Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kik nem szívvel hanem inkább...

Kik nem szívvel hanem inkább ésszel szavaznak? Te mivel szavazol?

Figyelt kérdés

Ha lehet indokold meg, hogy elkerüljük a demagógiákat!

Az az, mi a pártodva ami miatt rászavazol?

Ne kezdjük el a többi pártot cikizni, mert az már demagógia!

2010. márc. 28. 10:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
3%
MDF-re, hogy Bokros Lajosként egy valódi gazdasági szakember is legyen a parlamentben.
2010. márc. 28. 10:52
 2/23 anonim ***** válasza:
87%
én ésszel szavazok... és az eszem azt diktálja, hogy: ha nem a cigányokra menne el az összes adónk segélyként, akkor többre vinné az ország.... (ha egy kicsit tovább gondolkodik az ember akkor már tudja, hogy kire szavazok...) :)
2010. márc. 28. 10:57
 3/23 anonim ***** válasza:
76%
Az egy dolog, hogy ki ésszel ki szívvel szavaz... A lényeg itt az, hogy MILYEN ésszel és MILYEN szívvel??? Én nemzeti szívvel, lélekkel, ésszel a Jobbikra húzom be az X-et áprilisban. Aki balliberális ésszel, szívvel xel az karcolja csak be a mostani parlamenti pártokra
2010. márc. 28. 11:01
 4/23 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, mit mondok, mert a többi párt képviselője úgyis lehülyéz (amúgy 2 x-et kell húzni, egy helyi jelöltet és egy listát, nekem ez 2 különböző lesz, de 2 olyan, aki még nem bizonyíthatott a parlamentben, az egyik indít nálunk helyi jelöltet, a másik nem, de mindkettőre kíváncsi vagyok). Döntsétek el ti, minek számít, hogy azt már tudom, hogy akik az elmúlt 20 évben voltak, azok mind loptak, és akiről már biztos tudom, hogy lop, annak nem adok lakáskulcsot.
2010. márc. 28. 11:02
 5/23 anonim ***** válasza:
4%

"ha nem a cigányokra menne el az összes adónk segélyként..."

Mellesleg ez egy elég vaskos túlzás. Ajánlom a statisztikák böngészését, de aki nem szeret olvasgatni, csak a pártok által hangoztatott szavakat ismételni, azoknak idézek egy tanulmányból:

"Az összes nem dolgozó aktív korú alig 10 százaléka

roma. A gyermekek után, illetve munkanélkülieknek járó ellátások 10-12 százalékát,

a nyugdíjak kevesebb, mint 1 százalékát kapják a romák. Az oktatási és egészségügyi

közkiadásokból a népességarányos rész töredéke jut cigányoknak"

Szóval túlzás azt mondani, hogy minden pénz rájuk megy el. (Persze ettől még probléma marad a foglalkoztatásuk, de látni kell, hogy ez a gond magyarokat is érint)

Előbb vizsgáljuk meg az okokat, keressünk megoldást. De az érzelmekre ható, felszíni problémákra koncentráló politika nem tud megfelelő válaszokat adni.

2010. márc. 28. 11:10
 6/23 A kérdező kommentje:

MDF-re, hogy Bokros Lajosként egy valódi gazdasági szakember is legyen a parlamentben.

Persze, gazdaságilag a neoliberális felfogás szerint Bokros egy koherens programot adott.

Viszont bukás lenne a vége, és ezt a józan ész is alá támasztja. Hiszen Lajos mindent kiszámol, csak a társadalom tűrőképességével nem számol.

Bokros egy mintaszerű neoliberális programot adott elő, de ha a magyar helyzetre levetíted levetíted, akkor ezer sebből vérzik és cseppet sem logikus.

Nem Bokros a hülye, egyszerűen amit ő képvisel, az nem alkalmazható ma az országban.

Gondold végig a folyamatokat!

Kiket akar megadóztatni?

Kiknek akar adó csökkentést adni?

Hol keletkezik fogyasztás csökkenés?

Hol nő és milyen jellegű fogyasztás emelkedés?

Hol köt ki a fogyasztás emelkedés?

Bokros általános elméleteket akar rávasalni, a speciális magyar helyzetre.

2010. márc. 28. 11:18
 7/23 anonim ***** válasza:
0%
3-ra tuti nem szavazok: Jobbik, Fidesz, MSZP. jobbiktól félek, utálom a szélsőségeket, fidesz-szel és mszp-vel meg túl sok bajom van, ahhoz, hogy leírjam. Marad valami kis párt. Bokros Lajos szakértelme előtt fejet hajtok, illetve az LMP-ről még semmit sem tudni, nem bizonyítottak, de a bizalmamat sem vesztették még el... De talán inkább MDF...
2010. márc. 28. 11:18
 8/23 anonim ***** válasza:
7%
Én esélyt adok az LMP-nek. A programjuk egészen egyedülálló, átgondolt, koherens.
2010. márc. 28. 11:20
 9/23 A kérdező kommentje:

Az egy dolog, hogy ki ésszel ki szívvel szavaz... A lényeg itt az, hogy MILYEN ésszel és MILYEN szívvel??? Én nemzeti szívvel, lélekkel, ésszel a Jobbikra húzom be az X-et áprilisban. Aki balliberális ésszel, szívvel xel az karcolja csak be a mostani parlamenti pártokra

Ez mind rendben vagy.

De van az országnak egy kialakult helyzete, amire nem vasalható minden felfogás. Az az, akkor döntesz ésszel ha látod hogy milyen irányzatok milyen hatásokat váltanak ki a gazdaságból és a társadalomból. Illetve hogy az adott felfogásnak milyen mértékben lehetséges az alkalmazása a mai magyar közegben.

2010. márc. 28. 11:21
 10/23 A kérdező kommentje:

Előbb vizsgáljuk meg az okokat, keressünk megoldást. De az érzelmekre ható, felszíni problémákra koncentráló politika nem tud megfelelő válaszokat adni.

Linkeld már be a forrásaid, mert matematikailag lehetetlen.

Ugyanis a lakosság 8-10% a cigány és a munkanélküliség náluk messze a többszöröse az átlag 10.9% nak. Illetve a gyerekek számai is a többszöröse, arányait tekintve az egyéb lakosságnak. Én nem találok linkeket, de teljesen logikátlan amit írsz.

Abban igazad van hogy a lényegét kell megkeresni a dolgoknak. De azon nincs mit keresgetni, mert aki tájékozott az tudja. Tudja hogy ez a 60 években kezdődött a cigányok tradicionális szakmának feladásával, és a beolvasztásuk az iparba s a mező gazdaságba. A történetet mindenki ismeri, ahogy azt is tudja, hogy 30-40 éve semmit nem tett egy párt sem hogy ezen a folyamaton változtasson.

2010. márc. 28. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!