkor sem jutnak tovább és kiesnek. Most lazán van 20%-osak.
Én nem szeretem a politikát de akárhogy is nézi az ember, a mostani liberális izének deleltét mondott a magyar társadalom, ami szerintem helyén való mert a mostani liberálisnak nevezett valaminek nincs köze az igazi liberalizmushoz.
"Én emlékszem arra, amikor a jobbik bekerült a parlamentbe és az szdsz ( a "liberális" fellegvár) szó szerint azonnal tönkrement"
Ja, és ez nyilván a Jobbik bekerülése miatt történt, nem tőlük teljesen független okok miatt. Ha nem léteztek volna, az SZDSZ még mind a mai napig élne és virulna, mi? :D Amúgy érdekes módon nekem mintha az rémlene, hogy a Jobbik már bőven létezett és indult 2006-ban, de az SZDSZ akkor még 3. és kormánypárt tudott maradni, de ezek biztos antimagyar tények és a zsidók meghamisították a történelmünket.
Az is elég nevetséges, hogy a birka jobbosok mennyire hangoztatják, hogy az LMP liberális, amikor egyértelműen a német zöldpárti vonalat követik és különösebben nem érdekli őket az, ami az SZDSZ-t érdekelte. De szurkolj csak nyugodtan a kiesésüknek, elvégre a korrupcióellenesség csak akkor jó, ha turultollas trikolorba öltözteti fel őket a népnemzeti radikális párt, nem?
Mondjuk az LMP tesz is érte, a Jobbik meg csak dumál és ígérget, de biztos az utóbbi a hatásosabb, nem az unalmas bíróságra járás és az adatok kiperelése és nyilvánosságra hozása, amit Hadházy csinál.
De mint mondtam, nyugodtan higgy amit akarsz, reálisan nézve hülyeség amit mondasz (2014-ben is a szavazók 30%-a választott baloldalhoz köthető érzelmű pártot, a szocik meg 45%-kal kormányoztak anno, ekkora esés nem olyan hatalmas), de a Jobbik-hívők sosem az objektivitásukról voltak híresek.
Kérdező, túl hülyék az emberek ahhoz hogy tudják mit jelent az, hogy konzervatív, szociáldemokrata, liberális.
A liberális szitokszó itthon, amit a Fidesz tett azzá. Liberalizmus csak olyan országban lehet sikeres, ahol az emberek maguk is képesek tenni a dolgukért és nem mindent az államtól várnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!