Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok többsége pozitív...

A magyarok többsége pozitív vagy negatív szemmel néz Oroszországra és az oroszokra?

Figyelt kérdés

Én úgy vettem észre, hogy a liberális propaganda ellenére az ország többsége utálja Amerikát, Brüsszelt meg az egész akaratát ránk kényszerítő nyugati bandát, ellenben Oroszországról én eddig csak jót hallottam.

Értelemszerű tehát, hogy ki kellene lépnünk az EU-ból és a NATO-ból, és inkább az oroszok érdekszférájába kellene belépnünk.

Az orosz gazdaság az utóbbi években nagy sikereket ért el az energiahordozók, a nemzetközi szállítmányozás és a járműgyártás terén.

Az Európai Unió gazdasága ezzel szemben nem tud felmutatni kézzel fogható kitermelt értékeket, csak a szolgáltatóipart és a banki spekulációkon, uzsorákon nyert milliárdokat.

2016. márc. 6. 18:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
74%

"Az orosz gazdaság az utóbbi években nagy sikereket ért el az energiahordozók, a nemzetközi szállítmányozás és a járműgyártás terén. "

Amit az USA/EU egy pöccintéssel bedöntött :-D Tényleg jó lenne odatartozni.

2016. márc. 6. 18:48
 2/23 anonim ***** válasza:
95%
Mesélj még erről az orosz járműiparról.
2016. márc. 6. 18:50
 3/23 A kérdező kommentje:
Pl. a Metrovagonmash. Most felújítani a budapesti metró 3-as vonalának járműveit, nemrég a belgrádi elővárosi vasútnak adtak el kocsikat a Belkommunmash-al karöltve.
2016. márc. 6. 18:51
 4/23 A kérdező kommentje:
Az orosz űrhajózás is reneszánszát éli, szorosabb kapcsolat esetén újabb magyart juttathatnának ki az űrbe.
2016. márc. 6. 18:53
 5/23 anonim ***** válasza:
95%
Jah, a metrókat azért ők újítják fel, mert az észtek jobbat, többet és olcsóbban csináltak volna meg. :-) Nem korrupció ám... :-D
2016. márc. 6. 18:56
 6/23 anonim ***** válasza:
81%
Tehát az unió járműgyártása semmi, de az oroszok szárnyalnak, mert lehet ők újítják fel a 3-as metrót. Az megvan, hogy a francia Alstom szolgáltatta a 4-es metró járműveit? és ez tényleg így volt nem csak lehet.
2016. márc. 6. 18:56
 7/23 anonim ***** válasza:
70%
A fido-orbanista média állandóan nyomja az oroszimádó propagandát amivel nyilván az alacsony értelmi szintű lakosságot maga mellé állítja de azért a minimum 8 általánost végzettek körében nem örvend nagy népszerűségnek Oroszország. Meg ők látják hogy be lett vezetve pár EU-s szankció és már is jegyre osztják kint a kenyeret meg a cukrot. Ez aztán az életszínvonal meg az erős gazdaság.
2016. márc. 6. 18:59
 8/23 anonim ***** válasza:
25%
Pozitív..
2016. márc. 6. 19:07
 9/23 anonim ***** válasza:
29%

De te politikai alapn vázolod a kérdést, azaz már sarkított a téma.

Én jártam ott, Oroszországnak csodálatos vidékei vannak, az orosz emberek irtózat vendégszeretőek. És megvan bennük egy olyan plusz ami nincs a gazdag országokban. Tartás. A hosszú évszázadok óta, a mai napig tartó szegénység egy olyan szellemet nevelt bele abba a népbe, hogy én is csak néztem. Szegények, mint a templom egere (az orosz sosem volt gazdag, ezért nem lehet ellenük ilyen hülye szankciókkal bármiféle célt elérni) de ennek ellenére kedvesek, vendégszeretőek (kivéve ha fegyverrel, vagy hívatlanul mész a földjükre, mert akkor megölnek) és törődnek egymással. Tehát pl Moszkvában elképzelhetetlen lett volna az, ami Szilveszterkor történt Kölnben. Ha orosz lányt fogdosott volna az afgán, az egyszerű járókelők agyonverték volna, vagy a rendőr veri agyon. És mellesleg rémesen gyakorlatiasak.

