Egyet értenél azzal, hogy a nyugdíjasok helyett a diákok utazhassanak ingyen?
Sokszor a buszokon és villamosokon mozdulni sem lehet a nyugdíjasoktól.
Most egy-két ember jönne azzal a közhellyel,hogy ők már ledolgozták az életüket és azért jár ez nekik.
Na de külföldön is ledolgozta sok ember az életét mégsem utazhatnak ingyen.
Szerintem inkább a diákoknak kéne megadni ezt az ingyenes utazási lehetőséget.
Sok diáknak a hazajárás súlyos ezrekbe kerül.
Egyetemistáknak ez nagy segítség lenne.
Leginkább én senkinek nem adnám ingyen, de ha már választanom kellene, akkor annyiban nálam is a 16 év alatti diákság nyerne, hogy esetükben, mivel kötelező jelleggel suliban vannak, jövedelem még nem keletkezhet, viszont pont mivel kötelező a suli, ezért szükségszerűen utazniuk kell.
De valahol ez is életszerűtlen lenne.
Végre a cenzúra is megindult a szólásszabadság nevében.
Törölni kell mindent amit másképp írnak le mint amit ők jónak látnak!
Nem.
A diákbérlet 90 százalékos támogatottsággal vehető igénybe.A jegy pedig 50 százalékkal.
Szerintem, teljesen korrekt.
Viszont a nyugdíjasok ingyen utaztatását beszüntetném.Nekik ki lenne találva egy 60 százalékos nyugdíjas kedvezményű jegy.
Egy szolgáltatást fent is kell tartani.Ha a nyugdíjasok is fizetnének az igénybe vett szolgáltatásért, akkor lehetne több új vonatot meg buszt venni, illetve normálisabban tudnának működni a tömegközlekedési cégek.
Bonyolult téma, mert ugyanúgy a nyugdíjas is lehet szegény, hogy a jegy kifizetése is érvágás, de nem tartom rossz ötletnek, hogy valami minimális pénzt azért fizessenek.
Ha nem is mindig, de csúcsidőben fizetőssé tenném én is a nyugdíjasoknak az utazást, mert nem egyszer volt már nekem is részem abban, hogy amikor mindenki a munkába vagy suliba igyekszik, felszáll, vagy nem enged másokat leszállni, visítozik (tiszt.kiv.), hogy mi ez a sok iskolás a buszon, miért nincs hely, majd 1-2 megállóval később leszáll.
Mamám sem értette soha, hogy hova sietnek, amikor tulajdonképpen egész nap ráérnek.
Én sem értem, miért a csúcsidőben kell elmenni a piacra, temetőbe, pedig ha várnának fél vagy csak 1 órát, simán lenne már helyük a buszon.
Szóval a csúcsidőkben való utazgatást nekik is fizetőssé tenném. Persze akkor megy oda, ahova szeretne, de azért mégis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!