Bűn-e alkoholos itallal kínálni olyan, több ezer kilométerről jött vendéget, aki 16, és jó eséllyel életében egyszer járt hazánk területén, az ominózus ital pedig nemzetünk e térségének szimbóluma?
16 éves koromban a nagyapám mindig megkínált egy pohár borral vagy egy kupica pálinkával, ha közösen melóztunk a kertjében.
Én a 15+ korosztályt alapból nem kínálom, de ha idősebbek is vannak a társaságban, akiket kínálok, akkor őket is, amolyan ránézésre-alapon. Ha már inkább felnőttes a testalkata mint gyerekes (azaz nem fog földőlni egy pohár italtól) és ehhez mérten kellően felnőttként is viselkedik, vagyis emberszámba lehet venni más tekintetben is, akkor megkínálom.
Szerintem nem az, amí nem erőlteted nagyon. Mégiscsak 18 alattiról van szó, tehát elvileg nem ihatna, de nálunk ez nyilván nem így működik :D
Kérdés hogy az országában mi a szokás, illetve konkrétan az ő környezetében. Személy szerint én részemről egy kóstolót ajánlanék fel neki, de nagyon esetlegesen, hogy véletlenül se érezze kényszernek.
Szerintem bűn lenne NEM megkínálni ;)
(persze nem tukmálósan meg "megsértődökhanemiszol", csak felajánlani, aztán ő eldönti kér e...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!