Rengeteg ilyen videó van a neten. Főleg ezek az autós videók. Nézd meg, ha valaki lát egy balesetet, vagy valaki bajba jut, akkor megáll és segít neki. Itthon egyszerűen továbbhajtanak.

Tehát a szűkebb értelemben vett Oroszországot azért kár párhuzamba állítani a Szovjetunió politikájával, vagy tetteivel, mert ha ezt elvesszük, és csak a mindennapi embereket nézzük, teljesen más képet kapunk róluk.

Egyszer láttam egy dokumentumfilmet, egy angol pacák utazott végig a transzszibériai vasúton. És a semmi közepén lerobbant a mozdony. Nyugaton mi történik. Betelefonálnak és megvárják, míg jön egy másik szerelvény, arra felterelik az utast. Itt egyszerűen kiszálltak négyen a mozdonyból pótalkatrészekkel és szerszámokkal, volt néhány utas, aki értett hozzá, azok is segítettek, három óra alatt kiderítették hogy mi a baj, és megjavították a mozdonyt és mentek tovább Vlagyivosztokig. Az oroszoknak, itt is csak a szegénység okán, de nagyon jó a probléma megoldó képességük.

Az hogy manapság a nyugat őket tartja az ellenségnek, az nem újdonság. Amióta világ a világ minden nagy vezető őket tartotta ellenségnek. Egy Bonaparte Napóleon és egy Adolf Hitler nevű ürge meg még fegyverrel is vonult ellenük. Túlélték. Ahogy ezt is túl fogják.

Az orosz egy olyan nép (és ez az igazi dolog, ami szúrja a nyugat szemét) aki egyrészt nem hagyja magát, másrészt nekik a történelmükből adódóan nincs szükségük senkire. Nekik egyetlen egy dolog kell. Egy diktátor, aki kijelöli nekik az utat, mondván én tudom az utat elvtársak! Hogy ezt elnöknek, főtitkárnak vagy cárnak hívják, az nekik édes mindegy. Ennek a diktátornak pedig egy feladata van, tekintéllyel és/vagy fegyverrel a megfelelő csapásirányba kormányozni a népet. És nekik ez jó, mert ők ezt ismerik, ettől érzik magukat biztonságban. Jól meg lett az mondva, az orosz egy nyelvet ért: a tettét, egy szót tisztel: erő.

És ők ennek a mentén élnek, a cél szentesíti az ezközt, a célt pedig el kell érni.

Nézd meg Maria Sharapovát. Ő, bár nem ott él, de a tipikus orosz. Nézd meg hogy játszik. Felőröl, kizsigerel. Én, aki nagy női tenisz rajongó vagyok és imádom őt, sok meccsét láttam. Sok olyan meccse volt, ahol borzalmasan játszott, nagyban alulmúlta önmagát, de a harmadik szett közepére az ellenfelének nem maradt ereje futni. Mert a tervet vagy a célt teljesíteni kell. És az orosznak ez az elsődleges szemlélete.

A nyugatnak a meg azért nem tetszik, mert van valaki, aki nem az ő szabályaik szerint játszik, hanem a sajátjai szerint. És elég erős ahhoz, hogy ne merd az ő saját szabályaikat felülírni. Ott még a fű is máshogy nő és az ég is máshogy kék (képletesen persze).

2016. márc. 6. 19:10
 10/23 anonim ***** válasza:
74%

# 9/9 Időpont ma 19:10

A RussiaTodaynek már van GYK felhasználói fiókja is? :-O

2016. márc. 6. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!