Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért nem gyártanak...

A magyarok miért nem gyártanak ilyen szuperhősös, vagy akció vagy sci-fi filmeket?

Figyelt kérdés

A modern magyar filmek többsége vígjáték, történelmi dráma vagy romantikus film.

Miért nincs meg a saját Superman-ünk, Mátrixunk, Rambónk, ilyesmink?

2016. febr. 17. 18:23
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Még valami 61-es. Nem vagyok és nem is kívánok a képregények védőügyvédje lenni, csupán jelezném, megvan a maguk helye.
2016. febr. 19. 10:56
 22/23 anonim ***** válasza:

"Hát, ízlések és pofonok.

Te képeket nézegettél, én olvastam."

És? Szemmel láthatóan több eszed nem lett tőle :D

"És láss csodát, az amcsi gyerekek eldobták a képregényt, elkezdtek olvasni a tanárok és a szülők döbbenetére."

Ez nettó baromság. Azt nem értem miért kell mindenképp "vagy vagy" kategóriában gondolkozni, mindkettőnek megvan a mai napig a rajongótábora. Elég csak a Walking Dead képregényekre gondolni.

Bírom mikor valaki ész nélkül az olvasásért kampányol, mintha minden más csak népbutítás lenne, bezzeg az olvasás. Pedig ha valaki sötét mint az éjszaka, az olvashat Orwell műveket reggeltől estig, nem lesz tőle előrébb.

"Megjegyzem minden neveltetés kérdése."

Az olvasás nem csak neveltetés kérdése, van aki szereti, van aki meg nem. Ha csak családon belül is nézem, én rengeteget olvastam, öcsém meg életében nem ült le könyvet olvasni, mert számára nem szórakoztató. És ettől ő "elbutított" lenne? Hiszen ugyanúgy egyetemre jár, mellette kitanult szakmája van, amiben országos versenyeken 1-2-ik helyezéseket ért el. Tájékozott a világgal kapcsolatban, bármilyen témában el tudnak vele beszélgetni. Csak ő nem szeret egy helyben ülni és könyvet olvasni napokig. Cserébe tipikus ezermester, simán megcsinál bármit amihez más már rég szerelőt hívott volna. De biztos "elbutított"...

2016. febr. 19. 11:39
 23/23 anonim ***** válasza:
0%

Tisztánlátás kedvéért:

Én arról írtam, hogy az USA-ban a képregény, illetve az animáció különböző formái teljesen KISZORÍTJÁK az olvasást, azaz nem az olvasás mellett, mintegy járulékosan, hanem HELYETTE jelennek meg.

A gyerek szellemi fejlődésében elengedhetetlen az önálló képalkotás. Ezt teszi játék közben, kicsit idősebb korban pedig az olvasás során.

A mai "szuperhősös" képregények (merthogy erről szólt a kérdés) többsége pedig szándékosan manipulatív módon jelenik meg, üzleti céllal.

lásd: képregény -> franchise -> blockbuster mozifilm ->

műanyag játékbaba, happy meal menü ajándék játékkal stb.

= pénz, pénz, pénz

2016. febr. 24. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!