Támogatnátok egy olyan törvényt, hogy mindenhol lehessen PayPass-os bankkártyával fizetni?
Egy csomó helyen még mindig kényszerítve vagyok a készpénz használatára, pedig a PayPass tisztább, gyorsabb, modernebb.
Ha pedig a terminál már megint "nem működik", "folyamatosan elromlott", akkor büntetni keményen.
" 5 ezer alatt gyorsan számolja a visszajárót az eladó mint te beírod a kódot a kártyához, majd jön róla számla (amit a gép kinyomtat), és alá is írsz. "
Látom nem sokat tudsz valamiről, de szarozod... 5000 alatt (PayPass esetén) nincs se pin kód, se aláírás. Odaérintem elveszem, kösz viszlát. Kb 3 másodperc. Ennyi idő alatt nem számolod ki ha pontosan fizetsz, illetve nem számolja ki a visszajárót sem a pénztáros, akármilyen gyors is legyen. Ja, plusz kommunikáció és nyomtatás, kb 5 másodperc. Te még mindig az 1265Ft-ra vársz. Pin kód írással mondjuk még 10mp.
"Mikor a hálózat lefagy vagy túlterhelt persze gyorsabb...ja, nem."
Az elmúlt 10 évben talán kétszer volt ilyen, szinte mindenhol kártyával fizetek. Olyan pénztárossal, akinek láthatóan megalszik a tej a szájában és 1640Ft-ot percekig számol, sokkal többel találkoztam. Az "emberi rendszer" kicsit sűrűbben fagy le...
Nem, mert nem lehet mindent törvénnyel szabályozni. Könyörgöm, hagyjunk már teret az embereknek, hogy legalább normális határokon belül dönthessenek, hogyan akarnak élni, és ne írjunk elő mindent!!
Mondom ezt ügyvédként és "elkötelezett" paypass-os fizetőként.
Törvényt? A rendszer kiépítését nyelje be a boltos, tegye be az árakba?
Mondjuk, nekem csak póker kártyám van. Még volt bankkártyám, évi, 70-100 ezret nyúlt le a bank, különböző dolgokra. Nem egy hatalmas összeg, de elvagyok a kp-vel is.
Különben ember függő, milyen gyors a fizetés kártyával. Nem egy ember áll a pénztárnál, szépen lepakol, majd elkezdi keresni a tárcáját, kibogarássza a kártyát. Majd szép komótosan elteszi, még mindig a pénztárnál állva.
Akik szerint a PayPass luxus dolog, egy vagyonba kerül és biztos csak nagyzolok: közlöm hogy egy vacak diákszámlám van és még erre is adtak ilyen kártyát, évi 10 ezerért.
Amelyik boltos ezen spórol azt meg én kerülöm el, felőlem csődbe is mehet. Különben terminált lehet bérelni is, van kisboltos csomag. Jó mondjuk egy minimális évi egymillió forgalom alatt nem lenne muszáj egy piaci kofának pl, de egy sarki közértesnek már igen. A készpénz kezelés sincs ingyen, ettől nem lesz drágább semmi.
# 15/15 Időpont ma 10:33
A terminálnak van egy tranzakciónkénti alapdíja (és a kisboltok forgalmának nagyrésze ekörüli tranzakciókkal mozog), és egy 5-10%-os díja. Pont akkor menne csődbe, ha köteleznéd, hogy ezt kifizesse.
A kisboltos meg nem pénzszállítóval üzemel általában, hanem maga viszi a bevételt a bankba.
# 17/17 Időpont ma 12:49
Gondolom a kiskereskedelmi árrés fogalma neked nem mond semmit. Inkább ne szólj bele abba, amihez nem értesz, köszi.
kisfiam aki itt nincs tisztában vele, az te vagy
szerinted a tesco az micsoda? nem kiskereskedelem? Akkor nekik hogy sikerül megélni? Még kisebb árréssel dolgoznak, mint a kisboltok.
az nem azt jelenti, hogy keveset ad el, vagy sokat... aki egy paypasst sem tud kigazdálkodni, az valószínűleg a piaci versenyt sem érzi
"egy tranzakciónkénti alapdíja (és a kisboltok forgalmának nagyrésze ekörüli tranzakciókkal mozog)"
ez meg nettó marhaság
tranzakciónként 1-2%, azontúl meg valami havi(!) 5 ezer szerződési díj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!