Miért van az, hogy a ballib mindig nyomja az okító szöveget? Ha a kormány nem enged diktatúra, ha enged gyenge? Ki az, aki ezeket a sztereotípiákat kreálja?
Minden ballib médium ezzel a hülyeséggel van tele.
Nem vagyok egy párt szavazója sem, de jobboldali vagyok. És nem tetszik a baloldal reakciója egy ügyben sem. A baloldali médiumok miért nyomják ezt a lejárt dumát? Szavazókat ezzel nem nyernek..... Max még nagyobb utálatot vált ki a dolog jobbról.
Még mindig úgy gondolom, hogy az ország 70%-a jobboldali... legyen az jobbik vagy fidesz vagy más jobboldali szavazó.
Végső soron a gyűlölet, mivel ezek nem ellenfelek, hanem egymásnak ellenségei.
Az elmúlt évszázad erről a gyűlöletről szólt, és nagyon érdekes, hogy a sok szenvedés, forradolom/ellenforradalom
nem ettől a gyűlöletből ábrándította ki az embereket, hanem az eszük használatáról mondtak le.
Ha nem így lenne, akkor a mostani bolond ballib gyűlöletet szító dumáját sem ennék meg. De sajnos a szabad választások óta sokszor olyan embereket segítettünk hatalomra, akik aztán ezzel alaposan vissza is éltek.
Nem tetszenek.... Sok eset nekem se. Egyfelől ne forgolódj olyan körökben, másfelől előbb érts meg minden helyzetet. Kevesebb lesz a problémád.
Említenék néhány példát, amiből vélelmezem, hogy a probléma belőled (is) származik.
Minden ballib... - nem, nem minden, csak az ostobábbja. Ahogy nem minden jobboldali hülye, sőt, de azért elég sokan.
Na és mit jelent a jobboldaliságod? Mondjuk a konzervativizmus (amire szokás e körökben hivatkozni) nem jobboldali, hanem emberi tulajdonság. Jó csomó nem jobboldali konzervatív ember van.
A baloldal reakciója valóban sokszor hagy kívánnivalót. De fel sem merül bennem, hogy /tetszik/nem tetszik. Azt figyelem, hatásos, értelmes, előre vivő-e. Ha igen, egyetértek, ha nem, nem értek egyet velük. Politikában az érzelem a butaságot mutatja, mert vagy nem érti a dolgot, vagy nem politikai a dolog. A politikában ugyanis az érzelem nem értelmezhető, ott az érdek határozza meg a cselekvést. És ha az érdek sok embert képvisel, akkor a politika jó, előrevivő, ha pedig csak nagyon keveseket, akkor az a politika rossz, romboló. De hogy tetszik-e, az nem számít.
Max nagyobb utálatot vált ki a dolog jobbról - most kivel vitatkozol, önmagaddal? szavazókat nem nyernek - mondod te, de hogy tényleg, azt nem tudod. A jobboldali (nem odaszavazók) utálata meg mit számít a szavazatszámban? Utáljanak. És akkor mi van? Ez is csak nekik fáj.
Jól mondod: "úgy gondolom". engem azonban jobban érdekel a valóság, mint bármi érzelmi "gondolkodás".
Megpróbáltam szavaid összevetni a valósággal. Nem tartott soká. A jobboldali média olyan gyakorisággal sulykol szövegeket, hogy a tiédben ezt felismerni, másodpercre se volt szükség.
Csak néhány dologban tévedsz. Kb. annyiban, amennyit itt felsoroltál.
"Miért van az, hogy a ballib mindig nyomja az okító szöveget? Ha a kormány nem enged diktatúra, ha enged gyenge? Ki az, aki ezeket a sztereotípiákat kreálja?"
- Ez nem "ballib" viselkedési forma, ez teljesen általános. Tedd a szívedre a kezed, és emlékezz vissza arra, hogy a jobboldal mit csinált, hogyan viselkedett, amikor ellenzékben voltak!
A ballib egyébként önmagában is elég elcsépelt kifejezés, a jobboldal használja szitokszóként, aki így használja, fogalma sincs a szó eredeti, igazi jelentésével. "jobbkonzerv" mert én is ki bírok találni hasonló hülyeséget, és ha olyan sűrűn ismételgetnék, ahogy a jobboldaliak a ballibet, akkor az is olyan remek szitok szó lenne. Nem mindha a többség (vagy megkockáztatom, hogy te) tudná(d), mit jelent a jobboldal, konzervatív, baloldal, liberális politika fogalmak valódi jelentése
"Minden ballib médium ezzel a hülyeséggel van tele."
- És ki csinálta ezt a hülyeséget? (Gondolom, a vasárnapi zárvatartás eltörléséről beszélsz.
Mellesleg szerintem nem az a Fidesz gyengesége, hogy visszavonta, hanem az, hogy eleve nem merte megkérdezni, hogy akarják-e, pedig elég nagy volt a felzúdulás. Hogy folyamatos Fideszhez köthető botrányok voltak, amivel meg akarták akadályozni ezt a népszavazási kezdeményezést is. (Most is ezt teszik végső soron.) Hogy az elmúlt pár napban mindent mondtak: bevált a vasárnapi zárva tartás, kiterjesztjük a bezárást, állunk elébe a népszavazásnak, rosszindulatú, megosztó kezdeményezést akarunk megelőzni, már régóta folyik hatástanulmány készítés, ami most készült el, és most lett kész a törvényjavaslat, teljesen mindentől függetlenül.
Ez a hazudozás, össze-vissza beszélés mutatja a Fidesz gyengeségét! Mondták, volna azt, hogy hülyék voltunk, hogy belementünk hatástanulmány nélkül, hólyagok, hogy nem vettük figyelembe a nép akaratát, érdekét, Ha lassan is, de belátjuk, hogy tévedtünk, és elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért, különösen azoktól a családoktól, akiket érintettek a boltbezárással kapcsolatos elbocsátások.
A saját hiba kimondása erkölcsileg sokkal magasabb, mint a ködösítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!