Feltűnt, hogy a magyarok 100 évente szoktak forradalmat csinálni?
1600-as évek - Bocskai szabadságharc
1703 -1711 - Rákóczi szabadságharc
1848-49 - szabadságharc
1956 - forradalom
Feltűnt már, hogy közel 100 évente van forradalom / szabadságharc / felkelés?
Elolvastátok az utolsó sort?
"... forradalom / SZABADSÁGHARC / FELKELÉS?"
Mellesleg 1# én nem mondtam hogy most azonnal legyen. Csak megkérdeztem, hogy feltűnt-e nektek.
2# igazad van, akkor kevesebb, mint 100 évente. Bár ennyi erővel 2006 is számít, illetve akár a rendszerváltást is számíthatjuk. Meg még sok mindent.
"Az is feltűnt hogy mind egy szálig elbukott?"
A Bocskai-felkelés pl. győzelemmel fejeződött be. És a többinek is megvolt a maga eredménye, ha katonailag el is buktak.
a Bocskai-felkelést és Rákóczit elég bajosan lehet forradalomnak tekinteni... igen, értem, hogy felkelést és szabadságharcot is írtál, de akkoris teljesen más egy forradalom...
48-at szokás túllihegni, lényegében semmi nem történt az égvilágon, a változások pár nappal előtte (március 13?) eldőltek a magyar parlament alsó- és felsőházában, mondhatjuk úgy is, ha nincs a pesti forradalom, a történelem menete akkor is ugyanígy haladt volna tovább
"Az is feltűnt hogy mind egy szálig elbukott? Talán nem kellene erőltetni ami ennyire nem megy..."
Így van, ne is erőltessük, maradjunk rabszolgák! Lopják ki a szemünket, rúgjanak belénk, dögöljünk meg a kórházban, a gyerekünk maradjon hülye az iskolában és dolgozzunk 50 rongyért egy elmeroggyant zsebdiktátornak! Hallgassuk, hogy a pofátlanul cinikus vezetőink röhögnek rajtunk, közben meg nézzük, hogy a Baráti Kör többszörös milliárdos lesz azon a pénzen, amit az ország fejlesztésére kellett volna költeni. Ez való nekünk, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!