A fiatalok (40 év alattiak), kb hány %-a szavaz a Fideszre?
Szerintem a Fidesz szavazó tábora nagy részét a középkorúak és az idősek teszik ki.
Jól gondolom?
Jól gondolod.
Fiatalok körében a Jobbik a legnépszerűbb párt.
Nem sok fiatalt ismerek, aki fityiszes volna.
Vannak páran, de azok ilyen gazdag, sokgyerekes, templomba járó, szentfazék családból származnak, akiknek már a szüleik is Fidesz-szektások és ezt megörökölték tőlük.
3-4 ilyet ismerek körülbelül, ami elég kevés a többszáz, fiatal ismerősöm közül.
A fiatalok körében már nem sokan vallásosak.
Többnyire csak azok,akikbe ezt belenevelték.
"Se rájuk, se másra, mindegy ki kerül hatalomba, mind korrupt! Politikai megújulásra nincs esély, meg nem is olyan a magyar mentalitása, hogy normális politikust ki tudjon termelni szóval mindegy ki nyer!"
Inkább ez a magyar mentalitás,hogy "úgy is mindegy".
Ezért is szavaznak sokan a fideszre,mert "nincs más alternatíva".
Pedig ez nem igaz.
A mentalitás pedig változhat.
Eleve ott kezdődik a baj,hogy sok gyereknek már a szülei otthon megmondják kire kell szavazni.
Utána sem járnak,azt sem tudják mire szavaznak,csak "amit apu-anyu mondott".
Ezért kellene már középiskolában is politikai alapismereteket,és gazdasági alapismereteket tanítani,hogy mire szavazásra jogosultak az emberek,akkor tudják is,hogy mire,kire szavaznak.
szerintem elég jelentős részük fidesz szimpatizáns lehet egy esetleges kötelező állásfoglaláskor
a jobbikosok tipikus hangos idióták, a baloldal pedig a fiatalok számára már egyáltalán nem vállalható alternatíva
25-35 közötti korosztályban még nem találkoztam élő emberrel, aki felvállalta volna, hogy fideszes.
(Ez alól egy kivétel van, akinek az apja képviselő.)
De a 40-65 korosztályból is inkább csak fideszellenesekkel találkoztam.
Szerintem a választás is bunda volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!