Kit és miért zavar a vasárnapi bolt bezárás?
Engem is zavar. Tudok élni nélküle persze, de sosem magyarázták meg, hogy miért is volt szükség erre.
Eddig olyan jó kényelmes volt, hogy bármikor elmehettem a kedvenc hiperembe, de most már nemcsak hogy vasárnap nem mehetek, hanem 22 óra után sem.
Állítólag azért volt rá szükség, hogy a bolti dolgozók otthon lehessenek a családdal vasárnap. Csak azt sose mondták meg, ez hány ember. Mert van egy csomó ember aki nem boltban dolgozik vasárnap. Van olyan ember, akinek nincs családja.
Zavar, mert a heti tervezgetésemet is negatívan befolyásolta. A vasárnapi boltzár nem csak az élelmiszerboltokat, hanem a köréjük épülő miniatűr vállalkozásokat is befolyásolta. Nővérem így vesztette el az állását is, egyszerűen feleslegessé vált mióta a forgalom is csökkent a boltjánál.
Mostanra persze már hozzászoktam a rendszerhez, de egyáltalán nem lett kényelmesebb.
"A kérdező kommentje:
Ezek szerint mindeni teli van lóvéval nálunk, hisz heti 6 nap sem elég hogy elköltsük.
# 13/14 Időpont ma 13:19"
Ennek semmi köze az anyagi viszonyokhoz. Arról van szó, hogy én vasárnap szeretném költeni a pénzem, és eddig nem tudtak egy értelmes érvet sem felhozni, hogy miért ne tehetném.
Évente, ha kétszer vásároltam vasárnap. De megtehettem.
Felnőtt magyar állampolgárként megvolt az a szabadságom, hogy eldönthettem, hogy más felnőtt magyar állampolgárokkal mikor akarok kereskedni. Vagy, hogy mikor és hol akarok dolgozni.
Azonban ezt a szabadságjogomat elvonták, mert pár csuhás nem érti meg, hogy az emberek kényszerítgetése nem egy frankó dolog.
A vásárlás ezután sem érdekel, de a szabadságjogom kérném vissza!
Mindössze annyi a baj, hogy emiatt szombatonként elképesztő tülekedés megy a nagyobb bevásárlóközpontokban, áruházakban. Budapesten eszméletlen forgalom van ilyenkor.
Nem érdekel, mi természetes a nyugati országokban, szerintem a dolgozó ember hétvégéjét nem szabadna kettészelni, és rákényszeríteni arra, hogy tömegben, zsúfoltságban vásároljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!