Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország és Lengyelország...

Magyarország és Lengyelország valóban olyan jó viszonyban van egymással vagy ez csak afféle mondás?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 12. 05:29
1 2 3
 21/25 szántóvető ***** válasza:
27%

18-as,én nem bocsátottam meg nekik.ez a V4 polkitikai próbatétele is volt,és csúnyán elbukott.bebizonyosodott hogy nincs összetartás(valamint a hogy a vénasszony zsarolással bármit el tud érni.)még egy zárójel:nem a lengyel népre haragszom természetesen.

te mi okból bocsátottál meg?

2016. ápr. 12. 09:22
 22/25 anonim ***** válasza:
21-esnek: én sem a lengyel népre haragszom
2016. ápr. 12. 09:45
 23/25 anonim ***** válasza:
Igen, legalább is a lányok igen csak ápolják a barátságot:)
2016. ápr. 12. 15:09
 24/25 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen történelmi eredete van, gondolhatunk itt akár a perszonálunióra is, de talán jobban hat a második világháborús helyzet, amikor nem engedtük át a németeket és befogadtuk a lengyel menekülteket.
2016. ápr. 12. 21:17
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem konkrétabb okom van rá.

A nagyanyám apja Lengyelországból származik. Onnan elszökött Magyarországra egy szegényebb módban élő lánnyal, mert nem vették ott jó néven, hogy egy Knaparek fiú szegény lánnyal házasodjon. Itt házasodtak össze Magyarországon és alapítottak családot és lett sok gyerekük, egyik az én nagyanyám.

Apai ágról sokat nem tudok. Valahonnan szerbiából számazhatott a nagyapám mert Tepszics volt a nevük. A lengyeleket most is tisztelem és szeretem, rokon népnek tartom őket mert valahogy emberséges népnek. A szerbekről meg nem nyilatkoznék, de azért ott se lehet általánosítani.

A nagyanyámtól még lengyel népdalokat hallottam kicsi koromban, még most is emlékszem rájuk.

Velem így van kapcsolatban a lengyelek szeretete és tisztelete.

2016. ápr. 13. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!