Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz-ellenesek miért...

A Fidesz-ellenesek miért tagadják le, hogy ők bizony leginkább balliberálisok?

Figyelt kérdés

Például ha valaki az ország minden problémájáért a Fideszt okolja és valaki azt mondja rá, hogy balliberális akkor mindig tagadja de valahogy mindig kiderül róla, hogy Együtt-Pm szimpatizáns, DK-s, liberális stb.

Jó példa erre a "pedagógus" tüntetés ami teljesen egyértelműen egy balliberális tüntetés volt, könnyen észrevehető ez a tüntetők követelésein, megnyilvánulásain is.

Akik a jelenlegi kormányt teszik felelőssé az ország helyzete miatt azok miért tagadják, hogy baloldaliak, liberálisok?

2016. márc. 16. 17:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%

Gyertek lányok öltözzetek fehérbe,

Szórjunk rózsát Orbán Király elébe,

Hadd járjon ő a rózsában bokáig,

Éljen, éljen az Orbán Elvt... Király sokáig!

2016. márc. 16. 18:12
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
"Aki nincs velünk az ellenünk van." Magyarországon ismét Rákosi-rendszer van hála a Fidesznek.
2016. márc. 16. 18:14
 13/23 anonim ***** válasza:
82%

Már sokan kifejezték előttem, hogy a tanártüntetés miért nem minősül pártpolitikai tüntetésnek, de akkor közelítsünk másképpen.

Ezt írod kérdező: "egy balliberális tüntetés volt, könnyen észrevehető ez a tüntetők követelésein"

Akkor hagyjuk a tüntetőket, elemezzük csak a követeléseiket, hogy azok vajon mennyire pártpolitikailag, vagy fidesz-ellenesek, vagy balliberálisak:

1. Fizetés emelés a pedagógusnak nem minősülő, de azok tevékenységét elősegítő munkatársaknak (rendszergazdáknak, takarítóknak stb.)

- Egy fizetés emelés szerintem nem pártpolitikai kérdés.

2. Akik érettségiző, vagy vizsgázó osztályukat tanítják miközben eljött a nyugdíjba vonulás ideje, azok legalább még a tanév végéig befejezhessék a munkájukat.

- Ez szerintem simán csak egy emberi kérés volt, ez a diákok érdeke is. Utolsó pillanatokban változtatgatni sosem szerencsés.

3. Mindennapos testnevelés feltételeinek a biztosítása.

- Jött egy olyan előírás, amire az iskoláknak nincs kapacitásuk, de ezért a kapacitásért pedig a fenntartó, azaz a kormány a felelős. Ha az iskolák nem tudják betartani az előírást, akkor az a fenntartó azaz a kormány hibája, és ezt számon kérni természetes.

4. Túlmunka díjazás.

- Szerintem egyértelmű.

5. Szabad tankönyvválasztás

- Igen, ez lehet Fidesz-ellenes kérésnek is felfogni, elvégre ezzel pénzkiesést eredményeznek, de azt hiszem kellően sikerült bebizonyítaniuk már, hogy a kapott (kísérleti) tankönyvek színvonala nem elégséges.

Folytassam? Mondom, csak a követeléseket elemezzük és mindjárt kiderül, hogy az egész nem egy párt ellen, hanem egy bürokratikus gondolkodás ellen szól.

2016. márc. 16. 18:32
 14/23 A kérdező kommentje:

"És mitől is lett balliberális tüntetés a pedagógus tüntetés konkrétan?"

Elég megnézni a követeléseiket!

Túl sok jogot, túl nagy szabadságot követelnek mint a tanároknak mint a diákoknak.

A tanár dolga, hogy tanítson, a diáké pedig, hogy tanuljon.

Olyan követeléseik vannak amelyek felforgaják a rendet az iskolában, amitől fegyelmezetlenség fog uralkodni.

Az órák számát akarják csökkenteni pedig egyáltalán nincs túlterhelve.

Mindent az államtól várnak el, pedig vannak kötelességei is az embereknek nem csak jogaik!

Valamint az iskolai szegregáció ellen is tiltakoznak ezt szerintem nem kell ecsetelni miért liberális gondolat.

A "pedagógus" tüntetés mögé beállt az Együtt-Pm és a Societas, valamint sokan EU-s zászlót lengettek a tüntetők közül és diktátorozták Orbánt.

https://www.youtube.com/watch?v=_NtdWOcF3yU

Ezen szerintem lászik ,hogy balliberális törekvéseik vannak.

"Az ugye megvan, hogy a Jobbik rühelli a Fideszt (talán még jobban, mint a komplett baloldal), a Jobbik meg nem épp balliberális párt."

A Jobbik nem olyan értelemben Fidesz-ellenes mint a baloldali ellenzétk de ezt most nehéz lenne elmagyarázni.

Amióta a Fidesz kormányon van 2010 óta hatalmas tüntetések voltak az országban ellene.

DE!

Úgy, hogy ezek az emberek 2010 előtt nem tüntettek, úgy tettek mint ha mindenért csak is az Orbán-kormány lenne a felelős és az előző kormány alatt minden rendben lett volna!

Nem furcsa ez egy kicsit?

Gondolok itt például a Milla tüntetésekre.

Ő mögéjük pedig beállt Bajnai Gordon.

