Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehet az hogy a nyugdíjas...

Hogy lehet az hogy a nyugdíjasok kapnak eü ellátást mikor nem fizetik az eü-t?

Figyelt kérdés
2016. jan. 27. 12:10
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

már be volt rakva nem egy.

Amugy örülök hogy van itt olyan is aki nem csak azt tudja mondani hogy

blabla 40-45 év

blabla oszagot épitettek

blabla szegények így is.

Bár tisztában vagyok az ország 99.99%-a ezen a szinten van.

2016. jan. 27. 21:42
 32/40 anonim ***** válasza:
33%

"Hoznál erre egy hiteles forrást?"

Parancsolj.

[link]

" A nyugdíjakat inkább a nyugdíjba vonulás előtti fizetéshez képest szokták vizsgálni, mert a nyugdíjba vonuló számára inkább az a kiindulási pont, ahhoz képest értendő a változás. Így az OECD kimutatása szerint 2013-ban 95 százalékos volt a magyarok „helyettesítési rátája”, vagyis a nyugdíjba vonulók nagyjából előző bérük 95 százalékát kapták.

Ez pedig eléggé magas szám. Az OECD, tehát a gazdaságilag legfejlettebb országok szervezetének tagjainál 2013-ban 67 százalék volt az átlag, bár ebben olyanok is benne vannak, mint az USA, ahol teljesen más a megtakarítási kultúra és a foglalkoztatási, szociális struktúra. De Lengyelországban is csak 60 százalék, Észtországban és Csehországban mintegy 65, Szlovákiában 85 százalék ez az arány."

2016. jan. 27. 22:04
 33/40 anonim ***** válasza:
33%

"Milyen érdekes, hogy pld. egy német nyugdíjas évente el tud menni nyaralni külföldre "

Ez csak a te fejedben letezik. A nemet atlagnyugdijas nem megy nyaralgatni, csak nagyon szerenyen el, az atlagberek toredeket kapjak.

2016. jan. 27. 22:08
 34/40 anonim ***** válasza:
48%
"A mai nyuggerek az ő nyuggereiket fele ilyen életszínvonalon tartották fenn".Lehet,de a saját akkori életszínvonaluk is alacsonyabb volt.És hogy az oktatás meg az egészségügy szar,sőt egyre szarabb,az azért szerintem sokkal összetetettebb probléma annál,hogy "rá lehetne verni" a nyugdíjasokra.
2016. jan. 28. 09:17
 35/40 anonim ***** válasza:
67%
"...nekik minden jár".Hát,azért ez szerintem erős túlzás,de ha ennyire gyűlölöd a nyugdíjasokat,lelked rajta.Őszintén szólva,én többre tartom őket a mai pályakezdő fiatalok zöménél.
2016. jan. 28. 09:25
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

22 éve dolgozom és fizetem a TB-t. A 22 év alatt soha nem voltam táppénzen, egyszer voltam orvosnál, amikor napokig 40 fokos lázam volt. Ha összehasonlítjuk a befizetéseimet az általam igénybe vett eü ellátás költségeivel, akkor kiderül, hogy az általam befizetett összeg töredékét sem használtam fel. Akkor most menjek el a TB-hez és követeljem vissza a pénzem? Kamatot kérjek rá?

A társadalmobiztosítás nem így működik. Mint bármilyen biztosításnak az a lényege, hogy meghatározott díj ellenében, akár egy nagyobb értékű káreseményre is BIZTOSÍTÁST nyújt.

A nyugdíjasok b*szogatása helyett azon kéne elgondolkozni, hogy hányan veszik igénybe az ellátást anélkül, hogy akár egy fillért is befizetnének.

2016. jan. 28. 12:26
 37/40 anonim ***** válasza:
Egy 50-60 ezer forintos nyugdíjat hogy akarsz csökkenteni? Inkább növelni kellene. Az más, hogy a bizonyos összeg felettieket lehetne csökkenteni és maximálni a nyugdíj összegét.
2016. jan. 28. 12:32
 38/40 anonim ***** válasza:
46%
Az atlagnyugdij havi osszege 120e forint. Hagyjatok mar ezzel a 60e forintos nyugdijjal. Akinek annyi a nyugdija az baromi keveset dolgozott es/vagy feketen nyomta.
2016. jan. 28. 13:44
 39/40 anonim ***** válasza:
69%
Akik régen mentek nyugdíjba biztos, hogy 120 e forintot még nem láttak egy hónapban egyben, ott a gyakoribb a 50 és 100 közötti nyugdíj. És egész életüket végigdolgozták, nem úgy mint a mai nyugdíjasok, különböző korkedvezmények, 40 év után nyugdíjazás. Csak a fizetésük olyan alacsony volt még évekkel ezelőtt, hogy abból nyugdíj sem nagyon lett. És sokkal korábban kezdték a munkát, ipari iskola, 8 általános után rögtön munka.
2016. jan. 28. 16:22
 40/40 anonim ***** válasza:
22%

" És egész életüket végigdolgozták, "

Ugyan. Majd nezz utana az atlagos szolgalati idonek. Koze sincs a 40 evhez.

Az egy legenda hogy a nyugdijasok vegigdolgoztak az eletuket. Raadasul most verik az asztalt a magsabb ellatasert, kedvezmenyekert, kozben meg ok aktiv korukban a sajat nyugdijasaikat gyakorlatilag nyomorban tartottak.

2016. jan. 28. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!