Miért fenyegeti meg eljárással a kormány a tüntető, kimerült tanárokat, miért kell ezt tennie?
# 21/21 Időpont ma 11:24
Ugyanaz a más végigtanult 4-6 évet az egyetemen? Csak kérdezem. :-)
# 23/23 Időpont ma 12:14
Mert tudják, hogy egyetem nélkül is csinálhatnák ugyanazt. Tanárnak meg kifejezetten nehéz lenni nélküle. További irreleváns hülyeség?
Nem vagyok tanár, viszont voltam gyerek, és most pedig szülő vagyok, így láttam, látok rossz és jó pedagógusokat. Csak míg gyerekként nem tehettem a rosszak ellen, szülőként már azon igyekszem, hogy minél jobb közegben töltse a gyerekem a napjai nagy részét.
És úgy érzem, van itt elég lényeges pont, amit senki nem vett figyelembe: hogy egy „gyári melós” végezheti folyton fancsali képpel, káromkodva is a munkáját, mert a gyártott alkatrészek/élelmiszerek/bármi nem fog ettől sérülni. Viszont azok, akik emberekkel foglalkoznak, főként gyerekekkel, ha „kiégnek”, akkor iszonyú károkat tudnak okozni.
Mindenkinek volt már biztosan élménye, hogy pl. egy pénztárosnő/buszsofőr/stb. beszólt neki valamiért alaptalanul – és ezzel okozott számára jó pár perc bosszúságot. Namármost, ha fancsali képű, a munkáját le***ró tanítók/tanárok okítják a gyerekeket, az ennél sokkalta nagyobb gond.
És nézzünk bele a másik oldalba is: tegye fel a kezét, aki szívesen, szeretettel terelgetne 30 kiskölköt alapból. És úgy, hogy közben szívatják, alázzák „fentről” a munkaadói? És úgy, hogy közben megélhetési gondjai vannak?…
Félreértés ne essék, sok tanítót/tanárt ismerek, akik az általam vágyott oktatási reform után mehetnének gyárba dolgozni inkább, és örökre eltiltanám őket a gyerekek közeléből is, mert látszik, hogy utálják őket.
Ugyanakkor azt gondolom, azokat, akik tisztességgel végzik a munkájukat ilyen körülmények között, jobban meg kellene becsülnünk (nem csak anyagilag, hanem társadalmilag is), illetve arra kéne hajtani, hogy az igazán rátermettek kerüljenek erre a pályára.
„Már nem a régi világot éljük mikor egy faluban csak a tanár és az orvos volt tanult ember és jogosan voltak különbek emiatt az átlag emberektől.”
Pengeéles a logikád, barátom! Remélem, amikor majd műtétre szorulsz, elvégzed magadnak, ahogy a gyerekeidet is otthon fogod tanítani mindenre, te ki polihisztor! :)
# 25/28 Időpont ma 13:48
Szerintem aki olyat mond, hogy 3 hónap szabadság, az ne magyarázzon arról mit lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!