'Nemzetünk nagyjai' dolgozatba kiket írjak?
Nyáriszünetig minden hónapba kell írni 3 dolgozatot egy-egy magyar emberről, aki méltó a nemzetünk nagyja címre.
Minden hónapban 3, tehát nyáriszünetig 15 emberről kell írni. Lehet az politikus, király, de sima közember is aki sokat tett az országért.
A bajom az, hogy honfoglalástól a jelenkorig bezárólag kell írni.
Kik azok a személyek, akik az I.vh utántól számítva bekerülhetnek "nemzeti nagyjaink" közé?
Kezdjük akkor I. szent Istvánnal aztán Szent László aztán Károly Róbert aztán Hunyadi János aztán Lehet Hunyadi Mátyás aztán Dobó István aztán Betlehen Gábor Rákóczi György aztán Rákóczi Ferenc utána Esze Tamás esetleg Mária Terézia mert nem magyar de jobbágyrendelete hasznos aztán lehetne Petőfi Sándor esetleg Korruth Lajos meg Deák Ferenc meg Battyányi Lajos talán Bem József aztán Betlehen István
Akik még nagyok Bottyán János, IV.Béla talán bár elmenekült meg Szent-Györgyi Albert meg Werbőczy István meg Zrínyi Ilona
Ezek jók, köszönöm szépen. De szerintem Árpádról írom az elsőt. Pár emberre gondoltam azok közül akiket írtál, viszont adtál pár ötletet.
Bajban inkább az újkori részével vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!