Hogy lehet az hogy a nyugdíjasok kapnak eü ellátást mikor nem fizetik az eü-t?
már be volt rakva nem egy.
Amugy örülök hogy van itt olyan is aki nem csak azt tudja mondani hogy
blabla 40-45 év
blabla oszagot épitettek
blabla szegények így is.
Bár tisztában vagyok az ország 99.99%-a ezen a szinten van.
"Hoznál erre egy hiteles forrást?"
Parancsolj.
" A nyugdíjakat inkább a nyugdíjba vonulás előtti fizetéshez képest szokták vizsgálni, mert a nyugdíjba vonuló számára inkább az a kiindulási pont, ahhoz képest értendő a változás. Így az OECD kimutatása szerint 2013-ban 95 százalékos volt a magyarok „helyettesítési rátája”, vagyis a nyugdíjba vonulók nagyjából előző bérük 95 százalékát kapták.
Ez pedig eléggé magas szám. Az OECD, tehát a gazdaságilag legfejlettebb országok szervezetének tagjainál 2013-ban 67 százalék volt az átlag, bár ebben olyanok is benne vannak, mint az USA, ahol teljesen más a megtakarítási kultúra és a foglalkoztatási, szociális struktúra. De Lengyelországban is csak 60 százalék, Észtországban és Csehországban mintegy 65, Szlovákiában 85 százalék ez az arány."
"Milyen érdekes, hogy pld. egy német nyugdíjas évente el tud menni nyaralni külföldre "
Ez csak a te fejedben letezik. A nemet atlagnyugdijas nem megy nyaralgatni, csak nagyon szerenyen el, az atlagberek toredeket kapjak.
22 éve dolgozom és fizetem a TB-t. A 22 év alatt soha nem voltam táppénzen, egyszer voltam orvosnál, amikor napokig 40 fokos lázam volt. Ha összehasonlítjuk a befizetéseimet az általam igénybe vett eü ellátás költségeivel, akkor kiderül, hogy az általam befizetett összeg töredékét sem használtam fel. Akkor most menjek el a TB-hez és követeljem vissza a pénzem? Kamatot kérjek rá?
A társadalmobiztosítás nem így működik. Mint bármilyen biztosításnak az a lényege, hogy meghatározott díj ellenében, akár egy nagyobb értékű káreseményre is BIZTOSÍTÁST nyújt.
A nyugdíjasok b*szogatása helyett azon kéne elgondolkozni, hogy hányan veszik igénybe az ellátást anélkül, hogy akár egy fillért is befizetnének.
" És egész életüket végigdolgozták, "
Ugyan. Majd nezz utana az atlagos szolgalati idonek. Koze sincs a 40 evhez.
Az egy legenda hogy a nyugdijasok vegigdolgoztak az eletuket. Raadasul most verik az asztalt a magsabb ellatasert, kedvezmenyekert, kozben meg ok aktiv korukban a sajat nyugdijasaikat gyakorlatilag nyomorban tartottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!