Miért fenyegeti meg eljárással a kormány a tüntető, kimerült tanárokat, miért kell ezt tennie?
# 30/30 Időpont ma 17:11
Miért is? Mert szeretnének korrekt munkakörülményeket? Esetleg nem kamubéremelést? Esetleg nem azt a társadalmi megvetést ami hazug alapokon nyugszik? (3 hónap szabadság, 20 óránál kevesebbet dolgozik a héten, satöbbi...)
Szerintem ezek teljesen jogos igények.
# 32/32 Időpont ma 18:39
Korrekt munka körülményeket és béremelést egy bolti eladó és egy pincér is szeretne és érdekel ez valakit?
Tehát dögöljön meg a szomszéd tehene is. Vagyis nem. Csak az övé dögöljön meg. Az, hogy nem érted miért kellene jobban foglalkozni a tanárokkal mint a pincérekkel már egy külön téma, de abba nem megyek bele.
"Nem tudom a tanulókat miért keverik bele?"
Mert mondjuk ők isszák meg leginkább a levét a szar oktatásnak?
„Korrekt munka körülményeket és béremelést egy bolti eladó és egy pincér is szeretne és érdekel ez valakit? A tanárok meg még a diákokat is belerángatják a sztrájkba. Nem tudom a tanulókat miért keverik bele?”
Nagy különbség, hogy a tanároknak az állam a munkaadója, míg az eladónak és a pincérnek egy magáncég, amelynél dolgozik. S míg az utóbbiak bármikor meghetik, hogy elmennek egy másik boltba/étterembe dolgozni, ha nincsenek megelégedve, a tanárok számára ilyen lehetőség nem igazán van.
A kérdező kérdéséről pedig azt gondolom, hogy a kormány azért teszi ezt, mert megteheti, és mert – bizonyították már százszor is a tagjai – elég gőgösek ahhoz, hogy a hatalmukkal visszaéljenek. „Odafentről” nézve a tanárok „hőzöngése” majd elcsitul, belefáradnak, és meghunyászkodva teszik tovább a dolgukat. Hogy a megfáradt, kiégett, kizsigerelt munkavállaló nem jól végzi a munkáját? Hogy sokszor a gyerekeken csattan az ostor? Nem zavarja ez őket sőt, hiszen épp az a cél, hogy egy tekintélyelvű, szólni nem merő társadalmat építsenek ki.
Kíváncsi lennék egy olyan kimutatásra, hány politikus gyereke jár „sima” állami iskolába…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!