Támogatnátok egy olyan törvényt, hogy mindenhol lehessen PayPass-os bankkártyával fizetni?
Egy csomó helyen még mindig kényszerítve vagyok a készpénz használatára, pedig a PayPass tisztább, gyorsabb, modernebb.
Ha pedig a terminál már megint "nem működik", "folyamatosan elromlott", akkor büntetni keményen.
# 19/20 Időpont ma 13:00
"kisfiam aki itt nincs tisztában vele, az te vagy
szerinted a tesco az micsoda? nem kiskereskedelem? Akkor nekik hogy sikerül megélni? Még kisebb árréssel dolgoznak, mint a kisboltok."
*sigh*. És szerinted egy TESCO-ban mennyit költenek az emberek? Az átlag tranzakció 8-12 között van. Kisboltban a maximum tranzakció ennyi.
Nem mellesleg, mint mondtam, a TESCO piaci előnyben van a kisbolthoz képest, mert a TESCO 1%-os tranzakciós díja több, mint az összes kisbolt akár 50%-os díja lenne. Emiatt a TESCO az elfogadókkal jobb tárgyalópozícióban van, míg a kisbolt ki van nekik szolgáltatva. Magyarul fingod sincs semmiről mint mindig. A TESCO pedig elég nagy árréssel dolgozik, csak jóvan olcsóbban is szerzi be, ezért nem tűnik neked fel.
"az nem azt jelenti, hogy keveset ad el, vagy sokat... aki egy paypasst sem tud kigazdálkodni, az valószínűleg a piaci versenyt sem érzi"
Nem a PayPass a drága, hanem a terminál. És képzeld, ahol alacsony árréssel kell dolgozniuk, ott lehetetlen ezt kigazdálkodni.
# 20/20 Időpont ma 13:03
Ha nekem nem hinnél:
Bár itt 1-5%-ot mondanak, ez alku kérdése. Elhiheted, hogy nem Mari néni kisboltja fog 1%-ot kapni. Ő már az 5%-nak is örülhet, mert az általános feljebb is van akár.
# 21/21 Időpont ma 14:42
Na, javítom, mert csak belekötni tudna:
Az átlag tranzakció 8-12 _EZER_ között van. Kisboltban a maximum tranzakció ennyi. Lényeges különbség.
Én találtam 1-2 százalék alattiakat bőven, keress utána ha nem hiszed. Ha ennyit nem bír kigazdálkodni, akkor valóban inkább zárja be a boltot. Az elektronikus fizetés a XXI. században alapkövetelmény. Ennyi erővel a fűtésen és a világításon is spórolhatna.
A modern fizetési forma miatt viszont növekedhet a forgalom, gyorsulhat a kasszázás, csökkenhet a koszos készpénzes fertőzés veszély. Ja és nem mellesleg muszáj lenne adózni is utána. Ezt sajnálják igazán, akik ragaszkodnak a készpénzhez.
# 23/23 Időpont ma 16:22
1-2% alattiakat nem fog kapni egy sarki kisbolt, ezt felejtsd el. Akkor már mindenkinél rég lenne, hiszen - ha hiszed, ha nem - Az, hogy "akár 1%", azt úgy hívják marketing. Tudod, mint a devizahiteles alacsonyabb kamat meg törlesztő.
A fertőzésveszély... hagyjuk már. Division jó játék, de no, majd ha tényleg megfertőzik a pénzt, majd akkor. A tészta zacskóján is van annyi dzsuva.
Az adózás meg... hát, arra azt mondom hogy ez nemzeti sport. Meg amíg a fizetések 60-70%-át leadózzák, azt ki is kell termelni, szóval ja, valahol megértem a dolgot.
Mondom hogy keress utána ha nem hiszed el. Konkrét díjszabás táblázatokat lehet találni, tényleg 1-2%.
Akkor te biztos örülsz amikor előtted valami dzsuvás kezű csöves-szintű alak fizet a mackónadrág zsebéből kitúrt gyűrött 500-assal. A kasszás még talán nem csak a pénzhez, hanem az illető tenyeréhez is hozzáér, aztán jössz te, akinek szintén. Baromi higiénikus. Főleg ha ez mondjuk egy étkezőben történik.
