A balliberálisok miért akarják elhitetni mindenkivel, hogy Magyarország nem egy keresztény ország?
Akkor mégis milyenek lennénk?
Mi igenis keresztények vagyunk, nem iszlámok meg budhisták.
A kereszténység egy hitbéli meggyőződés.
Én pl megvagyok keresztelve,de ateista vagyok.
Tudod pár hónaposan az ember nem döntheti el.
Ettől ez még semmit nem jelent.Semmiféle jogi szempontból nem meghatározó.
a világon egyre több az ateista és agnosztikus gondolkodású ember,ha fáj neked,ha nem.
Az emberek felvilágosodtak,rájöttek,hogy a vallás csak az erőszakot szüli a világban,és az emberek kihasználására épül.
Az,hogy ki miben hisz,az ő dolga.Én tiszteletben tartom.
De egy országot nem szabad és nem is lehet mások világnézete,hitbéli meggyőződése alapján irányítani.
Az állam feladata a gazdasági helyzettel való foglalkozás.
Tehát,ha egy államnak rosszat tesz a vasárnapi boltzár(emberek munkahelye szűnik meg,fizetések csökkenek),akkor nem lehet arra hivatkozni,hogy ez egy keresztény ország.
Hinni a templomban kell.
Ha valaki ilyesmikben hisz,megvan a joga,hogy ne menjen vasárnap sehová,de másokat nem kényszerítse erre!
Akinek meg nem tetszik,hogy vasárnap is dolgozni kell,válasszon olyan szakmát,ahol nem kell.
Mellesleg,aki vasárnap dolgozik,az pl hét közben is kap szabadnapot,amíg mások normál időben dolgoznak.
"De miért nem akarnak sokan keresztények lenni?
Mi is a baj ezzel? Esetleg valaki elmondhatná nekem.
A kereszténység tiszta erkölcsre okítja az embereket, aminek köszönhetően egy jobb hely lehetünk."
- Egy vallás, mely szerint Isten szemében nem az az értékes, hogy jót cselekszel, ugyanakkor egy ártatlan ember kivégzésén alapszik. Nekem ennyi elég is belőle.
"amit a komunisták véghezvittek itt az uralmuk alatt 1945 után!"
Mesélnél erről bővebben, mert nekem valahogy nem így mesélték. Dédnagyapám pap volt, édesanyám 1960-ban született, ő járt hittanra és templomba is. Azt mondta ő és az ő anyja, hogy templomba lehetett járni, csak az sokan nem tették, mert tetszelegni akartak a párt előtt. Semmi sem volt tilos, csak nem erőltették, mint ma.
"A kereszténység tiszta erkölcsre okítja az embereket, aminek köszönhetően egy jobb hely lehetünk."
Az a baj, sokszor volt szerencsém a keresztények "tiszta erkölcséhez", inkább nem kérek belőle. Nem mint ha más vallások jobbak lennének...
A vallásoknak semmi értelmük. A tudomány megcáfolta már az összes vallási mesét nagy szakállú öregemberről meg édenkertről, feltámadásról.
Magyarország ne legyen keresztény ország, mert akkor ez azt jelenti, hogy az emberek butaságban vannak tartva.
Legyen keresztény hagyományokat ápoló ország, de ne akarjuk már ráerőltetni mindenkire ezeket a meséket!
Kérdező, sok itt a baj.
Az első, hogy megvezetett, hívő és nem tudó lélekkel a mai világban nem lehet az igaz úton haladni.
Ebből következik a többi. Például, hogy tudni kéne, mi is a balliberalizmus. Például, hogy van-e értelme a kifejezésnek, vagy csak egy ebből hasznot húzó réteg adta be neked.
Aztán azon is el kéne gondolkodni, mi volt előbb: "igaz erkölcs" vagy kereszténység. Melyik sajátított ki alaptalanul fogalmakat, az emberiség a kereszténységtől, vagy fordítva. Tudod, az emberek még nem tudták, hogy egyszer létezni fog kereszténység, de már büntették a gyilkosságot. A keresztények csak ráfogták, hogy a gyilkosság elítélése isteni erény. Ügyes fogás, de sokan nem hiszik ezt el.
Aztán meg nem is a kereszténységgel, vagy annak tagadásával van itt a baj, hanem az emberi butasággal. Magyarországnak nem kereszténynek, hanem tisztességes, önbecsülő és felelős önérzetes polgárok országának kellene lennie. Ahol a felelősség erény, mások kizsigerelése, de még felelősségre vonása is olyanban, amit magunktól nem kérünk számon, az bizony nem isteni, hanem emberi értelemben.
Kérdezõ, a kereszténység:
- objektíven nem igaz dolgokat állít.
- évszázadokon át atrocitásokat követett el.
- szétválasztja az erkölcsöt és az emberi szenvedés valóságát.
Ezek után inkább kiállni mellette a szörnyü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!