Miért ill. miért ne szavazzak a Jobbikra?
Nem tudom, hogy szimpatizáljak-e a Jobbikkal. Fogalmazzatok meg egy pár mondatban pozitivumokat és negativumokat, hogy miben változtatná meg a magyar politikát, ha a párt bekerülne a parlamentbe. Engem a személyes véleményetek érdekel (nem kell programot bemásolni, ill. belinkelni).
Köszönöm a válaszokat!
"ha úgy gondolod hogy az elmúlt 20 év jó irányba vitte az országot akkor azavazz az mszp/fidesz/mdf trió valamelyikére
ha úgy gondolod nem jó ami itt folyik változást akarsz ha úgy érzed igazságtalanság folyik még a csapból is
szavazz a Jobbikra"
Két pártot valahogy teljesen kifelejtett ez a számítás. Ha eleged van a mostani parlamenti garnitúrából, akkor nem muszáj a szélsöjobbot támogatni, választhatod a civileket vagy a zöldeket is. Mivel kérted, ezért nem linekelek programokat, de szerintem ismerkedj meg minden párttal, mert csak így fogsz tudni felelös döntést hozni. Szerintem legalábbis.
Ha belenézel a Civil összefogás, a Jobbik és az LMP programjába, akkor ezek alapján valamennyire képet kaphatsz róla, hogy melyik hogyan fogja megváltoztatni a magyar politikát.
Ha itt kérdezed az embereket, akkor mindenki csak a saját preferenciáját fogja puffogtatni (pl az enyém az LMP). Mivel pedig az idelátogatók többsége jobbikos, ezért nagyrészt az ö véleményüket tudod megismerni.
Mivel kormányzati pozícióban nem volt, valóban nem tudott semmit elrontani országos szinten.
De azt érdemes megnézni az eddigi tetteik alapján, hogy érdemes-e esélyt adni nekik a próbálkozásra.
Vona Gábor: A TV2 és az RTL klub székházának a lerombolását ígérte be többek között a hatalomra kerülésük esetén. Ő alakította a Magyar Gárdát, amit betiltottak, mivel a megfélemlítést találták a céljának. Az Iráni Forradalmi Gárda behívását helyezte kilátásba a szavazások ellenőrzésére.
Morvai Krisztina: A Hamasz terroristáit példaképként emlegeti.
Tyirityán Zsolt: terroristákat hősként emleget, többek között arról beszélt a Magyar Szigeten, hogy hogyan szabadítsák fel az emberek a lelkiismeretüket a "ne ölj" parancsa alól.
Pörzse Sándor: rendszeresen említ állampolgári csoportokat, akiknek van "félnivalója", ha hatalomra kerülnek.
Hosszan lehetne sorolni ezeket.
Sajnos ez a párt az erőszakot tekinti sok probléma megoldási eszközének, méghozzá úgy, hogy megnevezi azokat az állampolgári csoportokat faj, vallás és világnézet alapján, akik szerinte az ország bajainak okozói...
Ha nem akarod, hogy rettegés uralja az országot, ne adj hatalmat az erőszakot felmagasztaló, megfélemlítő pártot, mint a Jobbik.
Gondolj a gyerekeidre. Örülnél, ha megölnék, félelemben tartanák, vagy akár csak megvernék őket, ha esetleg nem mindenben értenek egyet a kormányon lévőkkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!