Csak én szerintem veszett ki az emberekből az állam és a nemzeti imádata?
Miért kell felülni a provokálásnak?
Ha nincs, aki befogadja, értelmét veszti a provokáció.
És ki gátol és miben?
Ki gátol meg abban, hogy szeretteiddel, családtagjaiddal jó viszonyt ápolj?
Ki gátol meg abban, hogy kertet művelj?
Ki gátol meg abban, hogy ha szemetet látsz az utcán felvedd és elvidd a következő kukáig? Vagy abban, hogy legyen egy-két jó szavad az eladóhoz vásárlás közben? Esetleg abban, hogy segítesz egy rászorulónak, átadsz egy helyet a metrón, segítesz valakinek leszállni a buszról vagy ha autóba ülsz, nem úgy vezetsz, mint egy vadbarom? Mitől/kitől ne tudnád megdicsérni az alkalmazottadat/beosztottadat vagy megkérdezni a szomszéd idős úrtól, hogy telt a napja?
Ugyanis innen kell elkezdeni. Ha valaki büszke magyar szeretne lenni, akkor talán el kéne kezdeni, ahhoz méltó módon élni. Ha ez egyeseknek (ma már inkább a többségnek) nem megy, nem is csodálom, hogy szégyelli a magyarságát.
Hiába van Nagy-Magyarország térképes matrica a kocsin, plusz árpádsávos zászlócska a visszapillantón, attól még nem lesz valaki magyar. Főleg ha mellette úgy száguldozik, hogy majdnem elüt egy buszról leszálló kisgyereket(Ez pont a napokban megtörtént eset). Vagy ez ilyenkor nem érvényes?
És ehhez egyáltalán nem szükséges politikának semmilyen formája. Ha holnaptól minden 5. ember elkezdene végre normálisan viselkedni vagy legalábbis törekedni rá. Ha elkezdenénk végre közösségként tekinteni egymásra, akkor állítom, hogy 10 éven belül elmehetne Gyurcsány is és Orbán is (meg az összes többi is) egy olyan helyre, ami sokkal messzebb van innen.
"paksi atomerőműt dicsőítő balett-előadás"
Nem tudom.
Mi amúgy ugyanazon a világon élünk?
„paksi atomerőműt dicsőítő balett-előadás”
Nagyon jó! :D
Ironizálsz, vagy a szélsőjobbosok valóban buknak a sztreccsgatyában lábat tárogató fiúkra? :)
Egy olyan balettelőadást vizionálok, melyben az összes jelenlegi nagy magyar polisztihisztor, vagyis politikusaink és barátaik (Orbán, Rogán, Szijjártó, Lázár, Habony stb.) szupersztreccs szerkóban dicsőitené az országot felemelő nagy beruházásokat.
Mert biztos vagyok benne, hogy ők ehhez is jobban értenek bárkinél, s így mi, a magyar nép végre önfeledten szórakozhatnánk, miközben felbuzogna keblünkben a hazaszeretet minden elsöprő gejzíre.
Mit kellene az államon és a nemzeten imádni, úgy egyáltalán bárhol?
"Uradat istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!