A tüntetéseken mindig EU-s zászlót lengetnek, Orbánt diktátornak nevezik, esetenként fasiztázzák is, gyakrán védik a kisebbséget, az antifasizmus szerves része a programjuknak.

Minden jelentős kormányellenes tüntetés a baloldali ellenzékhez köthető(Mszp, Dk, Együtt-Pm, Mlp, Milla)

Mindenért a jelenlegi kormányt hibáztaják, pedig az ország rossz helyzete miatt leginkább a balliberálisok, kommunisták, EU és az izraeliek a felelősök.

2016. márc. 16. 18:50
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

mert jellemzően nem azok.

ti ugyanis nem vagytok jobboldaliak. nincs a világon olyan definíciója a jobboldalnak, amibe ti belepasszolnátok. egy igazi ősi jobboldalas pl. egy tea party republican jobb esetben is köpne, ha meghallaná, hogy ti jobboldalinak nevezitek magatokat, de legszívesebben inkább szőnyeg bombázná a komcsikat, akik vagytok.

2016. márc. 16. 18:55
 16/23 anonim ***** válasza:
78%

"Valamint az iskolai szegregáció ellen is tiltakoznak ezt szerintem nem kell ecsetelni miért liberális gondolat."

Igen, beismerem, ez egy liberális gondolat. De nem pont azért lett megalapítva a KLIKK is, hogy esélyegyenlőség legyen az iskolák között? Mert ez is kicsit hajaz a liberális eszmékhez.

"A "pedagógus" tüntetés mögé beállt az Együtt-Pm és a Societas, valamint sokan EU-s zászlót lengettek a tüntetők közül és diktátorozták Orbánt. "

Ezt már kifejtettem egyszer egy másik kérdésnél, de sajnos nem találom, így újra megírom:

Pukli István a tüntetés előtt nyílvánosan leközölte, hogy nem akar pártpolitikai zászlókat és egyebeket (azaz Együtt, PM, MSZP stb. feliratokat) látni a tüntetésen. Ergo nem hivatalosan, de kitiltotta a pártpolitikát a tüntetésről. Mindenki aki balos, és támogatja a mozgalmat, az magánszemélyként menjen oda.

Ugyanez az ember, pedig nyílvánosan csitította le azt a tömeget, akik rákezdtek a "Mocskos Fidesz" refrénre.

Szóval igen, az ellenzék támogatja a mozgalmat, de maga a mozgalom elhatárolódik a pártoktól, és épp ettől lesz egy normális civil tüntetés. Azt pedig elég nehéz és etikátlan lenne kivitelezni, hogy azokat ne engedjük a tüntetésre, akik nem a Fideszre szavaztak.

Az EU-s zászlóhoz pedig csak annyit, hogy se nem magyar- se nem fidesz ellenes, nem kell mindenen megsértődni, annak is jóval tágabb a jelentése, mind amennyire leegyszerűsítitek.

2016. márc. 16. 19:07
 17/23 anonim ***** válasza:
82%

Bocsánat erre nem reagáltam:

"Túl sok jogot, túl nagy szabadságot követelnek mint a tanároknak mint a diákoknak."

Ömm, és akkor mi van? Mióta egyre jobban korlátozzák a szabadságukat, úgy romlanak az eredményeink is a nemzetközi felméréseken is. Ez nem elegendő indok arra, hogy változtassunk az irányon?

Ilyen hozzáállással egyébként még mindig érvénybe lenne a 16 órás munkanap, a nulla egészség és nyugdíjbiztosítás. Mert tudniillik az ipari forradalmak idején, pont az ilyen "túl nagy" szabadságvágyban szenvedők tiltakoztak ezek ellen.

2016. márc. 16. 19:10
 18/23 anonim ***** válasza:
75%
Te jó ég, kérdező, hogy te mennyire begyepesedett vagy.
2016. márc. 16. 20:09
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A Fidesz hívők (nem a szavazók, hanem a kérdezőhöz hasonló hívők!) miért tagadják le, hogy elvakultak, megvezethetők, szűklátókörűek és ostobaságokat beszélnek?

"Akik a jelenlegi kormányt teszik felelőssé az ország helyzete miatt azok miért tagadják, hogy baloldaliak, liberálisok?"

Miért, melyiket kellene? Szerinted melyik kormány felelős egy adott országért, pláne, ha második ciklus óta kormányoz, pláne ha kétharmaddal? Ne haragudj, de már a kérdésed is végtelenül ostoba... Nem kell hozzá balliberálisnak lenni, elég, ha 95-nél magasabb az IQ-d, hogy belásd, mennyire nonszensz, amiben hisztek...

2016. márc. 16. 22:39
 20/23 anonim ***** válasza:

Mondjuk azért, mert tényleg nem balliberálisok.

Én például egy rakás embert ismerek, akik ki nem állhatják a Fideszt, ugyanakkor az sem jellemző rájuk, amit ti általában a balliberálisok szemére szoktatok vetni, hogy miért támogatják annyira a homárokat, transzvesztitákat, arabokat, négereket, cigányokat, stb.

Ezek nekik sem tetszenek, de a drágalátos Fityeszed sem.

Ja és én is ilyen vagyok.

2016. márc. 19. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!