Az adócsalás bűncselekmény. Te pedig mentegeted a bűnözőket. Talán te is az vagy?
# 25/26 Időpont tegnap 21:26
"Mondom hogy keress utána ha nem hiszed el. Konkrét díjszabás táblázatokat lehet találni, tényleg 1-2%."
Én meg mondom, hogy olvass gazdasági lapokat. A terminálszerződések mind-mind egyéni megállapodással születnek. És ezt nem én mondom, hanem a nevenincs garázslap, amit linkeltem. :-)
"Akkor te biztos örülsz amikor előtted valami dzsuvás kezű csöves-szintű alak fizet a mackónadrág zsebéből kitúrt gyűrött 500-assal. A kasszás még talán nem csak a pénzhez, hanem az illető tenyeréhez is hozzáér, aztán jössz te, akinek szintén. Baromi higiénikus. Főleg ha ez mondjuk egy étkezőben történik."
LOL. Nem játszottál te túl sokat a divisonnel? :-) Komolyan, ennyire ne fossál már, ez nem egészséges.
"Az adócsalás bűncselekmény. Te pedig mentegeted a bűnözőket. Talán te is az vagy?"
Nem mentegettem senkit. Azt mondtam megértem miért csinálják. A kettő nem ugyanaz.
# 26/26 Időpont ma 11:58
Szerintem az ne magyarázzon, akit párszor már a földbe döngöltem igazság terén :-)
Elolvastam, képzeld. Aztán utána is kerestem. Te meg nem. Így jártál.
Sose játszottam Division-nel. Szerinted annyira lehetetlen ez a szituáció, hogy sose történik meg?
Gondolj bele, ha mindenki tisztességesen adózna, nem kéne hogy ennyire magas legyen az ÁFA például. És aki becsületes, nem az fizetne a többiek helyett.
Én a tolvajt is megértem, ha szegény, de elítélem. Dögöljön meg az összes bűnöző.
Szóval úgy néz ki az van, hogy leragadtál még valahol egy évszázaddal ezelőtt, és utálod a fejlődést. Ha rajtad múlt volna, papírpénz se lenne, még arany érmékkel kéne fizetni, esetleg kagylókkal. Szerencsére nem rajtad múlik.
# 28/28 Időpont 03-30 22:05
"Elolvastam, képzeld. Aztán utána is kerestem. Te meg nem. Így jártál."
Érdekes, mégis csak én hoztam mellettem bármit, te meg csak a szavad. Inkább te jártál így. :-)
"Sose játszottam Division-nel. Szerinted annyira lehetetlen ez a szituáció, hogy sose történik meg?"
Miért, szerinted tényleg ekkora veszélyforrás? Kérdezz meg egy orvost, ezer plusz nyolcvannégy másik mindennapi dolgot tud mondani ami nagyobb közegészségügyi kockázat, mint a papírpénzzel fizetés.
"Gondolj bele, ha mindenki tisztességesen adózna, nem kéne hogy ennyire magas legyen az ÁFA például. És aki becsületes, nem az fizetne a többiek helyett.
Én a tolvajt is megértem, ha szegény, de elítélem. Dögöljön meg az összes bűnöző."
Tehát akkor te is ugyanannyira támogatod a bűnözést mint én, mégis nekem rontassz. Most akkor ez hogy van?
"Szóval úgy néz ki az van, hogy leragadtál még valahol egy évszázaddal ezelőtt, és utálod a fejlődést. Ha rajtad múlt volna, papírpénz se lenne, még arany érmékkel kéne fizetni, esetleg kagylókkal. Szerencsére nem rajtad múlik."
Hogy ezt honnan sakkoztad ki, azt nem tudom, de égbekiáltó baromság. Ha egyszer nem tudják kigazdálkodni a magas díjakat, akkor miért kötelezzük rájuk őket? Talán ha megértenéd, hogy nem havi 20 forintot sajnál a terminálra költeni, akkor rájönnél miről beszélek.
"Szerintem az ne magyarázzon, akit párszor már a földbe döngöltem igazság terén :-)"
A saját hülyeségeidet ismételgeted kiskutyus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!