Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a fegyverviselés...

Szerintetek a fegyverviselés engedélyezése csökkentené a bűnözést?

Figyelt kérdés

Régebben olvastam, hogy egy szakértő azt mondta, hogy csak akkor van biztonságban mindenki, ha mindenkinél egyaránt van fegyver és meg tudják magukat védeni az emberek.

Elgondolkoztam és tényleg: amikor Norvégiában ölt meg majdnem 100 embert az az idióta... ha az első lövés után valaki lelőtte volna valaki, "csak" néhány ember hal meg.

A terror támadások is. Ha az első lövések után lelőtte volna valaki őket, nem halnak meg több százan.

Vélemények?

2016. ápr. 7. 21:22
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
58%
Szerintem épphogy nagyobb lenne a bűnözési ráta, ha mindenki hordhatna fegyvert.
2016. ápr. 7. 21:28
 2/21 anonim ***** válasza:
71%

"Régebben olvastam, hogy egy szakértő azt mondta, hogy csak akkor van biztonságban mindenki, ha mindenkinél egyaránt van fegyver és meg tudják magukat védeni az emberek."

Persze. Mindenki fegyverrel szaladgálna az utcán mindenhova, hogy bármikor le tudjon lövöldözni bárkit.

2016. ápr. 7. 21:31
 3/21 anonim ***** válasza:
69%

"ha az első lövés után valaki lelőtte volna valaki, "csak" néhány ember hal meg. "

- És ezzel nem megtörténtté tette volna az egészet, vagyis csökkent volna a bűnözés? Vagy csak én nem értem ennek a logikáját?

2016. ápr. 7. 21:33
 4/21 anonim ***** válasza:
52%

Ha mindenkinek lenne fegyvere, sokkal több mindenki tudna ámokfutást tartani, illetve egy csomó valaki aki erösnek érzi magát, az lelövöldözzön valakiket, akik neki éppen nem tetszenek.

Nem kevesebb, hanem sokkal több bünözés lenne!

2016. ápr. 7. 21:33
 5/21 anonim ***** válasza:
52%
Az az eset a svédeknél egy tömegrendezvény volt , oda tippem szerint nem vihetnek stukkert a látogatók ezért em lett volna válasz lövöldözés . Tilos részegen vezetni meg veszélyes melót végezni , erre is tesznek és ittasan is viselnék a fegyvert . Ez is okozna gondot meg a hanyag tárolása is gyerek baleseteket , házaspárok pedig a nagyobb vitát lehet ólommal rendeznék . A kormányok se engedik a saját lakosságnak a fegyver tartását és szigorítások lépnek életbe egyre több országban .
2016. ápr. 7. 21:37
 6/21 anonim ***** válasza:
Ezt társadalma válogatja. Szerintem lehetetlen előre megmondani.
2016. ápr. 7. 21:38
 7/21 anonim ***** válasza:
82%
Ühüm, nézzük meg az USA-t, akik annyira jól jártak a fegyverviseléssel, hogy kb. hetente van egy iskolai/mozis/parkos/játszóteres lövöldözés pártucat áldozattal.
2016. ápr. 7. 21:38
 8/21 anonim ***** válasza:
35%

"Szerintem épphogy nagyobb lenne a bűnözési ráta, ha mindenki hordhatna fegyvert."

Jah. Így csak a bűnözők hordanak, mert nekik mindegy. Csak az kérne engedélyt akinek úgysem bűnözésre kell. Magyarul semmi sem változna a bűnözési rátában, esetleg terrortámadásnál több esélye van a csóri embernek.

Bár magamból kiindulva, gáz riasztóra van viselésim, meg minden, de alig viszem magammal, valószínűleg az éleset sem cipelném.

2016. ápr. 7. 21:41
 9/21 anonim ***** válasza:
65%

Az USA egyes államaiban elég laza a fegyverviselés szabályozása. Megdöbbentő hatóerejű fegyverek lehetnek a polgárok birtokában.

Ennek ellenére nem kiugróan alacsony a bűnözési ráta más államokhoz képest.

Pedig mekkora adu ász lenne a fegyverlobbi kezében, ha fele annyi erőszakos cselekmény történne a szabad fegyverviselés eredményeként.

A szabad fegyvertartás csak a kérdés egyik fele. Hogyan biztosítható a szakszerű fegyverhasználat ?

Egy fegyver biztonságos kezelése főleg stresszhelyzetben csak rengeteg gyakorlással sajátítható el. Egyébként a fegyver használója ön és közveszélyes.

A magyar hatóságok pedig átestek a ló túlsó oldalára. Például a szerelt gumilövedékes fegyver tartása ugyanolyan szigorú feltételek alá esik mint az éles lőfegyver.

2016. ápr. 7. 21:43
 10/21 MZ.per.X ***** válasza:
100%

"Elgondolkoztam és tényleg"

Szerintem ezen gondolkozz még egy kört. Főleg annak fényében hogy az emlegetett áldozatok nagy része 16-18 év között volt.

Terrortámadásoknál meg szintén főként BULIZÓ fiatalok voltak a célpont, valahogy én a koncerteket, piálást, szórakozást nem tudom összeegyeztetni a fegyverviseléssel.

Egyáltalán nem csökkentené a bűnözést, az átlag ember akkor sem járhatna fegyverrel az utcán, a bűnözők viszont hamarabb jutnának fegyverhez. Ráadásul akkor ott is az előbb lő aztán kérdez opció jönne elő. Na meg ki tudja, lehet valakihez odamegyek megkérdezni az időt, erre fenyegetve érzi magát és lelő? Vagy elmegyek inni egy sört, erre valaki agyonlő mert részeg.

2016. ápr. 7. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!