Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért beszélnek arról sokan,...

Miért beszélnek arról sokan, hogy Magyarország keresztény ország, amikor nem az?

Figyelt kérdés

A magyar állam szekuláris állam és a lakosságának a legnagyobb része ateista vagy agnosztikus.

Ha megkérdezed őket, hogy hisznek-e Istenben, akkor többségében annyit mondanak, hogy igen, de nekik személyes istenük van, másképp látják a dolgokat, nem tartoznak igazán egyik vallási felekezethez sem, és a többi, és a többi.

Tehát egész nyugodtan elmondatjuk, hogy a magyar emberek túlnyomó többsége nem gyakorló keresztény, akik rendszeresen járnak vasárnapi istentiszteletre és a mindennapi gondolkodásmódjuk szerves részét képezi a keresztény hitvilág.

Én is katolikusnak vagyok keresztelve, de soha nem gyakoroltam igazán a vallást, nagyanyám hiába erőltette, hiába akart belőlem azt faragni. Már 12-13 éves koromban azon gondolkodtam, hogy a világ úgy nem logikus, ahogy a keresztények elképzelik, mert egyáltalán nem úgy működnek a dolgok, hogy jámborak vagyunk és jó gyerekek és akkor jó életünk lesz, mert szeret minket Isten. Ez már gyerekként is baromság kategória volt nálam, mivel pont hogy a nagyszájú, vagánykodó, ficsúr tagjai a korosztályomnak voltak sikeresek, míg a jófejek a sor végén kullogtak és arra vágytak, hogy bárcsak ők is sikeresek lennének.

Szóval a kereszténység már itt hatalmasat bukik, vagyis használhatatlan ideológia.

Most ugye áradnak az arabok Európába és sokan felvetik, hogy milyen jó is lenne, ha megint nagy keresztények lennénk, hogy megállítsuk őket és legyen a Föld újra lapos, a Világmindenség középpontja és még a Nap is körülöttünk keringjen.

Ez badarság. A kereszténység, mint már említettem, egy túlhaladott idea, immáron a felvilágosodás és a racionalitás a nyerő.

A racionalitás, vagyis a valóság, pedig simán azt írja elő, hogy ne akarjunk öngyilkosok lenni, akarjuk a jobb életet és a jólétet, ahhoz pedig nem tartozik hozzá, hogy a muzulmánokkal le akarjuk magunkat géppuskáztatni vagy fel akarjuk magunkat robbantatni, tehát ilyen elvek mentén is simán meg lehetne állítani az inváziót.

De akkor mire is kell tulajdonképpen a nagy kereszténykedés?

2016. márc. 27. 10:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
91%

# 9:

"Nem általános és elfogadható dolog az asszonyverés stb"

Igaz, a keresztyén kultúrkörben a nő a család vak komondorán esik át, és úgy veri fejét a korlátba, véletlenül.

2016. márc. 27. 11:31
 12/29 anonim ***** válasza:
25%

Jaj, koma, akkora a sötétség, hogy 10 reflektor kevés lenne...

Tudod, Szent István király, augusztus 20. tűzijáték...

Más tészta, hogy a 40 éves dicsőséges cucializmusban tűzzel-vassal üldözték a vallást. Magyarország ettől még hagyományosan keresztény országnak számít.

Hogy hiszel-e Istenben, az meg a te dógod. Én hiszek benne, hogy van ott fent valami, vagy valaki, aki néha igencsak rossz kedvében van, és úgy megszopat, ahogy Rokkó a kishugodat castingon, na most hogy ezt a valamit Istennek, Buddhának, vagy Allahnak, netán ufóknak hívod, te dógod.

De az én véleményemre ne adj, igazából magasról tojok a fejedre, én már bepálinkáztam Húsvét reggelén, Isten engem úgy segéljen!

Ámen

2016. márc. 27. 11:33
 13/29 anonim ***** válasza:
28%

"Igaz, a keresztyén kultúrkörben a nő a család vak komondorán esik át, és úgy veri fejét a korlátba, véletlenül."

Keresztény kultúrkörben el is ítélik, ha nem így láttad, akkor siess egy szemüvegért.

2016. márc. 27. 11:34
 14/29 anonim ***** válasza:
33%

Már a kérdés is hibás, mert:

1. kérdező nincs tisztában a kereszténység fogalmával

2. kérdező nincs tisztában a statisztikai adatokkal sem

(a legutóbbi népszámláláskor a lakosság többsége kereszténynek vallotta magát és konkrétan megnevezte, melyik felekezethez tartozik)

Nem akarok személyeskedni, de az is mindent elmond a kérdezőről, hogy épp húsvétvasárnap gyalázza a kereszténységet...

Jézusba belerúgni ma nagyon trendi, felvilágosult.

Semmivel sem különb attól, akik megfeszítették.

2016. márc. 27. 11:36
 15/29 anonim ***** válasza:
35%

Miért kérdező, milyen, ha nem keresztény?

Zsidó, muszlim, hindu?

A kereszténység formálja a kultúrát,az építészetet, mindent.

2016. márc. 27. 11:38
 16/29 anonim ***** válasza:
27%

# 15:

420 ezer forintos pénzbüntetést kapott keresztyén kultúrkörben úgy, hogy először a vak komondoros történetet hazudta.

[link]

2016. márc. 27. 11:39
 17/29 anonim ***** válasza:
21%

a jog és az igazság között mérföldnyi a távolság.

2016. márc. 27. 11:42
 18/29 anonim ***** válasza:
40%
#20 Sajnálom, de (ahogy vártam) nem ment át a mondanivalóm.
2016. márc. 27. 11:47
 19/29 anonim ***** válasza:
45%

A lakosság nagy része a népszámlálás ön megnevezte, hogy melyik felekezet tagja.

Aki nem tartozik egyik felekezethez sem, attól még olvashatja a Bibliát (mert vannak olyan gyülekezetek, amelyek e helyzetbe üldözik az embereket).

Tényleg érdekes, hogy ez pont Húsvétvasárnap jut eszedbe.

2016. márc. 27. 12:01
 20/29 anonim ***** válasza:
61%

"egyáltalán nem úgy működnek a dolgok, hogy jámborak vagyunk és jó gyerekek és akkor jó életünk lesz, mert szeret minket Isten. Ez már gyerekként is baromság kategória volt nálam, mivel pont hogy a nagyszájú, vagánykodó, ficsúr tagjai a korosztályomnak voltak sikeresek, míg a jófejek a sor végén kullogtak"

"használhatatlan ideológia"

Ebből látszik tökéletesen, hogy mennyire beteg a világ. A kérdező szerint az számít sikernek, ha anyagi javakban dúskál, míg a belső lelki béke semmit sem ér.

"a Föld újra lapos, a Világmindenség középpontja és még a Nap is körülöttünk keringjen."

Ez nem keresztényi, hanem ókori tudományos nézet.

"A kereszténység, mint már említettem, egy túlhaladott idea"

Bár még az ószövetségi Tízparancsolat minimumait se tudjuk betartani...

2016. márc. 27. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!