Mi, a magyar nemzet hősei, akiknek a fizu felét levonják adóba, mit szólunk ahhoz, hogy a háromgyerekeseknek ingyen jár húsz milla, a sportolók meg milliókat kapnak, a kinti magyarokat támogatják, nem az ittenieket?
Őszintén nem értem, miért kéne bármilyen pénzzel jutalmazni a szaporodást. A legprivátabb dolog, ki akar gyereket.
Nekem mindig azt mondták, azt vegyem meg, amire van pénz, ha nincs pénz gyűjtsek. Tudtommal senkit nem köteleznek gyerekvállalásra.
Soha nem fogom megérteni, miért jár pénz egy döntésért.
Az a baj, hogy túl egyszerű modellben gondolkodik pár ember (nem sértésként írom). Nem robotok vagyunk, így kell a szórakoztatás, az a sikerélmény, hogy a "hazánk" elért valamit, hozzáad valamit az öntudatunkhoz ez a sok kis apróság, stb.
A sportban egyébként rengeteg pénz van, bár elég aránytalanul oszlik el (pl. F1, foci, rögbi nyilván nagyságrenddel nagyobb biznisz, mint a kevésbé mainstream sportok).
A nemzetközi eredmények építik az országimázst. Ez nem csak azt jelenti, hogy összefutsz egy holland cserediákkal, és akkor széles mosollyal konstatálja, hogy ismer magyar sportolókat. Egy jó 50 éve már kb. gazdasági, fejlettségi mutatónak számítanak a sporteredmények. A rengeteg hasonló kis dolog, amit semmisnek gondolsz, hozzáadnak ahhoz, hogy az országnak jobb legyen a nemzetközi megítélése, vagy mondjuk nőjön a befektetési kedv.
A nagycsaládot pedig azért célszerű támogatni, mert enélkül elhal az ország, összeomlik a nyugdíjrendszer, elveszti hosszú távon a versenyképességét. Ezen nem tudom, hogy te hogy vagy képes ilyen jó szájízzel viccelődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!