Tényleg be akarják vezetni az általános iskolákba a "Horgászattant"? Kinek a hülye ötlete ez?
Nem én találtam ki ezt a "rémhírt"!!!
És igen, KÖZE VAN A POLITIKÁHOZ, ugyanis, ha már a MOHOSZ eszt kitalálta, ezt az ötletet megtárgyalják az EMMIvel, arra az EMMI IGENT fog mondani!
Sokaknak sokféle ötletük van a közoktatás jobbá tételére. Volt már szó kötezelő lovasoktatásról, mindennapos énekórákról, most meg éppen a MOHOSZ gondolja úgy, hogy milyen jó lenne, ha horgászni is tanulnának a gyerekek.
Az ilyenek mögött általában egy indok szokott állni: nyereségvágy. A kötelező lovasoktatás azért lett volna jó, mert nagy, biztos piacot jelent a lovasiskoláknak. A horgászat oktatása is rengeteg pénzt jelentene a MOHOSZ-nak, hiszen ők lelkesen biztosítanának oktatókat, gyakorlati oktatóhelyeket és minden mást, amit kell. Az állami szférába szolgáltatóként bekerülni ugyanis nem rossz dolog: minőségi elvárás nincs, ellenben élethosszig tartó zsíros szerződések vannak. És ha még a visszaosztós-pénzmosós bizniszbe is beveszik az embert, akkor tényleg elkezdenek pörögni a nullák a bankszámlán.
De nem minden hülye ötlet valósul meg, hála az égnek. Nem kell tehát megijedni, korántsem biztos, hogy lesz horgászat, mint tantárgy. Ahhoz ennél komolyabb kezdeményezés kellene. Horgászni biztosan jó dolog, igaz, én nem szoktam. De akit érdekel, az nyugodtan megtanulhat otthon, a szüleitől, ismerőseitől, barátaitól. Igaz, ehhez a családnak is hozzá kellene tennie a magáét és manapság egyszerűbb mindent a közoktatásra bízni. Majd az iskolában tanulnak erkölcsöt, állampolgári ismereteket, táncot és drámát, ha már otthon senki sem ért ilyenekhez.
ma 18:24
Végre, egy normális, értelmes, jól megfogalmazott választ kaptam!
Ha már hírek terjedtek erről az új tantárgyról, Balog rá fog bólintani és sajnos bevezetik a kerettantervbe.
Ez a hülye Fidesz (is) azt gondolja, hogy horgászattal "jól megfogunk élni" és ez is fellendíti majd "szerinte" a gazdaságot.
Véleményem szerint is Fidesz közeli a Mohosz, mert ha nem lenne az, akkor nem jött volna ez az elmebeteg ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!