Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz a multikban dolgozó...

Mi lesz a multikban dolgozó emberekkel, ha a multikat érintő megszorítások miatt ezek a vállalatok kivonulnak az országból?

Figyelt kérdés

Pillanatnyilag csak a Tesco-nak 22.000. ember dolgozik, és ebben nincsenek benne a fuvarozók, beszállítók, stb., csak akik az épületben dolgoznak (árufeltöltés, raktáros, pénztáros, pék, pultos...). Az országban összesen körülbelül 150.000.-170.000. (többnyire sajnos szakképzetlen) ember köszönheti a megélhetését multinacionális cégeknek.

Ha az adók megnövelése miatt a multik kivonulnak (volt már hasonlóra példa más országokban is), akkor mi lesz ezekkel az emberekkel? Miből fognak élni, amikor amúgy is ekkora a munkanélküliség?

(Főleg a Jobbik-szimpatizánsok válaszaira volnék kíváncsi)

2010. márc. 28. 16:59
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
76%
Nekem nem teljesen világos, miről beszélsz. Senkitől nem hallottam például, hogy adót akarna emelni. meg hát arról sincs szó, hogy itt most valaki (akár a Jobbik) ki akarná kergetni a multikat, és ezzel válságot akarna előidézni. Itt inkább a multik állami támogatásának, adó- és más kedvezményeik megvonásáról, csökkentéséről lehet szó. De ez nem jelenti azt, hogy akkor itt most másnap összecsomagol mindenki és elmegy. Csak esetleg az ország majd nem jár olyan rosszul a multik tevékenysége révén mint eddig.
2010. márc. 28. 17:03
 2/25 anonim ***** válasza:
64%

(volt már hasonlóra példa más országokban is

Hol volt hasonló ahoz, hogy egy kereskedelmi multi kivonult valahonnan az Eu ból, csak mert nem kaptak versenyelőnyöket a hazai vállalkozásokkal szemben?

Mutass egy példát!

De én mutatok néhányat, akik az IMF el, át tárgyalták az állam adósságukat.

2010. márc. 28. 17:04
 3/25 anonim ***** válasza:
62%

Mondjuk a jobbiknak azt az egy lépését látom normálisnak, hogy a kis és középvállalatokat támogatná a multik helyett. Azonban azt nem lehet tudni, hogy ezek tudnának-e helyettesíteni a multikat. Rengeteg idő kellene ahhoz, amíg ez megtörténne...

A tesco az egy undorító cég - a legborzalmasabb pedig az, hogy külföldi tulajdonú, de itthon magyar emberek dolgoznak benne, még vezetői szinten is ... ajánlom a teszkó titok c. könyvet-, szóval nem bánnám ha megszűnne...

Azonban nem hinném, hogy csak úgy kivonulnának. Amíg több a bevétel mint a kiadás, addig nem nagyon fognak...

2010. márc. 28. 17:06
 4/25 anonim ***** válasza:
25%

kedves kérdező nem kaptál a kérdésre választ és nem is fogsz mert nincs rá.

"Nekem nem teljesen világos, miről beszélsz. Senkitől nem hallottam például, hogy adót akarna emelni."

maga Vona császár is mondta. meg az egész jobbik ettől zeng.

2010. márc. 28. 17:07
 5/25 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező?

Te tisztában vagy a kereskedelmi multik, hazánkra gyakorolt gazdasági hatásaival?

Sorolj már fel egy néhány negatívat és pozitívat is, csak hogy lássuk te mit látsz az üggyel kapcsolatban?

6/25 anonim ***** válasza:
69%
Érdekes, hogy a Fidesz is ezt tervezi... Orbán mondta még azt hiszem, hogy az évértékelőjében.
 7/25 anonim ***** válasza:
64%
A jobbik leírta a programjában, hogy nem baj, ha kimegy pár multi, mert a helyüket átveszik a kis és középvállalkozók. Most én azt nem tudom, hogy aki ezt írta, az gonosz, hülye, nem ért a szakmájához, vagy mindhárom, esetleg ilyen-olyan kombinációk. A multikat sehol sem az adók miatt "tartják" hanem mert foglalkoztatnak, gyakran olyanokat, akiknek esélyük sincs máshol elhelyezkedni.
2010. márc. 28. 17:09
 8/25 anonim ***** válasza:
50%

(Főleg a Jobbik-szimpatizánsok válaszaira volnék kíváncsi)

Válaszolnál a kérdésekre, ha már egyszer a kérdésed nem megalapozottan teszed fel!

2010. márc. 28. 17:10
 9/25 anonim ***** válasza:
28%
hát majd Vona ott fog üvölteni az éhező nép élén mekkora "mekkora magyarok vagyunk!!!!" aztán szép lassan éhendöglik mindenki.
2010. márc. 28. 17:14
 10/25 A kérdező kommentje:

"Válaszolnál a kérdésekre, ha már egyszer a kérdésed nem megalapozottan teszed fel!"

Szerintem teljesen megalapozottan tettem fel.

Vona Gábor erről beszél. [link]

A Jobbik programjában meg ez áll: "országból esetleg kivonuló multinacionális vállalatok

helyét a versenyképessé tett magyar vállalkozások hónapokon belül betöltik". Na ebben mondjuk azért nem bízok nagyon.

És még egy cikk:

[link]

(kérlek olvassátok el, mielőtt lehülyézitek)

Van még kérdés?

2010. márc. 28. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!