Van annak bármiféle racionális oka, hogy a tanárok miért nem sztrájkolnak?
Oké-oké féltik az állásukat de ennyire?
Mármint sztem nincs sok vesztenivalójuk, legalábbis a fiatalabbaknak...
A gyerekek érdekeivel példálózni meg nettó hülyeség, mert ők meg pont hogy örülnének ha nem kéne iskolába menni, pár hétig hónapig.
Én is örülnék, ha pár hétig-hónapig nem kéne dolgozni
járni, de nem érdekem, mert nem kapok egy büdös vasat se.
Jól mondod. Mi, diákok örülnénk 1-2 napnak. De nem többnek. Mert ezt be kéne pótolni. Vagy szerinted csakúgy elengednek 1 hónapot a diákoknak? Merthogy oké, sztrájkolnak a tanárok, de pl. érettségiztetni ki fog?
Az ilyen apróságok miatt.
Emellé jön, hogy amíg sztrájkolnának nem kapnának fizetést és kirúgnák őket.
Cseszhetik a sztrájkot.
Ezeket a roh*dékokat addig nem fogja izgatni, hogy mit akar a nép, amíg egy több tízezres tömeg be nem nyomul rájuk a Parlamentbe, le nem térdeltetik őket és puskát nem nyomnak a fejükhöz.
Már Gyurcsány is csak röhögött a tüntetőkön. Ezek a mostaniak meg még nála is hatalommániásabbak.
Amit te nettó hülyeségnek vélsz, az másoknak felelősség. Igen, néhány buta gyerek örülne. De mint itt is látszik, a többség hamar felismeri, hogy érdeke a tanulás, különben felnőtt korára éhen hal.
A racionális ok a félelem. Nem elsősorban az állás elvesztésétől, hiszen aki kicsit is ismeri a helyzetet, tudja: igen erős tanárhiány van. Amitől félnek az a hatalmi tobzódásból eredő kiszámíthatatlanság, márpedig a tanárnak is van családja, és irántuk is felelősséget érez. Ez olyan fajta dolog, amit azok nem érthetnek meg, akik csak a pillanattal törődnek. A felelősség arra készteti az embert, hogy végiggondolja cselekménye minden lehetséges következményét, és ha az egyenleg negatív, ne cselekedje meg.
A tanárok most az utcára mennek. Szerintem előbb kellett volna (sokkal), de értem, ha nem tették. Hittek. Az az életelemük. De van az a mélység, amikor az ember belátja, most már semmi sem számít, mert a ma rosszabb, mint ami bármi történhet, ha cselekszünk. Az egyenleg döntötte el, hogy kivonultak. Akinek van esze, felelőssége, támogatja őket. Ezzel kizárólag nyerhet. Lehet, hogy nem ma, de mindenképpen.
"Volt a franciáknál is sztrájk az iskolákban, csak ott drasztikusabb, napokig egyáltalán nem nyitottak ki az iskolák, a szülők nem tudták hová tenni a gyerekeket, egy csomóan dolgozni sem tudtam emiatt menni, gyakorlatilag az egész országot megbénította. El is érték, amit akartak. Ami nálunk sztrájk címszó alatt megy, az többnyire vicc."
Pontosan. Voltam kint Spanyolországban, akkor éppen már több hónapja ment ott is egy sztrájk, amikor az egyetemi tanárok sztrájkoltak. Az egy baromság, h a a diákoknak ebből bármiféle hátránya származott volna. Sok ismerősöm kint tanult éppen Erasmussal, azontúl h kicsit dühösek voltak amiért nem volt egy előadás se, végül ugyanúgy megkapták a krediteket mint mindenki más. Lévén ahogy a kreditet se a megszerzett tudásért, az érettségit se a megszerzett tudásért kapod az csak egy papír, annak ad az iskola akinek akar (lásd fizetős burzsuj sulik). Aki szerint ez nem így van az nagyon el van tévedve a mai világban...
"De mint itt is látszik, a többség hamar felismeri, hogy érdeke a tanulás, különben felnőtt korára éhen hal. "
Mert ezzel tömik a fejüket. Én a közoktatásban kb semmi olyat nem szívtam magamba ami most a megélhetésemhez kell. Az egyetem kb 10%-a hasznos, de a középsuliból kb semmi. Alsóban az írás-olvasás, de egy átlagos eszű gyerek 1.ben már rég tud írni olvasni, és csak visszahúzza őt a többi gyerek, meg a buta tanárok a fejlődésben.
Véleményem szerint az az ember fog éhezni aki a TVből szerzi az információit és behódol a fogyasztói társadalomnak és biorobot lesz valamelyik multinál, tesconál vagy mekinél.
"A tanárok most az utcára mennek. "
Semmit sem ér. Annyian voltak már az utcán, aztán mire mentek vele. Elnyomják most más hírekkel, pl. menekültek vagy keresnek valamit, meg egyébként is ellenük uszítják a népet.
Az viszont egy reális meglátás hogy mivle az iskola elsősorban gyerekmegőrzőként funkcionál (sajnos ide jutottunk) ezért a szülőknek kell majd ottohn maradni ami végérvényben jelentősen visszaveti az ország GDP-jét.
Szerintem egy 2-hetes sztrájkkal sokkal többre mennének mint az utcán hülye jelszavakat skandálni,a ztán beállni vmi demagóg ellenzéki politikus mögé. Ezzel megint azt érik el, hogy bábok lesznek. Nem, tanuljanak meg kiállni magukért, mégiscsak ők mutatnak példaképet a jövő nemzedékének, jogos elvárás lenne, nem?
Én szülőként elvárnám h a gyerekemnek ilyen példát mutassanak. És különben is ráfér már a kölkökre egy kis pihi. A sok biorobot meg vigye a gyereket magával a gyárba, ilyen mentalitással fölösleges is iskolába járatni, úgyis a gyerekből is rabszolga lesz...
DE hát miről beszélünk? Állami dolgozók sztrájkolhatnak?
Mellesleg, különben a szakszervezet arra van, hogy ha és amikor sztrájk van, akkor valami minimális pénzt kapjanak a sztrájkolók, szóval nem hiszem, hogy teljesen pénz nélkül maradnának.
A közszolgálati dolgozókat mindenütt visszarendelik a munkába, ha véletlenül a szakszervezet ráveszi őket a sztrájkra. És aki nem megy vissza, az megtagadta a munkát. Annyi. Nem baj, a fizetett szakszervezeti dolgozó marad, őt védi a szerződés. A szakszervezeti funkcionárzusnak nincs veszíteni valója, nem kell félni.
"A közszolgálati dolgozókat mindenütt visszarendelik a munkába, ha véletlenül a szakszervezet ráveszi őket a sztrájkra. És aki nem megy vissza, az megtagadta a munkát. Annyi"
Na ja, csak a sztrájknak eredetileg pont az a lényege, hogy az ember nem úgy táncol, ahogyan felülről fütyülnek neki, hanem fityiszt mutat, amíg nem teljesítik a követeléseit. És mi van, ha mindenki egységesen megtagadja a munkát? Gondolod, hogy az összes tanárt egyszerre kirúgják? Akkor ki fogja tanítani a gyerekeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!