Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Idén miért hordtak olyan...

Idén miért hordtak olyan kevesen kokárdát?

Figyelt kérdés

És most nem az akárhány évvel ezelőtti Fideszes akcióra gondolok(bár akkor is voltak akik márc 15-én beszóltak kokárdáért hogy fideszes) ez már rég lecsengett.

Idén viszont alig néhány emberen volt kokárda itt Debrecenben, pedig tavaly és az előző években többen hordták.

2016. ápr. 10. 21:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
Talán, mert maga az ünnep is elvesztette a jelentőségét, minden nemzeti ünnepünk átalakult politikai erő demonstárcióká.
2016. ápr. 11. 01:01
 12/18 anonim ***** válasza:
Mert az éj sötét és tele iszonyattal.
2016. ápr. 11. 06:01
 13/18 anonim ***** válasza:
6%
A ballibek ilyenek, azért.A kokárda egy megkülönböztető jelzès.Hiánya megmutatja, ki az áruló balliberális.
2016. ápr. 11. 06:20
 14/18 anonim ***** válasza:
66%

Akkor idén jó kevesen volt a fajtád.

Nem, mintha máskor olyan rohadt sokan lennétek.

2016. ápr. 11. 06:38
 15/18 anonim ***** válasza:
66%

Nem meglepő, nagyon őszintétlen már az ünnep. Egy nap, amikor a pártok mind kiállnak a színpadra és bizonygatják, ők a legnagyobb magyar. Miközben az elmúlt években már a magyar lét is kompromittálódott. 6 éve minden döntést trikolórba csavarnak és "Nemzeti" billogot nyomnak bele. Ezekkel jó érzésű ember már nem tud közösséget vállalni, ami azzal jár, hogy a magyarságát nem vállalja fel.

Igen, a mi igaz nemzeti kormányunk elérte, hogy az ország legnagyobb része szégyellje a nemzetiségét. Külső erő ekkora pusztítást még nem végzett, 450 évnyi idegen megszállás kevés volt ahhoz, amit egy nemzeti kormány fél évtized alatt véghezvitt.

Na jó, a Jobbik sem segített a helyzeten, ők a másik, akik nagy mellénnyel magyarkodnak, miközben olyan dolgokat társítanak a magyarsághoz-magyar léthez, amivel népszerűségük csúcsát sem tudott közösséget vállalni az ország 80%-a.

2016. ápr. 11. 08:37
 16/18 anonim ***** válasza:
En a fidesz akcio ota nem horodok es nem is fogok, nem csengett le.
2016. ápr. 11. 09:57
 17/18 anonim ***** válasza:
43%

Az a baj az egésszel, hogy kötelező és ráadásul még munkaszüneti nap is.

Szerintem vezessük be, hogy ami eleve vallásos ünnep, tehát a karácsony, húsvét csak és kizárólag a keresztények számára legyen munkaszüneti nap.

A nemzeti ünnepek pedig kizárólag a hazafiak számára legyen munkaszüneti nap.

Azé az ünnep, aki átéli, megéli, sajátjának vallja.

Aki nem, az ne akarjon henyélni, dolgozzon csak, ne potyázzon. Szóval ateisták és kozmopoliták: munkára fel!

Én se potyázok a muszlim, zsidó ünnepeken.

2016. ápr. 11. 10:32
 18/18 A kérdező kommentje:

Nem kötelező, az megy el az ünnepre aki akar, nem muszáj pártrendezvényre menni.

A Fidesz akció nem értem miért lenne aktuális, már vagy másfél évtized eltelt azóta.

Amit az első oldalon írtak hogy unalmas meg kötelező iskolai ünnep, óvodáskoromban én se szerettem a zajos rézfúvósokat, a "magyar" szóról meg a kötelező ünnepi álldogálás jutott az eszembe. Iskolás koromban történelemórán tanultam meg h mit is jelent.

A kokárda nem jelent párthoz tartozást, ne hagyjátok h pártok döntsenek nemzeti jelképekről(akár turulmadárról vagy árpádsávos zászlóról van szó).

Attól h egy párt használ egy jelképet még semmilyen "tulajdonjoga" nem lesz felette.

Párttól független szimbólum a kokárda, hiába hordta minden politikus attól még nem lesz pártjelvény.

2016. ápr. 16. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!