Miért lett divat manapság szidni a jelenlegi kormányt?
Én azt tapasztaltam, hogy nagyon is divat lett szidni a Fideszt, Orbán Viktort meg főleg.
Ezt bizonyítják az elmúlt 5-6 évben történt kormányellenes tüntetések ott is szánalmasan űztek gúnyt a Fideszből.
De ezt a mindennapi életben is tapasztaltam.
Pl egy társaságban felválaltam, még a 2014-es választások után, hogy a Fideszre szavaztam és a többiek, akik egyébként komolytalanok és gőzük sincs a politikáról, elkezdtek gúnyolni engem de rendkívül gyerekesen, leégettek és ilyeneket mondtak, hogy "szép példaképed van Orbán Viktor, ha kérdeznék nem ismerlek téged,lúzer"
De internetes fórumokon, vagy akár a média bármely részén olyan témákban aminek egyébként semmi köze a politikához, ott is előjön elég gyakran az Orbánozás meg a fideszezés,
Vagy mondok egy másik példát: egy barátom fia aki most 8.os általános iskolás és mesélte, hogy az iskolában az osztálytársai időnként ha kapcsolódó téma van elkezdenek gyakran "köcsög Orbánozni"
Most komolyan 14 éves komolytalan iskolások mit tudnak erről a témáról, a politikáról?
Akik nem hozzáértők azok körében is nagy mértékben jelen van ez a divat.
Ezt tapasztaltam, de szerintem ti is hallottatok már erről.
De miért szidják őket ennyien? Miért vált divattá?
22.57
úristen, ez tökéletes. minden összeesküvés elméletek eszenciája :D
"Gyurcsány is bevallotta, hogy az öszödi beszédéden, hogy loptak, csaltak, hazudtak ezt nem azért vallotta be, mert megbánta a tettét"
Ő legalább bevallotta, bár lopás és csalás elhangzása egyáltalán nem rémlik a beszédbe.
De a kérdésedre válaszolva, nem tetszik az elmúlt 6 évben véghez vitt oktatási reformok, a választás előtti üzletek listázása, a mocskolódó kampányuk, az orosz hitel felvétel az atomerőműhöz, a megújuló energiaforrások támogatás helyett.
A képmutatásuk, hogy támadják a Sorost és külföldi támogatásokat, miközben Orbánt is támogatta illetve a Fidesz kezdeti éveiben több ezer dollárt kapott külföldről.
Nem ismerik el, hogy bármilyen jogos követelésük is lenne a tüntetőknek, mindig mindenkire találnak valamilyen kifogást. Ezen kívül nem támogatom az alaptörvény azon pontját, hogy költségvetést érintő kérdésben nem lehet népszavazást kiíratni.
"De miért szidják őket ennyien? Miért vált divattá?"
Talán ezért:
"Minden eddigit meghaladó, 57 százalékos a pártoktól elfordulók aránya. A politikát elutasítók hatalmas tömegén kívül más is mutatja, hogy az emberek meglehetősen kritikusak és reményvesztettek. A lakosság túlnyomó többsége, 84 százaléka úgy értékel, hogy rossz irányba tart Magyarország. Mind a kormány, mind az ellenzék teljesítményéről lesújtó véleménye van a választóknak: egy százfokú skálán mindössze 19-19 pontra értékelik ezeket"
Hozzá szeretnék tenni egy apró kiigazítást: Gyurcsány sem állt ki a nyilvánosság elé, és vallotta be a dolgokat.. a bizonyos beszédet zártkörű pártrendezvényen mondta, és fideszes körök szivárogtatták ki.
Na de attól még soha az életben többet Fideszre nem szavazok, az biztos.
"miért divat útálni....?"
A manyup óta ez nem divat kérdése, hanem egyenesen erkölcsi kötelességed lenne. (Azóta rengeteg súlyos dolog történt, de azok csak hab a tortán.) Lenyúltak olyan módozattal, ami még egy dél-amerikai országban is durva lenne, és még a háládat is elvárnák érte ("megmentettük", ugye). Ezek után hogy lehet másképp reagálni?
