Ti is úgy látjátok, hogy minél több idő telik el a rendszerváltás óta, annál jobban nő a Kádár-nosztalgia?
A csalódás eredménye, és kezdik felértékelni azokat a dolgokat, amelyek miatt akkor jobb volt.
Amik miatt rosszabb, azokat pedig elfedi a feledékenység és a nosztalgia jótékony homálya.
Lehet, de a médiák baromsága miatt semmilyen körülmények között nem lehetnek boldogok az emberek.
Sokaknak a Kádár korszak a gyerekkorát jelenti, amikor még nem hatott rá a depressziókántálás.. Talán meghittebb visszagondolni ezekre.
Más nemzeteknél is hasonló figyelhető meg, pl:
Erdélyben élek, s a románok is sokan ugyanúgy a Ceaușescu idők után siránkoznak, még régebb tanultunk egy román verset, pont ez volt a témája hogy az idő megszépíti a múltat (kommunizmus kapcsán).
Szocializmus gondolata eléggé vonzónak tűnik szerintem elég sok mindenkinek, de bebizonyosodott hogy kivitelezhetetlen és rossz irányba tolja a társadalmat.
Minden Kádár-nosztalgiásnak küldöm az alábbi albumot:
Mindenki sétáljon végig gondolatban 1975-ben Budapesten, és döntse el, hogy elcserélné-e a mai várost arra a szutyokra.
4
nem vagyok fővárosi, de az ottjártamkori látványnál a fotósorozat jobban tetszett.
'már rendszerváltás óta megvan ez a kádári rinyáló közösség, csak egyre hangosabbak'
Én pedig megtanultam, nem kell őket komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!