Mi, a magyar nemzet hősei, akiknek a fizu felét levonják adóba, mit szólunk ahhoz, hogy a háromgyerekeseknek ingyen jár húsz milla, a sportolók meg milliókat kapnak, a kinti magyarokat támogatják, nem az ittenieket?
Ezt a "sportoló igen sokat tesz az országimázsért" dolgot hagyjuk már... ha egy zimbabwei sportoló gyorsabban úszik vagy messzebbre dob valami vackot, mint a német, akkor jobb véleményetek lesz Zimbabwéról, mint Németországról? Arra jók, hogy elszórakoztassák a tömegeket, szerintem ugyan tök fölöslegesen ölnek bele ennyi energiát, mert a népet ennél egyszerűbben is el lehet szórakoztatni, de az ő dolguk. Nyugodjatok meg, az állam ugyanígy telibefossa a sportolók "teljesítményét", mint a kérdező, csak mivel sok pénzt hoznak neki, ezért megteheti, hogy visszalök nekik valamennyit belőle.
A családosok adókedvezményéről az a véleményem, hogy még mindig jobb, ha adókedvezmény formában kapják, mint ha segélyként, mert így legalább a dolgozó embert ösztönzik a szaporodásra, de némileg idegesítő, hogy mindenki fennen hangoztatja, hogy nélküle kihalna az ország...
Szerintem pedig elég igazságtalan a családi adókedvezmény.
Egyrészt,mivel mellette egykulcsos adó van,így minél többet keres valaki,annál több adókedvezményben részesül.
Pont azokat az embereket adómentesítik,akik bőven adózhatnának,és bele sem rokkannának,másrészt a gyerekvállalás náluk nem adó kérdése.
Másrészt baromi igazságtalan,hogy 2 azonos munkakört betöltő személy esetében a családos többet kap nettóban,még a nem családos kevesebbet.
Így olyan,mintha a bérük nem is lenne egyforma.
Az viszont igaz,amit egy fentebb író írt.
Sajnos,ha megint a baloldal lesz,nem fogják eltörölni ezt a diszkriminatív törvényt,ami sérti az egyedülállók,gyermektelenek helyzetét.
A családi pótlék azért volt jobb,mert anyagi helyzettől függetlenül adták.
Sokkal igazságosabb.
Így meg azokhoz vágnak plusz pénzeket,akik amúgy is gazdagok,és nem jelent nekik anyagi csődöt,akár több gyerek felnevelése is.
Mellesleg lehet "családi adókedvezményezni",ha a kieső adó miatt új adókat vetnek ki a népre.Ugyanúgy a családos is megfizeti.Parasztvakítás az egész.Arról szól,hogy egyes emberek szavazatát megszerezzék.
Hatalmas tévedésben vagytok.
Én olyan helyen dolgozom, ahol 25-35 közötti fiatalok vannak. Igenis mindenki gondolkodik a 3 gyereken. Még mi is, bár nálunk sajnos a második gyerek nem lett egészséges, én emiatt inkább nem kockáztatnék.
De szerintem ez működni fog, a fiatalok szívesebben vállalnak gyereket. Nyilván nem minimálbérre, de nem is az volt a cél, hogy a szegények szaporodjanak. Azok szaporodjanak, akik normálisan fel tudnak nevelni és kitaníttatni gyerekeket.
Azért nagyon nem mindegy, hogy a nagymamához, vagy albérletbe szüljek 3 gyereket, vagy esetleg kapnak a fiatalok valami támogatást a lakhatáshoz.
A családi pótlékot meg egy az egyben eltörölném, alanyi jogon ne járjon senkinek pénz. Ne azért szüljék a gyerekeket a nők, teljesen jogos az adócsökkentés a családosoknak. Akik nagyon szegények, ott a gyerekeknek maximum természetbeni juttatást adnék, de a szülők kezébe készpénzt, hogy eligyák semmiképp.
Amúgy ami sajnos a CSOK ellen szól, hogy gyakorlatilag azonnal arányosan felmentek az ingatlanárak, tehát amit nyernénk vele, azt az építési vállalkozó be is nyeli.
De egyszerűen nem értem ezt az utálatot a gyerekes családok felé. Sokba kerül 3 gyereket felnevelni, nagyon is, én nem sajnálom tőlük az adókedvezményt sem.
Az valóban igaz, hogy nagyon nagy a szakadék a 2 és a 3 gyerek között a támogatásokban. Jelenleg 2 gyerek drágább, mint 3. Én tényleg szívesen vállalnék egy 3. gyereket, ha nem félnék, hogy beteg lesz.
"Én olyan helyen dolgozom, ahol 25-35 közötti fiatalok vannak. Igenis mindenki gondolkodik a 3 gyereken."
Hát nem tudom te hol dolgozol,de szerintem az átlag fiatal max 1-2 gyerekben gondolkodik.
3 vagy több gyerekben csak kisebbségben szoktak gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!