"2014-ben a fideszre szavaztam" - Ezzel vagy azt bizonyítod, hogy szrt se értesz hozzá, vagy hazaáruló vagy, vagy mindkettõ. Mindenesetre rettenetesen kellene szégyellned magad.
Alapvetően azért "divat" mostanában szidni Orbánt és a fideszt, mert
1. 56 éve nem volt ilyen rossz az ország megítélése (és ezt egy fideszes volt miniszter, akadémikus, egyetemi tanár mondja, nem én):
2. Mert egy urambátyám mutyikorrupciós ország épült ki, ahol teljesen jogszerűen és alkotmányosan lopnak és rabolnak ki minket, ha pedig valami nem lenne teljesen alkotmányos, akkor átírják az alkotmányt.
3. Mert a fidesz-jobbik parlamenti társaság közpénzből gyűlölet- és félelemkeltő, idegenellenes kampányokat folytat saját hatalmának megerősítése céljából. A jobbik nyíltan fasiszta, rasszista, neonáci kijelentéseket tehet mégsincs betiltva, nincs feloszlatva, mert parlamenti jelenléte a fidesz érdeke.
4. Mert ugyanezen politikusaink egyre jobban eltávolítják az országot az európai értékektől és az európai integrációtól és egyre nagyobb erőkkel löknek az orosz medve karmai közé, nyíltan támogatva az illiberális antidemokratikus (tekintélyelvű, önkényuralmi) berendezkedéseket.
5. Mert a jól képzett és nyelveket beszélő fiataljaink tömegesen és fejvesztve hagyják el az országot, úgy "dübörög" a gazdaság és olyan jól működnek a "reformok".
6. Mert nincs ma Magyarországon normális egészségügy, nincs normális oktatás. A tanárok már az utcán vannak. A kórházba magad viheted a wc-papírt, gyógyszert, kaját ha nem akarsz megdögleni. Az egyetemi autonómiákat felszámolták, a gyenge kamufőiskolákat egyetemnek nevezik, a valaha jó egyetemeinket pedig leamortizálták.
Háát látod ilyen dolgok és ehhez hasonlók csinálják a "divatot".
Ok, akkor mondj valamit a 36-os válaszban felvetett manyupra is!
Sokmindennel lehet vitatkozni, olyan dolgokkal, hogy a válság után hova juthattunk volna, illetve mire elég és mire nem elég 5(+1) évnyi virtuális teljhatalom.
A manyup viszont a fidesz totális alkalmatlanságát bizonyító tényeknek a szent grálja. 3 millió ember lett MEGZSAROLVA a saját kormánya által, 3000 milliárd forint értékben. Ez egyszerre védhetetlen és elfogadhatatlan. Ellenvélemény? Vagy esetleg a nagy hozzáértésedben a memóriád eddig már nem terjedt ki?
Azt nem tudom milyen a tipikus, de a balliberális egy pozitív jelzőnek hangzik, még ha furcsa szóösszetétel is.
A baloldaliság és a liberalizmus általában ellentétes nézőpont.
A baloldali gondolkodás a társadalmi szolidaritás érdekében erős államot, erős újraelosztó rendszert akar, a liberalizmus pedig a személyes szabadság kiteljesítése érdekében éppen az államot akarja lebontani, és csupán a jogállamiság működtetésére korlátozni.
Az erős állam a szegény embereknek kedvez, mert csökkenti a társadalmi különbségeket (ezért baloldali), a kis állam, alacsony adók pedig a gazdag embereknek kedveznek, mert otthagyják a többletjövedelmet ahol eleve is halmozódik (a liberalizmus ezért jobboldali).
Én a szolidaritás és esélyegyenlőség baloldali eszméjével, és a szabadságszeretettel, a liberális demokrácia értékeivel egyaránt egyetértek természetesen, ahogyan a nemzeti kulturális és természeti örökség megőrzését támogató konzervativizmussal és zöldpártisággal is.
Úgyhogy akkor én egy konzervatív és liberális, zöldpárti valamint jobb- és baloldali ember vagyok, aki elkötelezett a nemzeti értékek megőrzése mellett.
Ha ez tipikus, akkor annak örülök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!