Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyet értenél azzal, hogy a...

Egyet értenél azzal, hogy a nyugdíjasok helyett a diákok utazhassanak ingyen?

Figyelt kérdés

Sokszor a buszokon és villamosokon mozdulni sem lehet a nyugdíjasoktól.

Most egy-két ember jönne azzal a közhellyel,hogy ők már ledolgozták az életüket és azért jár ez nekik.

Na de külföldön is ledolgozta sok ember az életét mégsem utazhatnak ingyen.

Szerintem inkább a diákoknak kéne megadni ezt az ingyenes utazási lehetőséget.

Sok diáknak a hazajárás súlyos ezrekbe kerül.

Egyetemistáknak ez nagy segítség lenne.

2015. okt. 31. 20:35
1 2
 1/17 ConnectCare ***** válasza:
69%

Leginkább én senkinek nem adnám ingyen, de ha már választanom kellene, akkor annyiban nálam is a 16 év alatti diákság nyerne, hogy esetükben, mivel kötelező jelleggel suliban vannak, jövedelem még nem keletkezhet, viszont pont mivel kötelező a suli, ezért szükségszerűen utazniuk kell.

De valahol ez is életszerűtlen lenne.

2015. okt. 31. 20:44
 2/17 anonim ***** válasza:
38%
De hát így is alig fizetnek. Ez sem elég?
2015. okt. 31. 20:47
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem senkinek nem kéne megadni az ingyenes közlekedést. Ha van erre pénz, akkor azt kapják meg plusz nyugdíjnak, aztán akinek bérletre kell az bérletre költi, akinek meg nem az meg nem. És most abba nem megyek bele, hogy mennyire nincs erre pénz, és mennyire át kéne szabni a nyugdíjrendszert. Csak annyi, hogy ezek a kedvezmények baromságok. Úgyis kifizeti őket valaki, akkor meg nem lenne jobb, ha ők maguk dönthetnék el, hogy kell-e ez nekik vagy sem?
2015. okt. 31. 21:02
 4/17 anonim ***** válasza:
94%
Vagy pont az a baj, hogy az a valaki nem fizeti ki. Ezért vannak mindig csődközelben.
2015. okt. 31. 21:04
 5/17 anonim ***** válasza:
0%

Végre a cenzúra is megindult a szólásszabadság nevében.

Törölni kell mindent amit másképp írnak le mint amit ők jónak látnak!

2015. okt. 31. 21:26
 6/17 anonim ***** válasza:
96%

Nem.

A diákbérlet 90 százalékos támogatottsággal vehető igénybe.A jegy pedig 50 százalékkal.

Szerintem, teljesen korrekt.

Viszont a nyugdíjasok ingyen utaztatását beszüntetném.Nekik ki lenne találva egy 60 százalékos nyugdíjas kedvezményű jegy.

Egy szolgáltatást fent is kell tartani.Ha a nyugdíjasok is fizetnének az igénybe vett szolgáltatásért, akkor lehetne több új vonatot meg buszt venni, illetve normálisabban tudnának működni a tömegközlekedési cégek.

2015. okt. 31. 21:57
 7/17 A kérdező kommentje:
Oké,de ezt melyik párt merné bevezetni?
2015. okt. 31. 22:02
 8/17 anonim ***** válasza:
67%
Az egész utazási-kedvezményrendszert át kéne alakítani, mégpedig a szociális rászorultságot kéne alapul venni.
2015. okt. 31. 22:18
 9/17 anonim ***** válasza:
51%
Nem értenék egyet. A csóró diáknak kifizeti az anyja, vagy a diákhitel, de a csóró nyugdíjasnak ki fogja? Ne sajnáld már szerencsétlenektől.
2015. nov. 1. 04:51
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Bonyolult téma, mert ugyanúgy a nyugdíjas is lehet szegény, hogy a jegy kifizetése is érvágás, de nem tartom rossz ötletnek, hogy valami minimális pénzt azért fizessenek.

Ha nem is mindig, de csúcsidőben fizetőssé tenném én is a nyugdíjasoknak az utazást, mert nem egyszer volt már nekem is részem abban, hogy amikor mindenki a munkába vagy suliba igyekszik, felszáll, vagy nem enged másokat leszállni, visítozik (tiszt.kiv.), hogy mi ez a sok iskolás a buszon, miért nincs hely, majd 1-2 megállóval később leszáll.

Mamám sem értette soha, hogy hova sietnek, amikor tulajdonképpen egész nap ráérnek.

Én sem értem, miért a csúcsidőben kell elmenni a piacra, temetőbe, pedig ha várnának fél vagy csak 1 órát, simán lenne már helyük a buszon.

Szóval a csúcsidőkben való utazgatást nekik is fizetőssé tenném. Persze akkor megy oda, ahova szeretne, de azért mégis.

2015. nov. 1. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!