Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a fegyverviselés...

Szerintetek a fegyverviselés engedélyezése csökkentené a bűnözést?

Figyelt kérdés

Régebben olvastam, hogy egy szakértő azt mondta, hogy csak akkor van biztonságban mindenki, ha mindenkinél egyaránt van fegyver és meg tudják magukat védeni az emberek.

Elgondolkoztam és tényleg: amikor Norvégiában ölt meg majdnem 100 embert az az idióta... ha az első lövés után valaki lelőtte volna valaki, "csak" néhány ember hal meg.

A terror támadások is. Ha az első lövések után lelőtte volna valaki őket, nem halnak meg több százan.

Vélemények?

2016. ápr. 7. 21:22
1 2 3
 21/21 LazyJones ***** válasza:

Szerintem nem csökkentené, bár potenciálisan nem is növelné meg annyira. Inkább megváltoztatná. Ha valaki úgy kalkulál, hogy egy helyzetben fegyverekkel fog szembe nézni, máshogy készül, és máshogy cselekszik, mint akkor, ha nem tűnik reálisnak a lőfegyverek használata. Gondolj bele abba, hány embert lőnek le rendőrök pl. amerikában, mert egy rossz mozdulat kapcsán arra gondolnak, hogy lőni fognak rájuk. Hány ember veszti el a fejét az utcán, és megy bele verekedésekbe, amikből lőfegyverek mellett jó eséllyel lövöldözéssé fajulna.

A másik része a biztonság. Ha valaki meg akar ölni valakit, megtalálja rá a módját így is, úgy is. Ugyanakkor sok ember sebesülhetne, vagy halhatna meg balesetekben, nem megfelelő fegyverhasználat miatt. Egy modern pisztoly már lazán átviszi a házfalat, és képes sebesülést okozni olyannak, akinek köze nincs az esethez. Nem megfelelő karbantartás mellett, nem megfelelő kiképzés, gyakorlatozás mellett egy fegyver pontossága, megbízhatósága alaposan le tud csökkenni, de attól még jó pár száz méteren képes halálos sebet okozni. Én úgy vagyok vele, hogy inkább pucolják ki a lakást, vagy verjen össze egy kötekedő paraszt, vigyék el a zsebemből azt a pár ezer forintot, amit magamnál szoktam hordani, minthogy lelőjenek azért, mert gizike és sanyika összebalhézott a szomszéd utcában, és nem tudnak célozni.

2016. ápr. 9. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!