Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kit és miért zavar a vasárnapi...

Kit és miért zavar a vasárnapi bolt bezárás?

Figyelt kérdés
Amikor kikerültem 2003-ba Németországba 2 hónapra, nekem is furcsa volt, hogy gyakorlatilag vasárnap minden zárva van de hamar megszoktam. A nyugat-Európai országok többségében ez természetes. Nálunk miért nem az?

2016. márc. 10. 12:05
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Engem is zavar. Tudok élni nélküle persze, de sosem magyarázták meg, hogy miért is volt szükség erre.

Eddig olyan jó kényelmes volt, hogy bármikor elmehettem a kedvenc hiperembe, de most már nemcsak hogy vasárnap nem mehetek, hanem 22 óra után sem.

Állítólag azért volt rá szükség, hogy a bolti dolgozók otthon lehessenek a családdal vasárnap. Csak azt sose mondták meg, ez hány ember. Mert van egy csomó ember aki nem boltban dolgozik vasárnap. Van olyan ember, akinek nincs családja.

2016. márc. 10. 13:13
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Zavar, mert a heti tervezgetésemet is negatívan befolyásolta. A vasárnapi boltzár nem csak az élelmiszerboltokat, hanem a köréjük épülő miniatűr vállalkozásokat is befolyásolta. Nővérem így vesztette el az állását is, egyszerűen feleslegessé vált mióta a forgalom is csökkent a boltjánál.

Mostanra persze már hozzászoktam a rendszerhez, de egyáltalán nem lett kényelmesebb.

2016. márc. 10. 13:14
 13/30 A kérdező kommentje:
Ezek szerint mindeni teli van lóvéval nálunk, hisz heti 6 nap sem elég hogy elköltsük.
2016. márc. 10. 13:19
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Fordítsuk le magyarra amít írsz! Te ezt mondod, "én 2003-óta szopok kint németbe a vasárnapi boltzár miatt, de örülök, hogy végre nektek is szar otthon!" Így legalább eggyel kevesebb okod van, hogy honvágyad legyen. Legyél boldog vele, de a baj az, hogy hozzánk nem a német életszínvonal, hanem a csak a vasárnapi boltzár jutott az ottani életstílusból.
2016. márc. 10. 13:26
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Ezek szerint mindeni teli van lóvéval nálunk, hisz heti 6 nap sem elég hogy elköltsük.

# 13/14 Időpont ma 13:19"

Ennek semmi köze az anyagi viszonyokhoz. Arról van szó, hogy én vasárnap szeretném költeni a pénzem, és eddig nem tudtak egy értelmes érvet sem felhozni, hogy miért ne tehetném.

2016. márc. 10. 13:30
 16/30 anonim válasza:
100%
Kérdező, könyörgöm, hét közben a legtöbb embernek nincs ideje vásárolni, hétvégén szeretnék megoldani, de így nehezen tudják.
2016. márc. 10. 14:20
 17/30 Dymo ***** válasza:
100%
Érdekes, mindig a Nyugat-Európával példálóznak, csak a fizetések említésekkor nem...
2016. márc. 10. 14:34
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Engem az zavar, hogy erről nem kérdezték meg az embereket. Mert ha az lenne, hogy volt pl népszavazás róla és a többség úgy döntött, hogy legyen zárva vasárnap minden, akkor lenyeli a békát az ember, hogy hát ez van, a többség dönt egy demokráciában. De most az van, hogy a kisebbség, kb 30% erőlteti rá álláspontját, akaratát a 70%-nyi többségre! Ennek nem így kellene működnie és engem az eljárás zavar!
2016. márc. 10. 15:03
 19/30 ConnectCare ***** válasza:
100%

Évente, ha kétszer vásároltam vasárnap. De megtehettem.

Felnőtt magyar állampolgárként megvolt az a szabadságom, hogy eldönthettem, hogy más felnőtt magyar állampolgárokkal mikor akarok kereskedni. Vagy, hogy mikor és hol akarok dolgozni.

Azonban ezt a szabadságjogomat elvonták, mert pár csuhás nem érti meg, hogy az emberek kényszerítgetése nem egy frankó dolog.

A vásárlás ezután sem érdekel, de a szabadságjogom kérném vissza!

2016. márc. 10. 18:32
 20/30 anonim ***** válasza:

Mindössze annyi a baj, hogy emiatt szombatonként elképesztő tülekedés megy a nagyobb bevásárlóközpontokban, áruházakban. Budapesten eszméletlen forgalom van ilyenkor.

Nem érdekel, mi természetes a nyugati országokban, szerintem a dolgozó ember hétvégéjét nem szabadna kettészelni, és rákényszeríteni arra, hogy tömegben, zsúfoltságban vásároljon.

2016. márc. 10. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!