A magyarok miért szeretik a simliskedést?
Lehetnek kivételek.
Én nagy általánosságban beszéltem.
Én például olyan helyen dolgozom, ahol sok emberrel kerülök kapcsolatba egy nap és nagyon sokan akarnak velem "okosban" megoldani dolgokat.
Megszokásból.
A szegény ember mindenen spórol.
Ha a magyar simán kitudná fizetni a munkát/árut, nem kellene simliskednie.
Így szocializálódtunk. Nagyon régóta normális ez az országban. Vannak, akik a szocializmusra vezetik vissza, ahol jobbára szemet hunytak felette (vagy még támogatták is, mert be lehetett vele zsarolni az embereket az ügynökök közé), mások egészen a Deák-féle passzív ellenállási mozgalomra, ahol ott tettek keresztbe a hatalomnak, ahol tudtak.
Valójában, még ha azok egyikében is gyökerezik a dolog, valójában elszakadni sem nagyon lehet tőle. A társadalmi olló hatalmasra nyílt, tisztességesen megélni az ország nagyobbik fele képtelen, a szabályozás pedig olyan (be)tarthatatlan, hogy gyakorlatilag nem is lehet, így kb. "bűnre csábítja" a lakosságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!